19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

İzmir'e Tanıtım Piyangosu



EXPO’'dan ders çıkaran İzmir'deki fahri konsoloslar İzmir'in dünyanın 70 ülkesinde lobisini yapmak için Yaşar Üniversitesi'nin öncülüğünde bir araya geldi.... Şimdi sırada İzmir'in tanıtımını yapmak icin strateji oluşturulması var. Bu konuda Yaşar Üniversitesi fahri konsoloslara bilimsel destek de sağlayacak...

Merkezi İzmir’de bulunan Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği ile Yaşar Üniversitesi işbirliği yaptı, hedef 70 ülkede İzmir’i tanıtmak; bu tanıtım atağında üniversitede okuyan yabancı öğrenciler de gönüllü olacak. Yaşar Üniversitesi ve 70 farklı ülkeyi temsil eden Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği, Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen “Farklı Kültürler Günü”nde bir araya gelerek İzmir’in uluslararası tanıtımına katkı sağlamak için beyin fırtınası yaptı. Yaşar Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı öğrenciler, uluslararası ilişkiler uzmanları, akademisyenler ve fahri konsoloslar İzmir’in yurtdışında tanıtımında yeni bir atağa kalkılması için kolları sıvadı.

İZMİR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Genel Sekreteri Selçuk Borovalı , EXPO kaybedilse de İzmir’in tanıtımı için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin EXPO macerasının ardından kentin uluslararası tanıtımı için atılmış önemli ilk adımlardan biri olduğunu vurguladı. İzmir’de eğitim gören uluslararası öğrenciler için rehber kitapçık hazırladıklarını söyleyen Borovalı, “Bu tanıtım atağı sürecinde İzmir’deki 9 üniversitenin kültürel rolü, kentin turistik bölgeleri, uluslararası ulaşım olanakları, liman ve serbest bölgedeki ticari ilişkiler, ticari fuarlar büyük önem taşımaktadır” dedi.

Borovalı, şöyle konuştu:

“1998 yılında kurulan birlik şu anda İzmir’de 70’ten fazla ülkeyi temsil ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından üyelerimiz var. Biz mümkün olduğu kadar tüm Türkiye’yi temsil edecek şekilde çalışıyoruz. İzmir’e de çok fazla katkı sağladığımızı düşünüyorum. Çünkü fahri konsolos sayısı olarak İstanbul’dan sonra Türkiye’deki en fazla fahri konsolosa sahip iliz. EXPO adaylığında fahri konsoloslar olarak destek olmaya başladık. Ciddi bütçeler harcandı ama kaybetsek de şunu da unutmamak lazım. İzmir’in adı bu organizasyonla tüm dünyada duyuldu.”

Selçuk Borovalı, İzmir’de üniversite öğrenimi gören uluslararası öğrencilerin kentin gönüllü elçileri de olduğunu sözlerine ekledi.

Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan hedeflerinin daha çok yabancı öğrenciyi İzmir’e çekebilmek olduğunu belirterek, “Birlik İzmir’de olduğu için şehrimiz bu işin başkenti konumunda. Dolayısıyla bu konuda en şanslı kent İzmir. Yaşar Üniversitesi’nin başlattığı bu tanıtım atağında diğer üniversitelerle ve sivil toplum kuruluşları ile de sık sık bir araya gelerek daha fazla tanıtım için neler yapabiliriz bunları konuşacağız, etkinliklerimiz devam edecek. Önemli olan İzmir’e yabancı öğrenciyi çekebilme ve kentimizi daha cazip hale getirebilmek. Çünkü bu İzmir için büyük bir şans.” diye konuştu.

Polonya İzmir Fahri Konsolosu Ceyda Borovalı da ülkelerle İzmir arasında bir köprü görevi gördüklerini ifade ederek, ““Biz aslında bir köprü görevi görüyoruz, bunu gönüllü olarak gerçekleştiriyoruz.” dedi.

KİMLER KATILDI

Farklı Kültürler Günü etkinliğine ayrıca Hindistan İzmir Fahri Başkonsolosu Turgut Koyuncuoğlu, Malta İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık, Avusturya İzmir Fahri Konsolosu Ülkü Caner, Güney Kore İzmir Fahri Konsolosu Noyan Gürel, Bosna Hersek İzmir Fahri Konsolosu Kemal Baysak, Şili İzmir Fahri Konsolosu Martin Sanford, Belarus İzmir Fahri Konsolosu Murat Reha Yorgancıoğlu, Ukrayna İzmir Fahri Konsolosu Hikmet Çetin Güvercin, Fildişi Sahili Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ethem Altan Ünsal ve Moğolistan İzmir Fahri Konsolosu Haluk Türkeli de katıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen panelin moderatörlüğünü Yaşar Üniversitesi Akdeniz Araştırma ve Gözlem Evi Başkanı, Emekli Büyükelçi Ertuğrul Apakan üstlendi.

Panele Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Serpil Alpman, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Türkiye Fahri Konsoloslar Birliği Başkanı Ömer Kaplan ile 14 ülkenin fahri konsolosu katıldı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan “ Artık mesafeler yerine yakınlıklardan bahsetmek gerek. İnsanların yakın olması için tüm kapıları açık tutmak gerek. Biz de üniversite olarak güçlü bir uluslararasılaşma sürecine girdik, fahri konsoloslarımızla bir araya geldik” dedi.

Yaşar Üniversitesi Avrupa Birliği Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayselin Yıldız da İzmir’in 9 üniversitenin 104 farklı ülkeden 4 bin yabancı öğrenciye öğrenim imkanı sağladığını söyledi. Yıldız, “Bu anlamda ülkemize gelen yabancı öğrenci sayısını artırmak için bazı prosedürlerde de kolaylık sağlanmaya başlandı. Bu yıl gerçekleştirilen kanunla Türkiye’de artık 1 yıl kalan yabancı öğrencilerin haftada maksimum 24 saat çalışma hakkı tanındı” şeklinde bilgi verdi.

Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdür Patricia Türkmenoğlu da üniversite kampüslerindeki kültürler arası kaynaşmaların aynı zamanda İzmir’in dünyada tanıtımı için müthiş bir fırsat olduğunu vurguladı.

07 Mart 2014
Etiket; izmir fahri konsoloslar, patricia türkmenoğlu, ömer kaplan, ceyda borovalı, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir