19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Her şey BM Güvenlik Konseyi’nin kararına bağlı



    Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Ben şuna inanıyorum ki, BM Güvenlik Konseyi Gerekli Kararları alırsa, uluslararası güçler Esed rejimine gerekli mesajı çok net bir şekilde verirse, herhangi bir müdahaleye bile gerek kalmadan zaten Esed Suriye’yi terk edecek ve Suriye halkının huzur içerisinde yaşaması için gerekli adımlar atılacak” dedi.

Kürsel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurul Toplantısı’na katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, toplantının başında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Bağış, "Türkiye bugüne kadar Suriye konusunda nerede durduysa bugünden sonrada orada duracaktır. Türkiye’nin tavrı çok net ve açıktır. Türkiye can kaybını engellemek ve bölgede huzur ve istikrarın korunması için elinden gelen çabayı sarf etmektedir. Türkiye’nin amacı herhangi bir ülkenin toprağında ya da enerji kaynaklarında gözü olan bir ülke değildir. Türkiye sadece bölgede akan kanın durmasını arzu etmektedir.

 Çocukların kitlesel imha silahlarıyla katledilmesini engellemek istemektedir. Buna yönelik uluslararası kamuoyunun baskıları bizim için çok çok anlamlıdır. Burada önemli olan BM’nin alacağı karardır. BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerini bazıları bugüne kadar Suriye ile olan ilişkileri nedeniyle Suriye’ye herhangi bir yaptırımda son derece çekimser hatta Esad’ı destekler gibi görüntü verdiğini hepimiz takip ettik. Ümit ediyorum ki son günlerde hepimizin kanını donduran o minicik yavruların cesetlerinin görüntüleri bu vicdan tatilini çıkmış olan zihniyetleri de yeniden akıllarını baslarına toplamalarına vesile olur ve Suriye’yi gerekli mesajın verilmesi için gerekli adımlar atılır. Ben suna inanıyorum ki BM Güvenlik Konseyi Gerekli Kararları alırsa uluslararası güçler Esed rejimine gerekli mesajı çok net bir şekilde verirse herhangi bir müdahaleye bile gerek kalmadan zaten Esed Suriye’yi terk edecek ve Suriye halkının huzur içerisinde yaşaması için gerekli adımlar atılacak. Suriye halkı demokrasisini kavuşacaktır" dedi.

Tezkere tartışmaları ile ilgili bir soru üzerine Bakan Bağış şunları söyledi:

"Şu anda bu tartışma başladıktan sonra hükümet olarak bir bakanlar kurulu toplantısı yapmış değiliz. Pazartesi günü bunu inceleriz hukukçularımız bununla ilgili görüşlerini verirler. Eğer hali hazırdaki tezkereler yeterli değilse ve hükümetin bir teskereye ihtiyacı olursa böyle bir tezkere alma konusunda hükümet bir karara varırsa o zaman TBMM’ye gideriz. Sur gelen görüntüler sonra hiç bir milletvekilinin tezkere hayır diyeceğine ben inanmıyorum. Gerek muhalefet gerekse iktidar milletvekillerinin Suriye’deki bu katliamın bu vahşetin çocukları katleden zihniyetin durdurmak için atılacak adımları destekleyeceklerine yürekten inanıyorum."

"Rusya’nın tavrına karşı BM’den bir karar bekliyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine Bakan Bağış, "Rusya’nın tavırlarında bir değişiklik olacağını umut ediyorum" karşılığını verdi.

Operasyonun Perşembe günü başlayacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise Bağış, "Hiç bir ülke bu tür bir operasyonu davulla zurnayla duyurarak yapmaz. Ama bizim gönlümüzden geçen de bunun tek taraflı herhangi bir ülke tarafından değil, uluslararası camianın ortak bir kararıyla gerçekleşmesi. Uluslararası camia ortak bir iradeyi ortaya koyabilirse, zaten gerekli adımları herkes atacaktır" diye cevap verdi.

28 Ağustos 2013
Etiket; egemen bapış birleşmiş milletler, bm, tezkere, rusya, operasyon, avrupa birliği Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'e Rus akını
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşar'dan 'Rusya krizi' reçetesi
Kriz, meyve sebze fiyatlarını düşürdü
Turizmciler yeni pazar arayışında
İzmir'de terör operasyonu
Eroğlu: Kandil imha edilecek
50 tankla Süleyman Şah Operasyonu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir