19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de TIR şoförü ortalığı birbirine kattı



İzmir'de denetim yapan trafik polisinden kaçan TIR şoförü 32 yaşındaki Halit Arslan, aracın lastiğine ateş edilmesi sonucu yakalandı. Alkollü olduğu için kaçtığını söyleyen Arslan, gözaltına alındı. TIR'ın dorsesi gümrükte mühürlendiği için kontrol edilemezken, mahkeme kararının alınmasının ardından inceleme yapılacağı açıklandı. Çeşme Gümrük Müdürlüğü'nden aldığı yük ile İzmir- Çeşme Otoyolu Narlıdere gişelerinden yönetimindeki 35 HMT 54 plakalı TIR ile giriş yapan Halit Arslan, saat 01.00 sıralarında trafik polislerin denetim noktasında durmayıp kaçmaya başladı. Bunun üzerine TIR'ın yol güzargahına Narlıdere ve Balçova'dan asayiş ekipleri yönlendirildi.

TAKİP SAHNELERİNİ ARATMADI

Kent merkezine girmeyen TIR şoförü, aşırı hızlı kullandığı aracıyla Balçova'dan çevreyoluna girip Gaziemir yönüne ilerleyişini sürdürdü. Çevreyolunda peşine düşen ekiplerin uyarı anonsuna rağmen kaçışını sürdüren Halit Arslan, Gaziemir sapağından Yeşillik Caddesi'ne döndü. Karabağlar'a yönelen Arslan'ın yönetimindeki TIR'ın peşine, geçtiği ilçelerdeki asayiş ekipleri de takıldı. Peşine taktığı çok sayıda polis ekibine rağmen kaçışını sürdüren TIR şoförü, Yeşillik Caddesi'nden Buca sapağına döndü. İzmir- Aydın hat boyu Mevkii'nden NATO'ya oradanda Gürçeşme yönüne dönen TIR şoförünün çok sayıdaki ekipten kaçışı, Hollywood filmlerindeki takip sahnelerini aratmadı.

LASTİĞE ATEŞ AÇILDI

Gürçeşme Caddesi'nden Tepecik yönüne giden TIR şoförünün durması için önce havaya ateş açıldı. Kaçış güzargahı boyunca aşırı hızlı olduğu için yola kapan kurmayan ekipler, aracı durdurmak için lastiklerine ateş açtı. Sağ ön iki lastiği patlayan TIR, Rüştü Ünsal Polas Okulu yakınlarında durdurulabildi. Şans eseri takip boyunca kimse yara almazken, herhangi bir araçta da olası bir kaza sonucu hasar meydana gelmedi. Yaklaşık 1 saatlik takibin sonucu yakalanıp şoför kabininden indirilen Halit Arslan, gözaltına alındı. Gürçeşme Polis Merkezi'ne götürülen Arslan'ın 1.02 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Gözaltındaki Halit Arslan, sözlü ifadesinde alkollü olduğu için trafik denetiminden kaçtığını söyledi.

DORSENİN KAPISI MAHKEME EMRİYLE AÇILACAK

Sürücünün emniyete götürülmesi üzerine TIR'ın kupasında araştırma yapıldı. Yapılan kontrolde kupada birşey çıkmadığı kaydedildi. TIR'ın OHA-GX-443 Almanya plakalı dorsesini aramak isteyen ekipler, mühürle karşılaştı. Gümrükte mühürlendiği öğrenilen TIR'ın dorsesinin, prosedür gereği mahkeme emriyle incelenebilecek olması üzerine araç, Alsancak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'ndeki depolara (antrepo) çekildi.

Gün içinde alınacağı kaydedilen mahkeme emri sonrası, dorsenin açılacağı ve inceleme yapılacağı açıklandı. Halit Arslan'ın ifadesinde ayrıca, Almanya'dan gelen malzemeleri Kemalpaşa'da bir depoya götürdüğünü ancak malzemenin ne olduğunu bilmediğini söylediği belirtildi. Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

11 Kasım 2013
Etiket; izmir tır şoförü, polisten kaçan tır, halit arslan izmir, çeşme gümrük müdürlüğü Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir