29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu: Kitap yazdık adı çete



İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Kemalpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle tamamlanan 5 milyon liralık Rekreasyon Alanı coşkulu bir törenle açılırken Başkan Aziz Kocaoğlu, AK Partiye ve Ak Partinin İzmirli milletvekillerini sert sözlerle yüklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediyesi’nin işbirliğiyle hayata geçirilen “Kemalpaşa Rekreasyon Alanı” törenle hizmete açıldı. Kemalpaşalıların sportif ve kültürel faaliyetlerini gerçekleştireceği yeni cazibe merkezinin açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, ev sahibi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, çok sayıda ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve Kemalpaşalılar katıldı.

Kemalpaşa’ya 92 milyon TL’lik yatırım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2004 yılından sonra Büyükşehir belediyesi sınırlarına katılan Kemalpaşa’nın beldelerinde, köylerinde ve merkezinde birçok çalışma yaptıklarını belirterek, “Bir yandan da başka ilçelerde olduğu gibi Kemalpaşa Belediyesi’nin tasarladığı projelere de maddi katkıda bulunarak kentin topyekün kalkınmasını destekliyoruz. Arazi yollarına ilk defa Kemalpaşa’dan başladık. Bugün Kemalpaşa’da yapılmayan arazi yolu yok denecek kadar az kaldı” diye konuştu.

Ulucak, Armutlu, Yukarı Kızılca, Ören, Bağyurdu’nda beş adet çok amaçlı spor salonu yaptıklarını, buralarda binlerce çocuğa her gün spor yaptırdıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, sağlıklı gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 9 sene içinde Kemalpaşa’da 60 milyonu Fen İşleri Daire Başkanlığı, 28 milyonu İZSU Genel Müdürlüğü bütçesinden olmak üzere 88 milyon TL’lik yatırım yaptığını, projelere verilen maddi destekle birlikte bu rakamın 92 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Kemalpaşa”ya her sene 10 milyon lira yatırım yaptık ve yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Alyanak’ın öğüdü

Kent gündemindeki konulara da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşması sırasında, İzmir’in eski belediye başkanlarından İhsan Alyanak’la yaşadığı bir diyaloga da yer verdi:

“Efsane belediye başkanımız Alyanık’ı vefatından bir süre önce o zamanki Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ ile ziyaret etmiştik. İhsan Alyanak bana, ‘çok iyi yapıyorsun kimseyle kavga etmiyorsun, bu yoldan vazgeçme’ demişti. Katı atık tesisi konusunda benim de saygı duyduğum iki eski belediye başkanımız ‘uzlaşmacı olmak lazım’ diye açıklama yapmış. Bu konuda bir şey söylemektense durumu rahmetli İhsan Alyanak’ın sözleriyle yorumlamak bize daha uygun düşüyor.”

Biz kitabı yazdık: Adı Çete

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti:

“AKP İl Başkanı kitap yazacağından bahsetmiş. Aziz Kocaoğlu’nun, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin kitabını yazacakmış. Merakla bekliyoruz. Biz kitabı yazdık. Adı: Çete. Orada girizgah var, sadece bir olay anlatılıyor. Operasyon olayı anlatılıyor. 10 senelik olayları zaten bu işi bıraktığımda, nerede neyle karşılaştığımı, hangi sorunu nasıl çözdüğümü ya da çözemediğimi sadece tarihe bir not düşmek ve bu dönemi anlatmak için kaleme alacağım.Herkes bilsin duysun diye. Onun için bana kitap yazmaktan bahsetmese daha iyi olurdu.”

Şehitlerimiz bize hesap soracak

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

“Bir milletvekilimiz var. Adı malum. İzmir’in kurtuluş gününde, 9 Eylül’de Gümüldür’de bir piknik alanında çakma ‘dünya İzmirliler günü’ yapan, yani kuruluşu, kurtuluşu sabote etmeye çalışan bir milletvekili. Yine bir şeyler söylemiş.

Ona geçen sene 9 Eylül’de yaptığı densizlikten dolayı gerekli cevabı vermiştim. Dikkat edeceğiz. Bizim atalarımızın şehit olup, gazi olup kazandığı kutsal günümüzü sabote etmeye kalkanlara tüm İzmirliler olarak hep beraber ayağa kalkıp hesap sormak zorundayız.

Çünkü bu dünyada da, öteki dünyada da bu ülke için, bizim için canlarını feda edenler bize hesap soracaklar. ‘Biz kurtardık, size emanet ettik. Siz bu günleri kutlamıyorsunuz, çakma dünya İzmirliler günü kutluyorsunuz’ diyecekler."

Daha konuşacak çok şey olduğunu, ancak hepsini yeri ve zamanı geldiğinde açıklayacağını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Geçtiğimiz hafta yerel seçim sürecinin başladığını söylemiştik. Hep bir birlikte herkes kucağındaki taşı dökecek. Sevgili İzmirliler bakıp karar verecek; kim doğru söylüyor, kim eğri söylüyor. Kim gözümüzün içine bak baka yalan söylüyor, önümüzdeki 6 ay onu da göreceksiniz” diye konuştu.

Tesisin yeri değil, teknolojisi önemli

Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ihtiyacını karşılamak üzere yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi’ne ilişin düşüncelerini de açıkladı.

Kurulacak tesisin yerinin önem taşımadığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu şunları kaydetti:

“Biz dünyadaki en gelişmiş teknolojiyi kullanacak, enerji üretecek ve çöpü bir hammadde olarak kullanacak bir tesis için yer arıyoruz. Kapalı bir fabrika kuracağımızın ve atık bırakmayacağımızın, toprağa su bırakmayacağımızın teminatı, 10 yıldır yaptığımız çalışmalar ve yerine getirdiğiniz sözlerdir. Bir eski belediye başkanımız tesisin 1. derece sit alanında yapılmasını önermiş. Bu mümkün değil. 10 sene belediye başkanlığı yapmış bir ağabeyimizin 1. derece sit alanına çöp tesisi kurulamayacağını bilmesi gerekir.”

Mevcut katı atık tesisinin Harmandalı’dan kalkması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Kocaoğlu, “Bunun için çalışıyor ve proje üretiyoruz” dedi.

AVM yapmak için ağaç kesmiyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ayrancılar’da Hazine’den tahsis edilen 100 dönüm alanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlık yapmak üzere geliştirdiği proje çalışmasının gelen eleştiriler üzere durdurduklarını söyledi. Arazideki ağaçların seyreltilmesi ve alanın gömüye hazırlanması gerektiğini ve burada ağaç kesme yetkisinin de Orman Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu ifade eden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz AVM yapmak için, biz eşe dosta arsa pazarlamak için ağaç kesmiyoruz. Biz vefat eden vatandaşlarımız defnetmek için mezarlık yapıyoruz. Ancak şimdi çalışmayı durdurduk. Bakacağız, inceleyeceğiz, ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bilim egemen olacak” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eleştiri ve protestolara alışılması gerektiğinin altını çizerek, “Biz de alışacağız, iktidar partisi de alışacak. Biz katılımcı bir anlayışla bu kenti halkla birlikte yönetiyoruz. Şu anda 10 yıllık stratejik planını bütün kamuya açarak, ‘İzmir’e İz Bırak’ kampanyasıyla birlikte hazırlanıyoruz. Katılımcı bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Kentimize layık olmaya çalışıyoruz. Sizler çok iyi biliyorsunuz: Bazı siyasetçilerimiz var kenti için değil kendi için çalışıyor. Biz kendimiz için çalışmıyoruz, bu kentin insanı için çalışıyoruz. Bunu lütfen ayırın.”

Verin araziyi stat problemi çözülsün

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin stat problemini çözmek için yola çıktığını ve Örnekköy’deki 80 dönümlük alanda proje uygulamak için hazır olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti: “Burada tahsis yetkisi Gençlik Spor Genel Müdürlüğü’nde. Üç senedir istiyorum. Verin yapayım, teslim edeyim. Hiçbir şey de talep etmiyorum. Bir tek şartım var: Burası Karşıyaka sınırlarında. Bu stattan da Karşıyaka Spor Kulübü yararlanacak diyorum. Hala bekliyoruz. Geçen gün Gençlik ve Spor Bakanı’na da bu konuyla ilgili mektup yazdım. Hiçbir şey istemiyorum, ver tahsisi 3 yıllık 4 yıllık bitene kadar. İzmir’in stat problemi çözülsün.”

İnançla ve irademizle başaracağız

Kentin tüm sorunlarını çözmek için inançla çalıştıklarını kaydeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bunların hepsi hallolacak. Biz inançla, irademizle ve iş yapmak için inatla, kapıları aşındırarak, kapıdan kovulursak bacadan girerek İzmir’in menfaati için çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Son dönmede bir karalama kampanyası yürütüldüğünü de sözlerine ekleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Biz bugün gelmedik. Biz 45 senedir İzmir’de yaşıyoruz. İzmir’de 10 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Dedikodulara, benim ağzımdan duymadıklarınıza, kem sözlere inanmayın. Kem gözlerden hep beraber memleketimizi koruyalım” diye konuştu.

28 Eylül 2013
Etiket; Aziz Kocaoğlu Kemalpaşa, kemalpaşa açılış kocaoğlu, Rifat Sait Kocaoğlu, Kemalpaşa rekreasyon alanı, İhsan Alyanak Kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir