29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir Katip Çelebi'den yeni adımlar



Uluslararasılaşma hedefinde emin adımlarla ilerleyen İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi yeni bir Mevlana Değişim Programını daha hayata geçirdi.

Azerbaycan’ın başarılı üniversitelerinin başında yer alan Hazar Üniversitesi ile imzalanan protokol kapsamında 2018 yılına kadar birçok alanda öğrenci ve öğretim üyesi değişim programlarıyla iki ülke arasında bilim köprüsü kurulacak.

Protokolü imzalamak üzere İKÇÜ’yü ziyaret eden Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ve Genel Sekreter-Basın Halkla İlişkiler Koordinatörü Alovsat Amirbeyli’yi; Rektör Prof.Dr. Galip Akhan ev sahipliğinde, Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Tancan Uysal,Prof.Dr.İbrahim Kocabaş, Prof.Dr.İbrahim Attila Acar, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Salih Okur’dan oluşan heyet ağırladı.

Dost ve kardeş Azerbaycan ile iş birliğimiz devam edecek Ziyaretin başında İKÇÜ hakkında bilgilendirmelerde bulunan Rektör Prof.Dr.Galip Akhan öğrenci sayılarının 2500’e, öğretim üyesi sayılarının 400’lere ulaştığını yeni açılan bölümlerle ve bölgede ilk kez İKÇÜ’de açılan bölümler ve fakültelerle büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Uluslararasılaşmaya verdikleri öneme vurgu yapan Rektör Prof.Dr.Akhan, bilimsel gelişmeleri takip etmek adına İngilizce dilinin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Prof.Dr.Akhan, “Dost ve kardeş Azerbaycan’ın saygıdeğer eğitim kurumu Hazar Üniversitesi ile kurduğumuz bu bağı oldukça önemsiyoruz. Herşey önce biraraya gelinerek diyalog kurulması ile başlar. Bizler bundan sonraki süreçte kurulan bu iletişimi arttırarak devam ettireceğiz” diye konuştu.

İki ülke arasındaki iş birliği bilim dünyasına yansıyacak Hazar Üniversitesi’ni tanıtarak İKÇÜ ile yapılabilecek işbirliği çalışmalarının kendilerini çok mutlu edeceğini belirten Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsahanlı ise iki üniversite arasında kurulacak bilimsel iş birliği köprüsünün bilim dünyasına yapacağı katkıdan emin olduğunu söyledi.

Türkiye’de ve dünyada sayılan bir üniversite olacaksınız Konuk Rektör Prof. Dr. Hamlet İsahanlı sözlerine şöyle devam etti:

“Üniversitelerimiz arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği yapmayı kararlaştırmış bulunmaktayız. Dinamik bir üniversitede, sevgi dolu bilim adamlarını gördüm ve inandım ki önce İzmir’de sonra bölgede Türkiye’de ve dünyada sayılan bir üniversite olacaksınız” dedi.

Prof. Dr. Hamlet İsahanlı daha sonra İKÇÜ anı defterini imzaladı. Karşılıklı iyi dileklerin ardından imzalanan protokol kapsamında, taraflar karşılıklı olarak öğrenci değişiminin yanı sıra öğretim üyesi değişimini içeren ortak araştırmalar yapacak. Hazar Üniversitesi Hakkında Azerbaycan’ın ilk özel üniversitesi olmanın yanı sıra, aynı zamanda Azerbaycan'da İngilizce eğitim yapan ilk üniversitedir. Azerbaycan’ın Bologna sistemine katılmasına ve Bologna prensiplerinin Azerbaycan Üniversiteleri'nde anlaşılarak uygulanmasına katkıda bulunmuştur. Ayrıca, Amerika ve Asya’nın gibi birçok ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle öğrenci transfer sistemini uygulamaktadır. Protokol hakkında Protokol, İnşaat Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Biyomedikal Mühendisliği, Tıbbi Biyoloji ve Genetik, İşletme ve Yönetim Bilimleri, Siyaset Bilimi, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Felsefe ve Tarih bölümleri ve ilgili fakültelerini kapsamaktadır.

27 Ekim 2013
Etiket; İzmir Katip Çelebi, Galip Akhan, İKÇÜ protokol , Azerbaycan üniversitesi protokol, Hamlet İsahanlı, Hazar Üniversitesi İzmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de üniversite-sanayici işbirliği
Ermeni Meselesi İzmir'de Ele Alındı
Twitter Türk Hukuk Sistemini Hiçe Sayamaz
Sağlık Çalışanlarının Döner Sermaye Tepkisi
İzmir'deki Hastane Protokolü İptal
İzmir "Yaratıcı Şehirler" Arasına Katılacak
Genç tıpçılara ilk ders Prof. Dr. Akhan'dan
Katip Çelebi'de ek yerleştirme seçeneği
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
HAYAT KURTARAN YÖNETİM SİSTEMİ
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
KANUNİ'NİN MUĞLA'YA GELİŞİNİN 500. YILI UNUTULDU
HEKİM YURTDIŞI GÖÇÜ ARAŞTIRMASI SONUÇLARI
MOBBİNG MÜCADELESİ HIZ KESMİYOR
ÖĞRENCİLERE BAKAR MISINIZ?
ŞAMPİYONLARIN GÖZÜ TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİNDE
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
TÜRKİYE' DE BİR İLK
AŞILAR KISIRLAŞTIRIYOR MU?
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
AKILDAN UZAKLAŞTIKÇA SELEFİLEŞİYORUZ
ANADOLU LİSESİ SANKİ BİR EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Başarıda engel tanımıyorlar.
MANİSA'LILAR OKTAY SİNANOĞLU'NU UNUTMUYOR
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir