29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kızı çete yöneticisi suçlamasıyla yargılanan kaymakamdan sitem



Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesiyle görevli İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 49'u muvazzaf asker, 79'u tutuklu 357 sanığın bulunduğu davada çete yöneticisi suçlaması ile yargılanan kızı S.K.'nın suçsuz olduğunu söyleyen Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, durumun hukukun temel ilkelerine, insan hakları evrensel beyannamesine aykırı olduğunu savundu.

Kamil Köten, "Hukukun temel ilkelerinden biri, suçun kanunuliğidir. Bir suçun kanunda suç olarak gösterilmesi gerekmektedir ve kanunda suç olarak gösterilen konu çerçevesinde soruşturma yapılması iddianame hazırlanması gerekir. Kanunda bunların suçlandığı olay nedir. Casusluksa casusluk veya devletin bilgilerini şantaj yoluyla ele geçirmekse budur. Bunun kapsamının dışına çıkmaması gerekir. Bunun dışındaki kapsama o kişinin özel hayatıdır. O tamamen insan hakları evrensel bildirisinin sözleşmesine ve bizim anayasamıza da girmiştir, devletin koruması altındadır. Burada insan haklarını çiğneyen, hukukun temel kuralarını ve kanuni ilkesini çiğneyen bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız" dedi.

KANUNA AYKIRI TAKİP İDDİASI

Soruşturma kapsamında kızının birçok kez hukuka aykırı olarak takip edildiğini ileri süren Köten, şöyle devam etti:

 "Benim çocuğum 3 yıl acımasızca takip edilmiş. Ve bu takiplerin birçoğu hukuksuz olarak gerçekleştirilmiş. Mesela, dinlenme kararı alınmadan 15 gün önceden dinlenmeye başlanmış. 15 gün sonra dinleme kararı alınmış. Bunun gibi çok örnek var. Casusluk, devletin gizli belgeleri gibi bir davada evde ele geçirilen ve çocuğuma ait olmadığı ısrarla söylediği poşet ve belgelerin parmak izi alınmadan, elmayı, armudu poşete doldurur gibi koyup götürmüşler. İşyerindeki bilgisayarında, kendi özel bilgisayarında, telefon konuşmalarında bu iddia edilen suçla ilgili en ufak bir emare yok. Arama yapıldığı anda kızım 'ısrarla poşetler bize ait değil. Çocuğum görevli olan arkadaşlara 'lütfen bu poşetlere dokunmayın, parmak izini alın' dedi. Ama elma, armudu poşete koyar gibi doldurdular ve götürdüler. Bu sırada çocuğum evde bu poşedi ilk defa gördüğünü, görevli arkadaşlara söyledi. Sayın Başbakanı, devletin en korunaklı yöneticisinin odasına bile birileri böcek şu bu yerleştiriyorsa, benim çocuğumun hiçbir güvenlik tedbiri olmayan apartman dairesine birisi getirip bu poşeti koyamaz mı? Poşetteki bilgilerle ilgili kızımın bir görüşmesini bulsalar ona da saygı duyarım. Fuhuş ayağı yönetiliyor diyor kadınların hiçbirini tanımıyor, kadınlar da kızımı tanımıyor."

NE KIZIM, NE SÖZKONUSU SUBAYLAR BİRBİRİNİ TANIYOR

Kızının 16 subayı koordine ettiği iddasını reddeden Köten, "Subaylar kızımı tanımıyor, kızım da onları tanımıyor. Evinde poşette malzemeler çıkmış deniyor, hiçbirini benim kızım bilmiyor. Ne malzemelerle ilgili ne bu kadınlarla ilgili ne de koordine ettiği subaylarla ilgili kendi üç yıllık takibinde telefon konuşması bir e-mail dahi yok. Böyle bir yargı olur mu? Böyle bir iddianame olur mu? Bu zalimleri Allaha havale ediyorum. Zalimler için yaşasın cehennem diyorum. Derdimi anlatacak hiçbir şey bulamıyorum. Çünkü devlet terbiyem gereği, sayın Cumhurbaşkanımıza da mektup yazdım, Başbakanımıza da mektup yazdım. Gerekli yerlere mektuplar gönderdim ve Cumhuriyet Başsavcısını, Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na şikayet ettim. Ama geri bir dönüş olmadı şu ana kadar. Ne diyebilirim başka zalimler için yaşasın cehennem."

FOTOĞRAFLAR DİĞER KIZIN

Basında yayınlanan fotoğrafların çocuğuna ait olmadığını vurgulayan Kamil Köten, "400'e yakın askeri kimlikli casusu 20 yaşındaki kız çocuğu ve ceplerinde 5 kuruş para yok altlarında araba yok. Parmaklarında pırlanta üstlerinde kürk yok. 1200 liraya bir şirkete çalışıyor ve elektrik su parasını babası veriyor. Mahalle pazarından kıyafet alıp giyiyor. Ve hesabından 300 lira çıkıyor. O da çekemediği bir haftalık maaşı. Benim kızıma yüklenen suçlamalardan biri Yüksek Askeri Şuray'a terfi edecek kurmay albaylar ve paşalar üzerinde tavsiyede bulunduğunu yönelik suçlamalar. Benim kızım bu kadar rüştü Yüksek Askeri Şurayı etkileyecek kadar güçlüyse beni niye vali yapamadı. Şunu unutmasınlar Allah acele etmez, ama ihmal de etmez. Görelim Mevlam neyler, neylerse güzel eyler. Hep beraber görecez" dedi.

23 Nisan 2013
Etiket; Askeri, Casusluk, Kaymakam, Hukuk, Kamil, Köten Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir uzlaştırıyor
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
Spora evet bağımlılığa hayır
MİT TIR'larını durduran askerler yargılanıyor
Denizli Çivril Kaymakamı ve ailesi ölümden döndü
Soma kaymakamı: Üretim başlamazsa sorunlar çıkabilir
Römorkör faciasında askerlere 15 yıl hapis istemi
Römorkör faciasına bir dava da askeri mahkemeden
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir