28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'de Turizm Haftası'na Tarihi Başlangıç



Turizm Haftası, İzmir'de tarihi Agora ören yerinde gerçekleşen törenle başladı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, il genelindeki turistik tesislerdeki mevcut yatak sayısını 43 bin'den 165 bin'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da, kentin turizm potansiyelinin geliştirilmesi için önemli projelere imza attıklarını belirterek, "İzmir’in önü açılmıştır" dedi

. 38. Turizm Haftası etkinlikleri İzmir’de Tarihi Agora Ören Yeri’nde düzenlenen törenle başladı.

Açılış programı kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın katılımıyla 'Turizm Korteji Yürüyüşü' gerçekleştirildi. İkiçeşmelik Caddesi'ndeki Katlı Otopark önünden başlayan yürüyüş, Tarihi Agora ören yerine kadar devam etti. Kaldırımlara park eden araçlar yüzünden kortejdekiler ilerlemekte güçlük çekti.

'GÖRÜLMEMİŞ KAMULAŞTIRMALAR YAPTIK'

Agora’daki törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, Türkiye’nin eşsiz bir turizm potansiyelini barındırdığını belirterek, İzmir’in ise tarihi ve kültürel dokusuyla dünyada herkesin ilgisini çekebilecek bir kent olduğunu söyledi. İzmir’de turizmin gelişmesi için, Büyükşehir Belediyesi olarak çok sayıda çalışma sürdürdüklerini kaydeden Aydoğan şöyle konuştu:

"Belediye olarak görülmemiş kamulaştırmalar yaparak gerçekten bir mesafe kaydettik. İzmir’in turizmden daha fazla pay alması için altyapıyı dikkatli şekilde yaptık. Birçok kuruluşla işbirliği gerçekleştiriyoruz. İzmir, son yıllarda dünyanın en hızlı gelişen metropollerinden biri oldu. Otel yatırımları çok ciddi arttı. Sağlık turizminin gelişmesi için, 40 senedir konuşulan Kadifekale- Agora-Kemeraltı hattının ayağa kaldırılması için çalışmalarımız sürüyor."

'İZMİR’İN ÖNÜ AÇILDI'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınmayı sağlamak için, 'Bu iş benim işim değil' diye düşünmediğini ve turizmin gelişmesi adına kentte pek çok çalışmayı bir arada yürüttüğünü vurgulayan Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İzmir’in turizmden daha fazla pay alması için yerel yönetim olarak üstümüze düşeni yaptığımıza inanıyorum. İzmir’in önü açılmıştır. Kısa zaman sonra turizmden nasibini alacaktır. İki kez talip olduğumuz EXPO süresince kenti tanıttığımızı düşünüyorum. EXPO’yu alamadık ama dünyanın her yerinde İzmir’i tanıttık. Liman arkası planlamasının tamamlanmasıyla birlikte bu bölgede otel yatırımları da artacak."

VALİ TOPRAK: YENİ LİMANA İHTİYAÇ VAR

Açılışta konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak da Ege Medeniyetler Müzesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması için girişimde bulunduklarını ve bu konuyu takip ettiklerini söyledi. Kente gelen kruvaziyer gemileri için Alsancak Limanı’nın yetersiz kaldığına dikkat çeken Vali Toprak, yeni bir limana ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Kentte turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğine de değinen Vali Toprak, bunlar arasında kültür, inanç, yat ve termal turizme önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Toprak, il genelindeki turistik tesislerdeki mevcut yatak sayısını 43 binden 165 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

İŞBİRLİĞİ GEREKLİ

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz, Ediz İzmir’de turizmin gelişmesi, çeşitlenip sürdürülebilir olması için merkezi ve yerel yönetimler ile sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Törende konuşan Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler ise dünya turizminin üçte birinin Akdeniz çanağında gerçekleştiğini vurgulayarak, İzmir’in 1.5 milyona yakın turist ağırladığını, turizmden aldığı payın yüzde 5 olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Yaşar Üniversitesi Ritim Grubu bir gösteri sundu. ayrıca İzmir Kırım Derneği tarafından da halk oyunları gösterileri sunuldu.

15 Nisan 2014
Etiket; izmir turzim, abdülaziz ediz, sırrı aydoğan, vali mustafa toprak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Efes artık UNESCO'da
Aziz Kocaoğlu'ndan Vali Toprak'a Sert Çıkış
Protestan Baptisler İzmir'de Toplanacak!
Deniz Kenti İzmir'e Yakışan Fuar
İzmir'e Uluslararası Araştırma Merkezi
Sömestr Cup'ta renkli kapanış
Cenazelerin tamamı çıkarıldı
İzmir 2'nci İstihdam Zirvesi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir