24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir boşanma liderliğini bırakmıyor



Türkiye’de boşanma oranlarında Ege Bölgesi’nin ilk sırada yer aldığına işaret eden uzmanlar, insanların batılı bir yaşam tarzında mutsuz bir yaşam içinde yer almak istemediğinin ortaya çıktığını belirtiyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre son 10 yılda toplam 1 milyon 43 bin 97 çift evini ayırdı. Boşanma rakamları 2009 yılında 114 bin 162'ye, 2010 yılında 118 bin 568'e, 2011 yılında 120 bin 117'ye, 2012 yılında ise 123 bin 325'e yükseldi.

Ege Bölgesi’nde 2012 yılında 22 bin 367 çift, İzmir’de ise 10 bin 868 çift başka yaşamlar seçmek üzere ayrıldı. En kısa boşanma şekli ise tek celsede çiftlerin anlaşması sayesinde oluyor. Türkiye’deki boşanma rakamlarını değerlendiren İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Özcan, Ege Bölgesi’nin liderliğine dikkat çekti ve en yüksek boşanma oranlarının İzmir’de olduğunu söyledi.

İEÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan, “İzmir’de eşlerin evlenmeden beklentilerinin karşılanmaması sonucu daha kolay boşanma yaşanıyor. Boşanmak diğer kentlere göre kötü görülmüyor. Şiddete ya da kötü muameleye maruz kalan kadınlar, daha kolay boşanma kararı alıyor. İzmir, büyük bir kent olması nedeniyle kadınlar ekonomik özgürlüğünü yaşıyor. Bu nedenle boşanma kararını daha kolay alabiliyor” dedi.

İzmir’de batılı bir anlayışın hüküm sürdüğünü, evliliğin kalitesi düştüğünde çiftlerin ilişkiyi bitirmeyi tercih ettiğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Özcan, çiftlerin kendilerine yeni bir yaşam belirlediğini bildirdi. Yrd. Doç. Dr. Özcan, Medeni Kanunun 166. Maddesinin 3. Fıkrasının bireylerin anlaşmalı ayrılmasına yönelik olduğuna da değinerek, evlenmelerin arttığı gibi boşanmaların da artacağını ifade etti.

En kolay boşanmanın yolu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan, evliliklerinde 1 yılı doldurduktan sonra çiftlerin anlaşmaları durumunda Türkiye’de tek celsede boşanabildiklerine dikkat çekti. Yrd. Doç. Dr. Özcan, “Fransa’da süre kısıtlaması yok. Bugün evlendiniz, yarın anlaşamadığınızı fark ettiniz. Beklemeye gerek olmadan evlilik sonlandırılıyor. Fransa’da şimdi mahkemelere gitmeden noter huzurunda boşanma konusu tartışılıyor. Belki bu konunun tartışılması henüz Türkiye için erken ama ülkemizde de 1 yıl bekleme süresi tartışılmaya başlanabilir. Ülkemizde de süre kısıtı gözden geçirilebilir” diye konuştu.

17 Ekim 2013
Etiket; Cem Özcan, İzmir Ekonomi Üniversitesi, boşanma oranları, İzmir'de boşanmalar, boşanma istatistikleri, boşanma oranları, ege bölgesi boşanmalar Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir