20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kentkart ile birlikte DEÜ de değişti



İzmir'de ulaşımdaki yaşanan sistem sıkıntıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nin suçladığı Kentkart'tan çok konuşulacak bir açıklama geldi. ESHOT’un süreci idare edemediğini savunan şirket, krizin Büyükşehir yetkilileri ve yeni yüklenicinin yetersizliğinden kaynaklandığını savundu ve konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Ayrıca, "Eshot sadece yüklenici firma seçiminde değil, danışman üniversite seçiminde de benzer bir değişikliğe gitmiş ve 16 yıldır Eshot adına sistemin danışmanlığını yapan 9 Eylül Üniversitesi yerine her nedense İTU ile anlaşarak danışmanlık hizmeti almaya başlamıştır" denilldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Tüm donanım ve yazılımlarını geliştirerek İzmir ili için 16 yıl önce kurduğumuz Toplu Taşımada Elektronik Ücret Toplama Sistemini son güne kadar sorunsuz bir şekilde işleterek İzmir halkına ve ilgili kurumlara karşı sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirdik. İşletim hizmetimiz sona erdiğinde ihale şartname ve sözleşmesinde tariflendiği şekilde hatta daha da fazlasıyla sistemin sorunsuz devamı için gerekli tüm unsurlar ilgili kurum olan Eshot Genel Müdürlüğü'ne teslim edilmiş, aynı zamanda 27.05.2015 tarihinde kesin kabul işleminin yapılmasıyla ilgili yazılı müracaatı gerçekleştirmiştir. Çalışma dönemimiz boyunca ilgili merciler tarafından defalarca denetlenen sistemimiz, takdir edilmiş ve birçok şehre örnek gösterilmiştir.

Günlük 2 milyon adet işlem hacmi olan bir sistemi yönetme, raporlama ve finansal anlamda para akışlarını idare etmenin özel uzmanlık gerektirdiği açıktır. Eshot Genel Müdürlüğü'nün talihsiz bir şekilde söz konusu iş alanında geçmiş tecrübesi olmayan bir firma ile sözleşme imzalaması 1 Haziran'dan bu yana bir dizi problemler yaşanmasını beraberinde getirmiştir.

Yeni yüklenicinin kötü bir firma olduğunu söylemiyoruz ancak İzmir'in ihtiyacına cevap verip bu sistemi sorunsuz işletecek deneyimi ve tecrübesi olmadığı aşikârdır. Bu denli kapsamlı bir sistemin işletiminin el değiştirmesi sırasında yaşanan aksaklıklar karar verici yetkililerin ön gördüğü doğal süreç olduğu düşünülmektedir.

DANIŞMAN DA DEĞİŞTİ

Eshot sadece yüklenici firma seçiminde değil, danışman üniversite seçiminde de benzer bir değişikliğe gitmiş ve 16 yıldır Eshot adına sistemin danışmanlığını yapan 9 Eylül Üniversitesi yerine her nedense İTU ile anlaşarak danışmanlık hizmeti almaya başlamıştır. Sonuç olarak sistemin akışını, işleyişini ve kritik noktalarını bilen kimse kalmamıştır. Birçok şey deneme yanılma yolu ile yapılmaktadır.

Son dönemlerde Eshot tarafından firmamıza gönderilen yazılardaki talepler, ihale şartnamesi ile tutarlı değildir. Bütün bunların üstüne, Eshot Genel Müdürlüğü sahip olduğu kamu gücünü haksızca kullanarak, firmamızı suçlamış, ihale yasaklısı olmamız için İçişleri Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştur. Yanlış tercihlerinin faturasını firmamıza kesme çabası içerisindedir. Bilinmelidir ki; hukuki mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

Bu dönemde haksız suçlamalar nedeniyle ortaya çıkan maddi manevi tüm kayıplarımızı gerek Eshot'tan gerekse görevini kötüye kullanarak zarara uğramamız için özel çaba sarf eden yetkililerden tazmin edeceğimizi ve sorumlulara hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna bildiririz. Bir kez daha bildiririz ki firmamız; üzerine düşen tüm sorumlulukları hukuken yerine getirmiştir. Bu süreç zarfında firmamızın kendine olan güveni, siz İzmir halkına yansımış ve bizleri güçlü olma yolunda desteklemiştir.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen; İzmir halkının kurumumuza duyduğu güvenin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Bundan da onur duyuyoruz. Yaşanan bu süreç içerisinde KENTKART, İzmir halkının güvenini suiistimal edip, ulaşım hakkını engelleyecek hiçbir girişimde bulunmadığını ve bulunmayacağını kamuoyuna ve basına saygıyla duyurur.

15 Haziran 2015
Etiket; kentkart, izmir, Aziz Kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir