29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İÜ öğrencilerine KOSGEB Girişimcilik Sertifikası



İzmir Üniversitesi ve KOSGEB arasında yapılan işbirliği sonucu Uygulamalı Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan öğrenciler, hibe başvurusunda zorunlu olarak istenen sertifikayı alma hakkı kazanıyor.

Uygulamalı Girişimcilik dersi kapsamında Kariyer Geliştirme ve Girişimcilik Kulübünün katkısı ve Emir Tavalıoğlu’nun girişimleriyle düzenlenen söyleşide KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Saha Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı ve TOBB Genç Girişimciler Üst Kurulu Üyesi Sezai Hazır ve Armatör Mina Öztürk konuşmacı olarak İzmir Üniversitesi’ne konuk oldu. İzmir’deki üniversitelerin girişimcilik kulüplerinden temsilcilerin de katıldığı söyleşi, konukların girişimcilik örnekleri ve tüyoları ile renklendi.

Girişimci izin istemez, özür diler

Gençlere yenilikçi düşünmeyi, düşüncelerini geliştirmeyi, kendine güvenmeyi ve risk alma cesaretini göstermeyi öğütleyen Sezai Hazır, toplumun düşünce yapısı ve eğitim sistemi ile ilgili eleştirilerde bulundu. Hazır konuşmasında şunları aktardı:

“Türkiye’de girişimci olmak isteyenleri destekleyen, onlara yol gösteren bir sistem ve anlayış, mentorluk, koçluk ve daha kötüsü eğitim sistemi yok. Her aile çocuğunun devletin garantili kapısında çalışmasını istiyor. Bir sürü melek yatırımcı, uygulayıp para kazanacakları proje bekliyor ama Türkiye fikir fakiri. Fikir üretmeyi ve geliştirmeyi bilmediğimiz gibi eğitim sistemimiz içinde de girişimciliğe yer vermiyoruz. Unutmayın, girişimci izin istemez, özür diler. İzin isterseniz fikrinizi hayata geçirmeye kimse fırsat vermez. Girişimde bulunun, beceremezseniz özür dilersiniz!"

KPSS’ye çalışmak yerine hayal kurun

Günümüzde üniversite mezunu olmanın bir ayrıcalık olmadığını ifade eden Hazır, “Artık iş başvurusu yapan kimseye üniversitesini, mezuniyet derecesini hatta üniversite mezunu olup olmadığını sormuyorum” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelenlere, (bu işe başvurmadan önce bu işle ilgili hayal kurdun mu ve bu hayalin için hangi kulüplerde çalıştın, hangi eğitimleri aldın) diye soruyorum. İkinci sorumsa (bu işi nasıl geliştirmeyi düşünüyorsun) oluyor. Ve ne yazık ki karşıma gelenlerin neredeyse hepsi bu iki sorudan sınıfta kalıyor. Eğer bugünkü gençlerin yarınla ilgili hayali yoksa, büyük bir sorun var demektir. Gençler KPSS’ye çalışma enerjisinin yüzde 10’unu girişimciliğe ayırsa, bu ülkenin istihdam diye bir sorunu olmaz.”

Girişimcilik kariyer alternatifiniz olsun

Öğrencilere KOSGEB ve destekleri hakkında bilgi veren Bölge Müdürü Oğuz Kılınç, farklı olanın kazanacağını hatırlattı. Kılınç, “Girişimciliğe kariyerinizde farklı bir pencere olarak bakın ve kendi işinizin patronu olarak yaratabileceğiniz alternatifleri düşünün. Girişimcinin en önemli özelliklerinden biri de heyecan duyma(sıdır) ktır. Heyecanınızı kaybetmeyin. Projenizin en başından dört dörtlük olması gerektiğini düşünmeyin, işiniz süreç içinde de gelişme gösterecektir” dedi.

Hem eğitim hem sertifika bir arada İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan işbirliği sonucu Uygulamalı Girişimcilik dersini başarı ile tamamlayan öğrenciler, KOSGEB tarafından hibe başvurusu yapılmasında zorunlu kıldığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sertifikasını alacak. Sadece İİBF öğrencilerinin değil, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin de ilgi gösterdikleri ders ile öğrenciler, farklı disiplinlerin bir arada çalışma uygulamasını üniversite yıllarından kazanmanın avantajını yaşayacaklar.

17 Haziran 2013
Etiket; izmir, üniversitesi, kosgeb, sertifika Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir