28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kızımı Hırsızlıkla Suçlayıp İntihara Sürüklediler!



Denizli'de cumartesi günü, kaldığı ikinci kattaki öğrenci evinden atlayarak yaşamına son veren lise öğrencisi 15 yaşındaki Berna Pekakça'nın babası İsmail Pekakça, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. İsmail Pekakça, öğrenci evinin bir cemaate ait olduğunu, kızının hırsızlıkla suçlanınca bunalıma girip canına kıydığını ileri sürdü.

Denizli'nin Pamukkale İlçesi Topraklık Mahallesi'ndeki bir özel evde kalan Dr. Bekir Sıddık Sağlık Meslek Lisesi ikinci sınıf öğrencisi Berna Pekakça, geçen 7 Haziran'da, saat 22.00 sıralarında ikinci kattaki odasının balkonundan atladı. Ağır yaralı halde Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Berna, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Berna Pekakça'nın cenazesi, Kale İlçesi'nin Demirciler Köyü'nde toprağa veridi. Ambulans şöförü olan baba İsmail Pekakça, kızının intihar etmeden önce telefonuna, 'Size layık bir evlat olamadım. Hakkınızı helal edin. Sizi çok seviyorum' yazarak mesaj attığını belirterek, kızının ölümünden sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Kızını kaybetmenin acısını yaşalan ve gözyaşlarını tutamayan İsmail Pekakça, "Cemaat nedir bilmem. Tavsiye üzerine bu öğrenci evine kızımın kaydını yaptırdık. Burası cemaat yurduymuş. Kızımı onlara emanet ettim. Ama onlar sahip çıkamadı. Kızımı hırsızlıkla suçlayıp, intihara sürüklemişler. O, hırsızlık yapacak biri değil. Daha 15 yaşındaydı. Onun için hayaller kuruyordum. Gelin olacaktı. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Kızımı ölüme sürükleyen görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Hafta sonu kızını eve götürmek için öğrenci evine gittiğini belirten baba İsmail Pekakça, "Kızım olaydan bir gün önce beni arayıp, eve götürmemi istedi. Ben de öğrenci evine gidip, hafta sonunu evde geçirmesi için almaya gittim. Beni kapıda karşıladı, sarıldı. Kızımı kamp var gerekçesiyle eve göndermediler. Kızım karşımda 'Beni götür' diye ağlıyordu. Seneye kaydını yapmamakla tehdit edip, teslim etmediler. Ben kamp deyince dağda bayırda yapılanı bilirim. Bunların kendi aralarında, 'kamp' dedikleri başka şeylermiş" diyerek öğrenci evi yönetimini suçladı. İntihar olayıyla ilgili savcılık soruşturma kapsamında evde kalan 6 kız öğrencinin ve yöneticilerin ifadelerini aldı.

İntihar eden Berna Pekakça'nın öğrenci evinin kadın yöneticisi tarafından arkadaşının tişörtünü çalmakla suçlanıp, ailesine söylemekle tehdit edildiği ileri sürüldü.

'KAYDIMIZI SİLMEKLE TEHDİT EDİYORLAR

' İntihar eden öğrencinin adını açıklamak istemeyen bir arkadaşı ise "kamp' denilen dini toplantılarda namaz kılınıyor, sohbet ediliyor. Kuran-ı Kerim okunuyor, hadisler ezberleniyor. Kampa katılmaya mecbur tutuluyoruz. Katılmazsak, öğrenci evinde kaydımızı silmekle tehdit ediyorlar" dedi. Bu arada öğrenci evinin kapatıldığı, evde kalan öğrencilerin başka bir yurda gönderildiği öğrenildi.

10 Haziran 2014
Etiket; berna pekakça, denizli kız yurdu, denizli intihar, bekir sıddık lisesi, ismail pekakça Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Liseli Berna'nın Sır Ölümü!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir