19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de hekimler grev yapıyor



İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan hekimler yeterli kadronun verilmemesi, az ücret ve fazla çalışma saatlerine tepki göstererek süresiz greve başladı. Hipokrat yemini ettikten sonra greve başlayan asistan doktorlara, kentteki diğer hastanelerdeki asistan doktorlardan da destek geldi.

 Asistan doktorlar, sonuç alınıncaya kadar eyleme devam edeceklerini bildirdi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan asistan doktorlar, bir süredir basın açıklamalarıyla, sıkıntılarının giderilmesini istedi. Hastane yönetimiyle yaptıkları görüşmelerden sonuç alınmaması üzerine asistan doktorlar, bugün süresiz grev başlattı. Eyleme kentteki diğer hastanelerde görev yapan asistan doktorların yanı sıra, İzmir Tabip Odası ile sendikalardan da destek geldi.

ÖNCE YEMİN SONRA GREV

Basın açıklaması öncesinde Hipokrat yemini edip greve başlayan asistan doktorlar, sık sık, 'Uykusuz asistan, ölüm demektir', 'Asistan hekim köle değildir' sloganları attı. Doktorlar adına basın açıklamasını yapan Bihter Öztürk, kadro yetersizliğini, az ücret verilmesini ve fazla çalışma saatlerini eleştirdi.

Sadece acil servis ve yoğun bakımda insan sağlığını gözönünde bulundurarak hizmet verdiklerini söyleyen Bihter Öztürk, şöyle dedi:

"Hastanede 2011 yılında 370 olan asistan doktor sayısı, 220’ye kadar düştü. Asistan hekim alınmadıkça, omuzlarımızdaki yük arttı. Acil serviste, bir vardiyada çalışan hekim sayısı yarıya indi, yoğun bakımlarda doktor olmamaya başladı. Burada asıl bulunma nedenimiz olan eğitimlerimiz aksadı. Burada olması gereken rotasyonlar ise, kağıt üzerinde olmaktadır. Bizler, önümüzdeki ilk TUS'ta (Tıpta Uzmanlık Sınavı), yeterli asistan doktorun alınmasını, iş yükümüzün azaltılmasını, konsültasyonları kabul etme ve sonuçlandırma yetkisinin bizlerde olmamasını, randevulu gelen hastalara yalnız başımıza bakmak zorunda kalmamayı ve gelir kaygısı gütmeden, performans hesabı yapmadan çalışmayı talep ediyoruz. Vatandaşlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek, 3 dakikada hasta bakmak zorunda kalmamak, ileride kendi branşlarımızda tüm bilgi ve becerilere sahip olmak için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz."

Asistan doktorlara destek veren İzmir Tabip  Odası Başkanı Suat Kaptaner ise, genç meslektaşlarının talepleri yerine getirilinceye kadar grevin süreceğini dile getirdi. Hastane bahçesinde sürecek olan grev sırasında asistan doktorların, çeşitli eğlence ve eğitim faaliyetleri de yürütücekleri belirtildi.

19 Şubat 2014
Etiket; izmir asistan doktorlar, izmir doktor grev, suat kaptaner, izmir tabip odası, bihter öztürk doktor Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Doktorlar "Artık Yeter" Dedi
İzmir'de Asistan Doktorların Grevi Sürüyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir