28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Haluk Koç’tan ’Kabataş vahşeti’ yorumu



  CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan’ın eylemciler tarafından başörtülü bir kadının darp edildiği yönündeki açıklamaları üzerine, “Eğer böyle bir olay yaşandıysa bunu yapanlar insan değildir, hayvan bile demiyorum, yaratıktır” dedi.

  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında parti genel merkezinde gerçekleştirilen MYK toplantısına verilen arada, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye’yi karmaşa içine sokmakla suçlayan Koç, “Gezi Parkı eylemleriyle usta diye kendisini tarif eden, aslında kapıda çömez bile olmayacak bir demokrasi özürlüsünün tüm dünyaya kendisini teşhir ettiği bir dönemden geçiyoruz” dedi.

“BUNU YAPANLAR İNSAN DEĞİLDİR, HAYVAN BİLE DEMİYORUM, YARATIKTIR”

  Başbakan Erdoğan’ın aslı astarı olmayan yalanları her toplantısında tekrar ettiğini öne süren Koç, Başbakan Erdoğan’ın eylemciler tarafından türbanlı bir kadının darp edildiği yönündeki sözlerini hatırlatarak, “Eğer böyle bir olay yaşandıysa bunu yapanlar insan değildir, hayvan bile demiyorum, yaratıktır. Ama bu olay eyleme katılan gençlerin duruşunu barışçı tavırlarını, söylemlerini dikkate aldığınız zaman hiç de başvurabilecekleri bir olay değil. Eğer gerçek değilse bu olay, bunu bu şekilde provokasyon konusu yapan kişi de yaratıktır, insan değildir” diye konuştu. Koç, “Yalan söylemek günahtır, inançlı insanların gündemde yoktur“ ifadelerini kullandı.

“BAŞBAKAN ARTIK ÇİZİLMİŞ VE YENİLMİŞTİR”

  Kendilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kumaşından bir demokrat çıkmayacağını hep söylediklerini ancak şimdi bunu bütün dünyanın da bunu gördüğü belirten Koç, şunları kaydetti: “Başbakan şunu artık çok iyi görmeli. Başbakan artık çizilmiştir, Başbakan yenilmiştir, mağlup olmuştur, inancını kaybetmiştir, dağılmıştır. Yönetme kabiliyetini yitirmiş ve artık bir siyasi karikatür haline gelmiştir. Bütün mizah dergilerine bakacak olursanız henüz yerlileri var, yurt dışındakileri çıkartırız, hepsinin kapağında Başbakan ülkeyi yönetemez, baskıcı bir diktatör taslağı olarak hicvedilmektedir. Burada da Kenan Evren’den diktatörlük kavuğunu almış gözükmektedir. Bu hale düşmüştür, bir siyasi karikatür fotoğrafı koymaktadır.”

“BAŞBAKAN ‘DURAN ADAM’ EYLEMLERİNE BİLE ÖFKELENİYOR”

  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’duran adam’ eylemlerine bile öfkelendiğini sözlerine ekleyen Koç, “İşte Sayın Başbakan, senin nefret ettiğin demokrasi böyle bir olgu, böyle bir olay. Bazen duran bir adam bir diktatörü korkutabilir onun artık yolcu olduğunu herkese anlatabilir. Testi kırıldı artık Sayın Başbakan, su tutmuyor. Ne yaparsan yap, ne baskısı kurarsan kur sen yenildin arkadaş, sen mağlup oldun. Bu çok açık bir sonuçtur” dedi.

“BARİ DÜNYAYA REZİL ETMEYİN TÜRKİYE’Yİ”

  “Duran adam” eylemlerinde göstericilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Koç, eylemcilerin göz altına alınmasının gerekçesinin ise ‘ayakta durarak ve göz kapaklarını kırpıştırarak polise karşı gelmek’ olduğunu söyledi. Koç, “Beyler anladık gaddarlık yapıyorsunuz, devlet terörü kullanıyorsunuz Türkiye’yi maalesef parça parça bölüyorsunuz. Cinayet işlemeyi devlet eliyle meşrulaştırıyorsunuz artık komedi alanında da zirve yapıyorsunuz. Bari dünyaya rezil etmeyin Türkiye’yi” dedi.

“GENÇLERİ AK PARTİ’NİN ELİNDE TUTSAK BIRAKMAYACAĞIZ”

  CHP olarak süreci çok yakından takip ettiklerini belirten Koç, konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda sosyal medya üzerinden yaratmaya çalıştıkları baskı karşısında hiç bir gencimizi AK Parti’nin elinde tutsak bırakmayacağız. Yeni bir takım örgüt odaklı davalar açma gayretleri boşa çıkacaktır. Bütün dünya Türkiye’deki bu demokrasi ayıbını izliyor. Başbakan kendi kazdığı kuyuda boğulacaktır."

  “İŞGAL ETTİĞİ MAKAMI BOŞALTMALI”

  Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Koç, bir gazetecinin AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “duran adam” eylemini CHP ile ilişkilendiren açıklamalarının hatırlatılması üzerine Koç, "Egemen Bağış niye o noktada duruyor hala ben onu merak ediyorum. Bir işe yaramayan insan, işgal ettiği makamı boşaltmalı. Twitter sihirbazlığı, kurnazlığı ile siyaset yapılmayacağını gün gelecek o da öğrenecek. Önce donanım gerekir, önce ahlak, saygı gerekir. Bazılarında olmayan kavramlar üzerine konuşmak da boş oluyor" yanıtını verdi.

“HALKIMIZIN ÖNÜNDE TARTIŞILMASINDAN YANAYIZ”

  Çözüm sürecine ilişkin BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın açıklamalarının sorulması üzerine de Koç, bu konuda CHP’nin yapıcı önerilerinin ortada durduğunu söyledi. CHP’nin barıştan ve çözümden yana olduğunu kaydeden Koç, "Ama hukuk devleti kuralları içinde, meşru zeminde, siyasal ve toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir ortamda bu sorunun detaylarının halkımızın önünde tartışılmasından yana" dedi.

“FAY HATLARINI KANATMAMAK GEREKİYOR”

  Koç, İstanbul’a yapılacak 3. köprünün ismine yönelik Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün açıklamalarının sorulması üzerine de, Yavuz Sultan Selim kararının kimseyle tartışılmadan alındığını söyledi. Türkiye’nin fay hatlarının belli olduğunu ve alınan kararın toplumun bir kesimini ciddi bir şekilde yaraladığını sözlerine ekleyen Koç, "Bu fay hatlarını kanatmamak gerekiyor. Şimdi böyle iyi niyet ifadelerini temkinli yaklaşarak değerlendirmek gerekiyor" dedi.

19 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir