28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İnsan kaçakçılığı şebekesine darbe: 18 gözaltı



 Muğla merkezli olarak altı ilde, polis tarafından düzenlenen operasyonda, 5 bin euro karşılığında, sahte evraklar hazırlayıp kandırdıkları yabancı uyruklu kişileri yasadışı yollardan yurtdışına gönderdikleri iddia edilen 18 kişi gözaltına alındı.

Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son yıllarda bölgede artan insan kaçakçılığı olaylarının önüne geçmek için çalışma başlattı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şebekeyi deşifre eden polis, geçen salı günü sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Muğla'nın Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas ilçeleri ile Ankara, İzmir, Aydın, Mersin ve Osmaniye'de eş zamanlı baskınlar düzenleyen polis, A.A., A.A.K., İ.F., O.D., D.A., H.A., Z.U., A.C.P., A.E., A.A., A.Ö., H.Ö., C.B., S.E., A.K., H.Z., İ.T. ve Ö.Ö.’yü yakaladı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, iki şişme bot, bot motoru, altı can yeleği, dört işaret fişeği, dört yedek tekne yakıt tankı ve bidonu ile insan kaçakçılığından elde edildiği düşünülen 23 bin 350 euro ele geçirildi.

SAHTE EVRAKLARLA KANDIRMIŞLAR

Zanlıların, kendileriyle irtibat kuran yabancı kişileri, yasal yollarla yurtdışına gönderiyormuş gibi kandırıp 5 bin euro karşılığında sahte evrak düzeledikleri ileri sürüldü. Eski tekne ve şişme botlara bindirilen kaçakları, yasadışı yollarla yurtdışına çıkartmaya çalıştıkları ifade edilen zanlıların, umut yolculuğunda, kaçakları ölüme terk ettikleri belirtildi. Polisteki işlemleri tamamlanan 18 kişi, bugün Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi.

ÇARESİZLİĞİ FIRSAT BİLMİŞLER

İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, “Son dönemde Ortadoğu ülkelerinde meydana gelen ekonomik buhran, iç karışıklık ve iç savaş dolayısı ile bu ülke vatandaşlarının daha huzurlu ve ferah bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmek amacıyla yasadışı yollardan ülkemiz üzerinden Avrupa ülkelerine kaçma girişimlerinde bulunmakta oldukları değerlendirildi. Bu gelişmeler insan kaçakçılığı alanında faaliyet gösteren suç örgütlerinin de dikkatini çekerek insanların içinde bulundukları çaresizliği fırsat bilerek kendilerine rant sağlama girişimine girdikleri, aciz durumdaki bu insanların Avrupa ülkelerine götürme vaadi ile paralarını alarak gözden çıkarttıkları eski tekneler ile açık denizde bırakarak ölüme terk ettikleri, bu durumun da uluslararası basında zaman zaman gündeme gelerek dış ilişkiler alanında ülkemizi zor duruma düşürdüğü görülüyor. Uluslararası alanda faaliyet gösteren insan kaçakçılığı suç örgütlerinin deşifresine yönelik çalışmalarımız halkımızın da desteği ile artan bir ivmeyle devam etmektedir” dedi.


04 Ekim 2013
Etiket; Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, yasadışı yollar, insan kaçakçılığı 18 gözaltı Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir