16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir adliyesinde sıcak dakikalar...



İzmir 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hırsızlık suçlamasıyla, arkadaşı Osman Tosun Kıtış ile yargılanan ve hakkında kesinleşmiş çok sayıda hapis cezası bulunan Kazım Yıldız, duruşma salonunda jandarmanın G-3 piyade tüfeğini alıp kaçmak istedi. Jandarmanın koridorda yakalayıp silahı elinden aldığı sanık duruşma salonuna güçlükle getirildi. Yıldız, bu sırada masaya bırakılan silahı bir kez daha alıp bu kez hakim Hasan Çelik’e doğrulttu. Hakim Çelik, kürsüden inip silahı alırken, çılgına dönen ve kendisini pencereden atmak isteyen Yıldız güçlükle engellendi. 

Olay, saat 11.05 sıralarında Bayraklı Adliyesi B-blok 3'cü kat, 342 numarada bulunan 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonunda meydana geldi. Kazım Aybey'in evine girip hırsızlık yaptıkları ididasıyla haklarında  10 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Osman Tosun Kıtış ile başka suçtan tutuklu, hakkında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan, bu davada tutuksuz yargılanan Kadri Yıldız, biri uzman 5 jandarma tarafından elleri kelepçeli olarak duruşma salonuna getirildi. Dördüncüsü yapılan duruşmada, ellerindeki kelepçeleri jandarma tarafından çıkartılan ve sanık sandalyesinde oturan Kazım Yıldız, aniden yerinden kalkıp bir jandarmanen G-3 piyade tüfeğinin kapıp kaçmak için kapıya yöneldi. Koridorda bulunan yakınları da Yıldız’ın kaçması için görevlilere saldırdı. Koridora doğru çıkıp kaçmaya başlayan Kazım Yıldız'ın peşinden giden jandarmalar ile arbede yaşandı. Sanık Yıldız, jandarmalarla yaşanan arbede sonunda elinden G-3 piyade tüfeğini alınıp etkisiz hale getirildi. Dolu olan tüfeği ateşleyemeyen Yıldız'ı güçlükle yakalayan jandarmalar tekrar duruşma salonuna getirdi.

TÜFEĞİ ALIP HAKİME DOĞRULTTU

Duruşma salonuna getirilen Kazım Yıldız, masa üzerine bırakılan silahı alıp bu kez hakim Hasan Çelik'e doğrulttu. Kürsüden inen Çelik, biranlık dalgınlığından yararlanıp sanığın elinden silahı aldı. Birtürlü sakinleşmeyen Kazım Yıldız, duruşma salonundaki bilgisayar monitörünü kırdı, açık olan pencereden kendini aşağıya atmak istedi. Takviye gelen jandarmalar tarafından vücudundan tutulup içeri çekilen Kazım Yıldız, etkisiz hale getirildi. Arbedede jandarma erleri darp sonucu yaralandı. Hakim Hasan Çelik, kendisinin ve personelinin can güveniliğini tehlikeye düşüren bu olaydan sonra duruşmalara ara verdi. Çelik, davayı öğleden sonraya bıraktı. Çelik, olaya karışan sanığın yakınlarının da tespit edilmesi için polise talimat verdi. Olaylar sırasında diğer sanık Osman Tosun Kıtış ise yerinde oturdu. 

10 Ekim 2013
Etiket; İzmir 13'üncü Asliye Ceza, Sanık Kazım Yıldız, hakime tüfek doğrulttu, hakim Hasan Çelik, İzmir adliyesinde gerginlik Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir