24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İçki baronuna büyük darbe



İzmir Gümrük Muhafaza Kaçak İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, içki baronuna yaptığı operasyonda 20 bin 400 şişe sahte içki ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü, “T.A. firması tarafından alkollü içki beyan edilerek Romanya’ya gönderilen 4 konteyner muhteviyatı şişelerin içerisinde su bulunduğu” yönündeki istihbari bilgiyi değerlendirerek çalışma başlattı. Güneydoğu Avrupa Kanun Uygulama Merkezi (SELEC) vasıtasıyla yapılan araştırmalar neticesinde T.A. unvanlı firma tarafından Romanya üzerinden Almanya’ya gönderilmek istenen içkilerin Romanya’da yapılan tahlillerinde büyük çoğunluğunda alkol oranının yüzde sıfır olduğu, bir kısmında ise alkol oranının olması gerekenden çok düşük olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bu kapsamda konu ile ilgili araştırmayı derinleştiren Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Romanya üzerinden Almanya’da yerleşik M.T.I.E. unvanlı firmaya gönderilmek istenilen toplam 77 bin 490 alkollü içeceğin 2009-2010 yılları arasında yurtdışından getirilerek İzmir’deki antrepolara aktarıldığı, 2012 yılı Eylül ayında bu ürünlerin Gürcistan’a gönderilmesi amacıyla gümrük beyannameleri hazırlandığı, gümrük idaresini yanıltacak şekilde düzenlenen sahte fatura ve belgeler ile ürünlerin Gürcistan yerine Romanya üzerinden Almanya’ya gönderilmek üzere gemiye yüklendiği, oluşan şüphe üzerine eşyalardan alınan numunelerin Romanya’da yapılan analizinde 14 çeşit içecekten 12 adedinde alkol konsantrasyonlarının yüzde 0 olduğu ve şişelerin içerisinde su bulunduğu, 2 adet üründe ise alkol konsantrasyonunun olması gerekenden çok daha düşük olduğu, İzmir’deki çeşitli antrepolarda halen firma tarafından 2009-2010 yılları arasında getirilen içkilerin bulunduğu tespit edildi.

DAĞITIM YETKİ BELGESİ İPTAL EDİLMİŞ

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan araştırmalarda; sahte içki üretmekten dolayı medyada "İçki Baronu" olarak nitelendirilen ve Türkiye’deki kaçak ve sahte içki organizasyonunun başındaki isim olarak gösterilen Firma yetkilisi C.T.’nin (34) sahte ve kaçak içki ile ilgili 33 ayrı suç kaydının bulunduğu, hakkında daha önce de suç duyurusunda bulunulduğu, Dağıtım Yetki Belgesi iptal edilmiş olmasına rağmen firmasıyla içki satışı yapmaya devam ettiği tespit edildi.

20 BİN 400 ŞİŞE ALKOLLÜ İÇECEĞE EL KONULDU

Ayrıca, firma adına yurtdışından getirilip İzmir’deki antrepolara aktarılan alkollü içeceklerle ilgili olarak; “TAPDK’dan bandrol talep edilmesini müteakip söz konusu eşyaların yurtdışına gönderileceği, TAPDK’dan temin edilecek alkollü içecek bandrollerinin ise T.A. firmasınca üretilen sahte içkilere tatbik edilerek bu sahte içkilerin piyasaya arz edileceği” yönünde alınan ihbar doğrultusunda harekete geçen ekipler, yapılan çalışmalar neticesinde 18 bin şişe brandy ve 2 bin 400 şişe absinthe olmak üzere toplam 20 bin 400 şişe alkollü içecek cinsi eşyaya mahkeme kararıyla el koydu. Öte yandan, soruşturma konusu toplam (97 bin 890) şişe alkollü içecek cinsi eşyanın piyasa değerinin yaklaşık 3 milyon 800 bin TL olduğu belirtildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde elebaşı C.T., S.T., M.E., F.T., E.Ç., Ö.A., N.T., M.C.A., B.B. ve F.A. olmak üzere 10 şüpheli hakkında Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu uyarınca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

02 Eylül 2013
Etiket; sahte, içki, operasyon, baron, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir