25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kaleciyi hapisten golcü kurtaracak



Tanju Çolak, 1995-2001 yılları arasında Beşiktaş'ın kalesini koruyan ve boşandığı ikinci eşine 150 bin lira nafaka ve tazminatı ödeyemediği için cezaevine gönderilen Fevzi Tuncay’a sahip çıktı, borcunu kapatacağını söyledi.

FEVZİ'NİN HİKAYESİ

Beşiktaş'ın eski kalecisi Fevzi Tuncay, 1997'de Yeşim Tuncay ile evlendi. Bir kızı olan Tuncay, çifti 2002 yılında şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Fevzi, 2003 yılı haziran ayında da Eylem Çukuryurt ile Muğla'da dünyaevine girdi. Bu evliliğinden de bir kız çocuğu oldu. Bir süre sonra Eylem Çukuryurt’un başvurusu ile çift boşandı.

Boşanma protokolüne göre çocuk anne Eylem Çukuryurt'a verilirken Fevzi eşine nafaka ve boşanma tazminatı olarak taksitler halinde toplam 150 bin lira ödemeyi kabul etti. Fevzi, maddi zorluk yaşadığı için nafaka ve tazminatları ödeyemedi. Eylem Çukuryurt'ta bu yüzden Fethiye İcra Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, Fevzi Tuncay’ı, 3 ay hapse mahkum etti. Fevzi Tuncay, dün İzmir Adliyesi’ne gelerek teslim oldu ve elleri kelepçeli olarak cezaevine gönderildi.

İLK NOUMA HAREKETE GEÇTİ

Cezaevine götürülmeden önce başından geçen olayları anlatan Fevzi Tuncay, "Bana eski takımım Beşiktaş bile sahip çıkmadı” diye sitem etti. Tuncay'ın Beşiktaş'tan eski takım arkadaşı Pascal Nouma, Twitter hesabından "Fevzi kardeŞimin düştüğü duruma çok üzüldüm, eski futbolcular bir araya gelip yardım etmeli, ben üstüme düşeni yapmaya hazırım" twiti attı.

TANJU: "BORCUNU KAPATACAĞIM"

Kendisi de bir zamanlar kaçak mercedes davası yüzünden 23 ay cezaevinde yatan Tanju Çolak, Fevzi'nın borcunu kapatmak için harekete geçti. Avukatları ile İzmir Bayraklı Adliye Sarayı'na giden Tanju Çolak, cezaevlerinden sorumlu Başsavcı Vekili Yusuf Aslan'dan Fevzi'yi ziyaret etmek için izin aldı. Çolak, daha sonra şunları söyledi: "Fevzi'nin düştüğü duruma ben de düştüm. Allah kimseye bir daha göstermesin. Fevzi'yi ziyaret etmek için izin istedik. Savcı bey izni verdi. Cezaevine gidip, görüşüceğim. Borcunu da biran önce kapatıp, cezaevinde çıkartacağım. Biz kendisiyle eski dostuz. Herkesin başına böyle bir durum gelebilir“ dedi. Tanju, avukatları ile Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret etmek üzere adliyeden ayrıldı.

TANJU ÜSKÜP'TE YAKALANMIŞTI

Tanju Çolak 1994 yılında İstanbulspor'da top koştururken kaçak Mercedes davası nedeniyle Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yakalandı. Türkiye'ye getirilmesinin ardından Bayrampaşa ve Saray cezaevlerinde toplam 23 ay hapis yatan Tanju Çolak, bir daha sahalara dönemedi.

BOŞANMIŞ MAĞDUR BABALAR DERNEĞİ'NDEN DESTEK

Öte yandan Fevzi'ye İzmir'deki Boşanmış Mağdur Babalar Derneği'nden de destek geldi. Dernek Başkanı Muhammet Özen, "Ülkemizin bir aile kanunu bulunmamaktadır. Yasalarımızda kadına karşı erkeği koruyan tek bir madde bulunmamaktadır. Erkek kadına karşı adeta 3'üncü sınıf varlık muamelesi görmektedir. Tüm yasalarımız pozitif ayrımcılık adı altında kadınların lehine yorumlanmaktadır. Kanunlarımızda nafakayla ilgili herhangi bir düzenleme yer almadığında mahkemeler erkeklerin ödeyemeyeceği kadar yüksek nafakalara hükmektedirler. Bunun son örneği de Fevzi Tuncay'dır. Bir kalecinin 150 bin lira nafaka ödemesi hangi mantıkla bağdaşmaktadır. Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'le son görüşmemizde, bu konularda düzenleme yapılacağı sözünü vermişti. Yasanın bir an önce çıkarılarak Beşiktaşlı eski kaleci Fevzi gibi binlerce babanın da özgür kalacağı günleri sayın Bakanımızdan bekliyoruz" dedi.

Dernek üyelerinin, pazar günü, Fevzi Tuncay'ı cezaevinde ziyaret edeceği bildirildi.

15 Kasım 2013
Etiket; Fevzi Tuncay cezaevi, Fevzi tuncay tutuklandı, eski beşiktaşlı tutuklandı, Tanju Çolak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İşte Fevzi için para yatıranlar
Direklere kafa atan futbolcu cezaevinde
Urla'da Tanju Çolak bombası
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir