29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kadın cinayetlerine karşı tek yürek oldular



Uşak merkeze bağlı Paşacıoğlu Köyü’nde boşandığı eşi tarafından pompalı tüfekle başından vurularak öldürülen 25 yaşındaki Hatice Palta’nın babasını ziyaret eden Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 70 yaşındaki dedesi Ahmet Palta’nın kucağından bir an olsun inmeyen 1.5 yaşındaki oğlu Muhammet Enes K.’nın annesi Hatice Palta'yı isteyip gözyaşı dökmesi yürek burktu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural, platform üyeleri Ayşe Milia, Türkan Peker ile Musa Çeçen, eşinden üç ay önce boşanan ve geçen 16 Temmuz’da pompalı tüfekle öldürülen Hatice Palta’nın babasının evini dün ziyaret etti. Platform üyelerini, öldürülen genç kadının babası Ahmet Palta ve kucağında 1.5 yaşındaki Muhammet Enes K., annesi Dudu Palta ve ablası Ayşe Koca karşıladı. Evde aile ile bir süre görüşme yaptıktan sonra Hatice Palta’nın öldürüldüğü odayı inceleyen platform üyeleri, Palta ailesine sonuna kadar destek vereceklerini ifade etti.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAKLAR

Platformun İzmir Temsilcisi Kural, “Türkiye’nin her yerinde işlenen kadın cinayetlerine karşı, Uşak’ta kaybettiğimiz bir kadın kardeşimizin ailesini ziyarete geldik. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Kadın katilleri en ağır cezaları almadıkça, 'Haksız tahrik, iyi hal' denerek çeşitli ceza indirimleri aldıkça, kadın cinayetlerinin önüne geçmek mümkün değildir” dedi.

ŞİKAYETLER ÇÖZÜM OLMUYOR İDDİASI

Kadınların koruma talep ettikleri halde öldürüldüğüne dikkat çeken Kural, “Hatice kardeşimizin devlete başvurarak şikayetçi olduğunu biliyoruz. Ama ne yazık ki bu şikayetlerine herhangi bir çözüm bulunamıyor, son olarak göz göre göre bir cinayete kurban gidiyor. Bunların artık yaşanmasını istemiyoruz. Devletin kadınları koruması gerekiyor. Devlet kadınları korumayacaksa kadınları korumak için çıkardığı yasaları açıklamak zorundadır. Takip ettiğimiz diğer davalarda olduğu gibi bu davada da zanlı en ağır cezayı alana kadar Palta ailesinin yanında olacağız” diye konuştu.

ACILI BABA 'EN AĞIR CEZA VERİLSİN'

Kızını öldüren A.K.’nın en ağır cezaya çarptırılmasını isteyen Ahmet Palta, “Böyle bir cinayet bir daha kimsenin başını yakmasın. Annesiz kalan torunuma ölünceye kadar ben bakacağım ve ölünce de vasiyet bırakıp baktıracağım. Torunumu sahipsiz bırakmayacağım. Torunuma anneannesi, dayısı, teyzesi ve bütün aile fertleri bakacak. Katilin en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum” dedi.

MİNİK MUHAMMET YÜREK DAĞLADI

Dedesinin kucağından bir an olsun inmeyen ve sürekli annesini isteyen Muhammet Enes’in gözyaşları duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Olanlardan habersiz gözyaşı döken minik Muhammet Enes’in annesini çağırması yürek burktu. Çaresiz dede Ahmet Palta da gözyaşlarına hakim olamadı.

ABLA, KORUMA VERİLMEDİĞİNİ SAVUNDU

Kardeşinin sürekli koruma talebinde bulunduğunu ancak verilmediğini iddia eden abla Ayşe Koca ise, "Kardeşim defalarca koruma istedi ama verilmedi. Devlet kardeşimi korusaydı bunlar yaşanmazdı" dedi.

Hatice Palta'yı boşandığı eşinin bir yıl önce de tüfek dipçiği ile saldırarak kemiklerini kırdığını kaydeden Ayşe Koca, "Kardeşim rapor aldı, ancak rapor ortadan kayboldu. Kardeşim de Bakan Fatma Şahin’le irtibata geçti. 'Devlet koruma verdi' denildi, koruma falan verilmedi. Korumadılar ve kardeşim öldü. 1.5 yaşındaki çocuğu öksüz kaldı" diye konuştu.

24 Temmuz 2013
Etiket; kadın, cinayetlerini, durduracağız, platformu, uşak, hatice, balta, ziyaret Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Ayla Aksu finalde
Hakan Balta da Göz Göz'de
Kortta Ayla Aksu fırtınası
Bayraklılı kızların büyük başarısı
İGC Meslek Platformu işbaşında
Kızlar tarih yazdı
Hedefe doğru bir adım daha
Kandil'deki iğrençliklerin belgesi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir