29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Ege Art heyecanı



Ege Üniversitesi tarafından 6-15 Aralık 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek “5. Uluslararası Ege Art Günleri” İzmir’in EXPO 2020 Adaylığı çerçevesinde kamuoyuna tanıtılması amacıyla medya yöneticileriyle bir toplantı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz fikir alışverişinde bulunduğu medya mensuplarından destek istedi. Basın temsilcileri Rektör Prof. Dr. Yılmaz’a tam destek verdi.

Konuşmasına geçen hafta kaybettiğimiz duayen gazeteci Şevket Özçelik’i anarak başlayan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “EXPO 2020’ye adadığımız bir sanat çağrışımı,coşkusunu sizlerle paylaşarak EXPO oylamasından önce bölgeye,Türkiye’ye İzmir’in sanat boyutunu,sanatsal coşkusunu akademik sorumluluklarımızı unutmadan sunmak istediğimizi paylaşmak isterim” dedi.

“İNANCIMIZI HİÇ YİTİRMEDİK”

5. Uluslararası Ege Art Günleri için basından yardım istediğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz“Ege Art’ın istediğimiz boyutlarda yankılanması için nasıl bir yol gösterirsiniz.EXPO’yu bezeyerek sunabiliriz.Biz İzmir’in kişiliğiyle,doygunluğuyla akademik sorumluluğumuzla,toplumsal sorumluluğumuzla biz Ege Üniversitesi olarak şükran borcumuz yanında inancımızı hiç yitirmedik. Bunlardan önemli birisi yaptığımız her işi uluslararası nitelikli belgelerle,ölçülerle yapmaya çalışmak.Eğitimin kültür,sanat ve sporla bezenmesin vazgeçilmez olduğundan sürekli söz ederek bunu yaşatarak hareket etmek” şeklinde ifade etti.

“GENÇLERİMİZ USTALARLA BULUŞUYOR”

Sanata verdiği değerden bahseden Rektör Prof. Dr. Yılmaz,“Biz sanatı çok önemsiyoruz ve bunu eğitimin bir parçası,bir göstergesi ahengin bir parçası olarak görüyoruz.Dolayısıyla bütün çalışmalarımızı bununla yoğunlaştırmaya çalışıyoruz.Bu sanat günleri aslında Ege Üniversitesi’nin sanata verdiği değeri göstermektedir.Gençlerimizi,ustalarla buluşturarak onların geleceği planlamasına önderlik etmeyi düşündüğümüz bu bölgeye ve Türkiye’ye yaymaya çalıştığımız bir anlayışımız.Biz hepinizin de kabul ettiği gibi sanata ve sanatçılara kendi çapımızda başka bir bakış açısıyla yorum getiriyoruz” diye konuştu.

“SANATIN ÖZGÜN YARATICI GÜCÜ GÜNCELLENMEMİZİ SAĞLIYOR”

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Ege Üniversitesi’nin sanat anlayışını şu şekilde anlattı;

“Bizim anlayışımıza göre sanat;İnsanoğlunun doğayla ilişkisini,doğayla birlikte ürettiklerini,yaşamının örneklerini bir ahenk içinde dışa vurulması.Dolayısıyla biz sanatçıların bu ahenkten,bu dengeden bu iletişimden aldıkları anlam ve ahenk arayışını değişik anlatım yollarıyla bizimle paylaştıklarına inanıyoruz.Bu anlatım yolları aslında bir yandan o sanatçı dolgunluğunu ahengi,estetiği bizimle paylaşırken öte yandan aslında kolektif toplum bilincine başka düşünceler ekliyor.” dedi.

 İzmir’in bir sanatsal tarafını duyurabilmek için EXPO 2020’de oy kullanacak ülkelerden özgün sanatçıları çağırdığını belirten Rektör Prof Dr. Yılmaz, “Sanatın özgün yaratıcı gücü güncellenmemizi sağlıyorBiz sanatın özgürlüğünü ve özgünlüğünü tanınmış sanatçıları bu tema altında buluşturmak için yaklaşık 40 ülkeden davetlimiz oldu. 40 ülke yanında Türkiye’den 22 kentten sanatçımız var.38 Üniversite bu etkinliğin içinde.Sonuç olarak bu etkinlik 6-15 Aralık 2013’te Ege’nin her tarafında 22 ayrı yerde kendini İzmirliye,kendini ülkeye tanıtmaya çalışacak.Çok farklı başlıklar altında etkinlikler yaptık. Basını da kendi alanında bir sanatsal anlatım olarak görüyoruz” diye konuştu.

SİZDEN BEKLENTİLERİMİZ VAR

Rektör Prof. Dr. Yılmaz son olarak medya mensuplarına şu şekilde seslendi, “Ne kadar çok insana ulaşmamızı sağlarsanız, hedefimiz olan EXPO’ya daha çok hizmet edeceğine inanıyoruz.Sizden bazı beklentilerimiz var. İlanlarınızla, televizyon programlarınızla nasıl bir EXPO temasını sanatla coşturabiliriz.Biz İzmir’i tekrar harekete geçirebiliriz diye sizinle paylaşmak istedim.EXPO’ya destek olsun olmasın bunun dışında şehirden sanatın süreklilik kazanması bakımından önemli bir etkinlik.Onun için katkılarınız çok önemli diye düşünüyorum” diyerek temennilerini ifade etti.

Medya yöneticileri konuya ilişkin görüşlerini dile getirirken gençler pandomim ve dans gösterisiyle geceye renk kattı.

Ali Haydar Şahin/ Ege Ajans

24 Ekim 2013
Etiket; Uluslararası Ege Art Günleri, Rektör Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi, expo izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Fırat Çakıroğlu toprağa verildi
Ege'de Ülkücü genci öldürdüler
Saat Kulesi pembe ışıklar saçtı
Ege Üniversitesi'nde olaylı gün
11 yaşındaki Müberra için o mucize gerçekleşti
Ege'de iletişim koptu!
Yeşilova Höyüğü'nde 100'e yakın yeni tarihi eser çıktı
Yaşamak İçin 'İzin' Bekliyor!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir