23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: 'Ben yaptım oldu'ya izin yok



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hükümetin kamu alan ve mallarının satılması, AVM'lere ağırlık verilerek kamu alanlarının daraltılmasına karşı İzmirlilerin direnmesi gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, "Dayatmalara karşı dik duracağız. Rant değil yaşam kalitesi için, İzmir'deki demokrasi kültürün yok edilmemesi için mücadele edeceğiz. 'Ben yaptım oldu'lara geçit vermeyeceğiz" dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2440. Bölge Rotaract Klubü'nün Ege Palas Oteli'nde düzenlenen toplantının konuğu oldu. Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada kamusal alanların kentler için önemine dikkat çekti. Kamu alanlarının insanların buluşması açısından çok önemli olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bu alanlar sosyalleşme alanlarıdır. Buralarda birbirimizi tanıyoruz. Farklılıklarımızın, bilinmenin getirdiği soru işaretlerini kamusal alanlarda birbirimizi tanıyarak aşıyoruz. Merkezi hükümet kamu alanları ve mallarını satıyor. Planlıyor. AVM ve konut alanlarıyla kamu alanın daraltılmasına yönelik yoğun çalışmaları var. Liman'a 100 bin metrekarelik AVM yapılması, Karayolları arazisi satışı, dağ ve tepelerin planlanması, Üçkuyular'a 2 km mesafede çevre yolu üzerinde AVM açılması, Örnekköy üzerinde rezerv yapı alanı ilan edilmesi bunların birkaç örneğidir" dedi.


İNSANLAR KENTTE YÜRÜMELİ; SELAMLAŞMALI


İzmir üzerinde baskının giderek arttığını belirten Kocaoğlu, "Yani şu yapılmak isteniyor. Arabanıza binip yemeğe gideceksiniz. AVM'nin otoparkına park edeceksiniz. Yukarıdaki restoranda yemeğinizi yiyeceksiniz. Evinize geri döneceksiniz. Aynı bir robot gibi. Yani Kordon'da, meydanlarda, Kemeraltı'nda yürümeyeceksiniz. Ankara'nın geldiği nokta gibi AVM'lere teslim olacaksınız. Kent bu değil. Kent önce yayalarındır. Yürümeleri, selamlamaları gerekir. Biz bu kentin mallarını kazanımlarını hep birlikte korumak zorundayız İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerle birlikte hukuki mücadelesini veriyoruz. Ancak, mahkemede davayı kazanıp yaptıkları planı bozuyoruz. Bir gün sonra kanun çıkarıyorlar" dedi.


RANT DEĞİL YAŞAM KALİTESİ İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ


Kocaoağlu, halkın istemediği bir şeyi kimsenin yapamayacağını belirterek, "Yeter ki halk istemediğini demokratik yollardan yüksek sesle söylesin! Dayatmalara karşı dik duracağız rant değil yaşam kalitesi için mücadele vereceğiz. Nefes alınacak kent yaratmaya çalışacağız. İzmir'deki demokrasi kültürün yok edilmemesi için, korunması geliştirilmesi için mücadele edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu'lara İzmir'de geçit vermeyeceğiz. Hep birlikte özel hayata saygılı İzmir'in geçmişine ve geleceğin sahip çıkmayı savunacağız" diye konuştu.


GEZİ DİRENİŞİ MİLATTIR


Kordon'da veya İzmir'in başka yerlerinde kızlı erkekli gençlerin masalarda oturup sohbet ettiğini görünce mutlu olduğunu belirten Kocaoğlu, "Biz her zaman gençlerden çok şey öğrendik. Biz de sizlerin sıralarından geçtik. O ruh halini yaşadık. Ancak bizim başaramadığımızı sizin kuşak başardı. Bu da Gezi direnişi. Gezi direnişini hepimize, tüm yöneticilere, anne babalarınıza öğrettiği çok şey var. Büyük ders almamız gerekiyor. Ben belediyeyi yönetirken katılımcılığı uygulamaya çalışıyordum. Ama Gezi bize öğretti ki; sizler bize öğrettiniz ki konu ne olursa olsun fikirden eyleme her aşamada katılımcı bir anlayışla ve sosyal medyayı da kullanarak tartışılması gerekiyor. Üniversitelerle, meslek odalarıyla konunun taraflarıyla konuşursunuz. Birde sosyal medyada projeyi, fikri paylaşırsınız. Bu aşamalardan geçtiğinizde bu fikir kentin oluyor, sahipleniliyor, katılımcı yönetim anlayışı yaygınlaşmalı. Artık Gezi'den önce Gezi'den sonra diye değerlendirip Gezi'yi milat olarak kabul edip ‘Ben yaptım oldu'ları en büyüğünden küçüğüne kadar tüm yöneticilerin, siyasette, işyerlerinde, sivil toplum örgütlerinde, meslek odalarında katılımcı yönetim anlayışı yaşama geçirilmeli. Benim Gezi'den öğrendiğim en önemli konu bu" dedi. Konuşmanın ardından Buca Rotaract Klubü Aziz Kocaoğlu'na üstün hizmet ödülü verdi.

Utku Bolulu/DHA

20 Aralık 2013
Etiket; aziz kocaoğlu avm, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir