29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'deki patlamada hasar çok büyük



İzmir'in Buca İlçesi’nde, 5 katlı bir apartmanın zeminindeki dairede, doğalgaz sıkışması sonucu meydana geldiği öne sürülen patlamada oluşan zararın boyutu havanın aydınlanmasıyla daha net ortaya çıktı. Yaralanan 5 kişiden 2’si taburcu edildi.

Rulman üreten bir fabrikada işçi olan 28 yaşındaki Fatih İnal, ev kadını eşi 28 yaşındaki Ceyda İnal ve kızı, 1.5 yaşındaki Ayaz İnal ile oturduğu dairede, doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı sanılan büyük bir gürültüyle patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle dairenin çevresinde ve sokakta bulunan çok sayıda ev, işyeri ve aracın camı kırıldı. Evden çevreye mermer ve beton parçaları savrulurken, şans eseri yoldan kimsenin geçmemesi olası faciayı önledi.

Patlama sesini duyan mahalle sakinleri panik içerisinde sokağa fırladı. Çevrenin savaş alanına döndüğünü gören mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibini sevk edildi. Patlamanın etkisiyle duvarları yıkılan ve sadece kolonlarının kaldığı evden şans eseri ciddi bir yara almadan çıkan İnal ailesi fertleri Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Patlama anında üzerine duvar parçaları düşen Ayaz İnal’ı annesinin kurtardığı belirtildi. Patlama anında oluşan basınçla penceresi patlayan mahalle sakinlerinden Nazmi Barış ve Furkan Barış da ambulanslarla aynı hastaneye kaldırıldı.

Yaralılardan Fatih İnal, Ceyda İnal İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, kızı Ayaz İnal da Behçet Uz Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. Diğer iki yaralı tedavisinin ardından taburcu edilirken, İnal çifti ve kızının hayati tehlikesinin sürdüğü yanık servisinde tedaviye alındığı açıklandı.

HASAR BÜYÜK

Havanın aydınlanması ile birlikte çevredeki hasar daha iyi görüldü.. Sokak boyunce ev, işyeri ve araçların camlarının kırıldığı, yolların tuğla ve beton ve cam kırıklarından geçilmez hal aldığı görüldü. Gece yaşadıkları şoku yavaş yavaş atlatan mahalle sakinleri temizlik çalışmasına başladı.

Patlamanın olduğu evin arka sokağında oturan işçi emeklisi Yusuf Akın, "Binamız yerinden sallandı. Deprem olduğunu sandık. Koşarak dışarı çıktık. Tedirgin olduk" dedi.

Evi ve park halindeki 35 P 6967 plakalı otomobili zarar gören fotoğrafçı 32 yaşındaki Servet Tez, "Evin halini görüyorsunuz. Neler yaşadığımız ortada. Mahallede büyük hasar var. Patlama nedeniyle çok sayıda ev ve otomobil zarar gördü. Benim de ev ve otomobilimde zarar var. Komşumun otomobilinin camları parçalandı. Evden fırlayan mermer camları araçların üzerine düşmüş" diye konuştu. Patlamanın olduğu evin bitişiğinde oturan 48 yaşındaki Dilek Erişilmez, patlama ile sadece toz bulutunu hatırladığını anlatırken, "75 yaşındaki Annem Müjgan Erişilmez, yatak odasında uyuyordu. Odaya koştum. Kapalı demir panjurlar parçalanmış. Karşı evden bizim eve mermer ve beton parçaları girmiş. Annem ölümden döndü. Evin içi tuğla ve mermer parçaları ile dolu" dedi.

İNCELEME VE HASAR TESPİT SÜRÜYOR

İzmirgaz yetkilileri, patlamanın kesin nedeninin tespit edilemediğini, araştırma ve incelemenin devam eddiğini söyledi. Patlama ardından güvenlik kordonuna alınan evde günün aydınlanmasına rağmen incelemelere devam edildi. Çevrede gece başlayan hasar tespit çalışmalarının sürdürüleceği kaydedildi.

07 Aralık 2013
Etiket; izmir buca patlama, buca işçievleri patlama, buca şirinyer doğalgaz, doğalgaz sıkışması patlama, fatih ceyda inal, doğalgaz patlama izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'deki patlama mahalleyi savaş alanına çevirdi
İzmir'de patlama, yaralılar var
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir