28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de protestolar ve gözaltılar günü



İzmir’de, Uludere operasyonunu protesto etmek için biraraya gelen ve yapılan basın açıklamasının ardından uyarılara rağmen dağılmayan 20 kişi, gözaltına alındı. 2 yıl önce 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere Operasyonu’nu protesto etmek için kentte gösteriler düzenlendi.

Operasyonun 2’nci yıldönümünde yaklaşık 200 kişilik bir grup, saat 13.00 sıralarında, Basmane Meydanı’nda bulunan AK Parti İlçe binası önünde biraraya geldi. 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Roboski’nin hasabı sorulacak' sloganları atan grup KESK Dönem Sözcüsü Ramiz Sağlam’ın okuduğu hükümeti eleştiren basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

17 ARALIK PROTESTOSU

Ayrıca  yolsuzluk ve rüşvet iddialarını protesto için toplanan yaklaşık 10 bin kişi Ak Parti Karşıyaka İlçe binasına yürüyerek, düdük çalıp 'hırsız var' diye bağırdı.

Protesto, parti ilçe binasının önüne süperge bırakılmasıyla son buldu.

Protestoda taşınan 'Hırsızlık babadan oğula geçer', 'Ayakkabı kalpazanı parası', ’Yolsuzluğunuz yoksulluğumuzDUR! Hükümet istifa’ ve 'Ezilenin KARŞIsında sömürenin YAKAsında’ pankartları dikkat çekti. Ak Parti Karşı İlçe Teşkilatı önüne gelen eylemcileri, iki TOMA aracı ile çevik kuvvet polisleri karşıladı. Protestocular ile görüşen emniyet yetkilileri, göstericiler arasından 10 kişilik bir grubun ilçe binası önüne süpürge bırakma talebini kabul etti.

Bina önüne yürüyen bu grup ile Ak Partili olduğu öğrenilen iki vatandaş arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma araya girenlerin uyarıları üzerine büyümeden sonlanırken, bina önüne bırakılan dört süpergeyle birlikte eylemde son buldu. Göstericiler herhangi bir basın açıklaması yapmadan bölgeden uzaklaştı.

İKİNCİ EYLEMDE GÖZALTI

Uludere’de 34 kişinin hayatını kaybettiği operasyonu protesto etmek için bu sefer Basmane Meydanı’da yaklaşık 300 kişilik bir grup BDP İlçe Teşkilatı’nın öncülüğünde biraraya geldi. Sloganlarla Konak Meydanı eski Sümerbank önüne kadar yürüyen grup, yaptıkları basın açıklmasında 2011 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin Şırnak’ın Uludere ilçesinde PKK’lı zannedilerek 34 kişinin ölümünü protesto etti. Açıklamasının ardından grubun çoğunluğu sessizce alandan ayrıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyesi olduğu belirtilen yaklaşık 20 kişi alanı terk etmedi. Hükümet Meydanı önünde açıklama yapmak istediklerini söyleyen gruba izin verilmedi. Bunun üzerine gruptakiler kendilerini engelleyen polis ekiplerinin üzerine yürümeye başlayınca, müdahale edildi. Olayda 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

 

DURAKLARIN VE BANKA ŞUBELERİNİN CAMLARINI KIRDILAR 

İzmir’de Uludere'de ölen 34 kişiyi anma protestolarında 20 göstericinin gözaltına alınmasına, tepki gösteren grup yürüyüş yaptı. Gruba izin vermeyen polis, TOMA araçlarıyla müdahale etti. Gruptakilerde polise taş atıp, durakların ve çok sayıda banka şubesinin camını kırdı. Ara sokaklara kaçan protestocu grup ile polis arasında kovalamaca yaşandı. 

28 Aralık 2013
Etiket; izmir protesto eylemler, izmir karşıyaka protesto Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir