19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'ndan şimdi de stat hamlesi geldi



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun futbol takımlarına yönelik peş peşe hamleler.. Yıllarca spor kulüplerine mesafeli olmakla eleştirilen Kocaoğlu, 2013'ün son gününde kulüplere 4,5 milyon lira aktarmasının ardından şimdi de Örnekköy Stadı kartını açtı.

Merkezi yönetim, Örnekköy'de stat yapılmasının yüksek maliyet gerektiğini açıklayalarak, Karşıyaka ve Göztepe için birer butik stat projesi başlatmıştı. Ancak Kocaoğlu Örnekköy'de ısrarcı.

Yeni Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bu konuyu tekrar konuşacağını açıklayan Başkan Kocaoğlu “Örnekköy’ü ‘verin yapalım’ diyoruz. Tapu senin olsa ne olacak, benim olsa ne olacak? Bunu İzmirli kullanacak” diye konuştu.

Karşıyakalı 41 sivil toplum kuruluşunun temsilcisi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bir araya geldi. Ziyarette, kentteki spor tesislerinin artırılmasına ilişkin talebin dile getirilmesi üzerine konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, Örnekköy’de yapılması planlanan stat için bir kez daha çağrıda bulundu. Söz konusu stadı yapabilmek için önceki yıllarda spor bakanları ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirmesine rağmen bir sonuç elde edemediklerini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, Hükümetin yeni kabinesinde yer alan Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir görüşme yapacağını açıkladı.

Amacının vatandaşların kullanacağı tesisler yapmak olduğunun altını çizen Başkan Kocaoğlu özetle şunları söyledi:

“100 dönüm açık spor alanını sattılar. 100 dönüm açık spor alanı, Karşıyaka’nın bütün ihtiyacını, Mavişehir’in bütün ihtiyacını, Bostanlı’nın ve Çiğli’nin bütün ihtiyacını karşılayabilirdi. Yani koskoca bir kampüs olurdu. Hadi ondan da geçtik. Örnekköy’ü ‘verin yapalım’ diyoruz. ‘Ver yapayım, tekrar sen al’ diyoruz.

Tapu senin olsa ne olacak, benim olsa ne olacak? Bunu İzmirli kullanacak. Spor salonunu, yüzme havuzunu vatandaş kullanacak. Bunu kendin için mi yapıyorsun? Vatandaş için yapıyorsun. ‘Yeri ver, tahsis et. Yapayım, tekrar sana vereyim’ dedim olmadı. Yani parayı da biz harcayacaktık. ‘İstiyorsanız ortak yapalım, istiyorsanız tek başımıza biz yapalım, yine sizin olsun’ dedim, olmadı. Şimdi Spor Bakanı değişti. Yeni Bakana gider tekrar derdimizi anlatırız”.

Ankara’da uzlaşma sağlanmıştı ama..

2010 yılının Aralık ayında Başkan Aziz Kocaoğlu ile bir araya gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Örnekköy Stadı önerisini kabul etmiş ve bölgeye 15 bin kişilik stat yapılması kesinleşmişti. İkinci çıkış 6 Haziran 2012 tarihinde konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Kocaoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile iki kez görüştüm. Örnekköy Stadı için 2 öneri sundum. 'İster hak ediş bedelinin yüzde 50'sini karşılayın ve ihaleye çıkarın isterseniz de tümünü biz belediye olarak karşılayalım ve kullanım hakkını bakanlığa verelim” ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, 8 Haziran 2012’de yaptığı yazılı açıklamada, “Açık açık söyledim ama herhalde anlamak istemiyorlar: ‘Örnekköy Stadı’nı yapayım’ diyorum, yaptırmıyorsunuz. ‘Parasının yarısını vereyim’ diyorum, ‘olmaz’ diyorsunuz. ‘Araziyi bize tahsis edin, ben yapayım, size devredeyim’ diyorum, cevap bile vermiyorsunuz. Biz 1 yılı aşkın bir süredir Örnekköy Stadı üzerinde çalışıyoruz ama tüm iyi niyetimize rağmen sonuç alamıyoruz. İktidar partisinin milletvekilleri de, sanki bu süreci bilmiyormuş gibi, beni istemezükçü ilan ediyor. Asıl istemezükçü, bana Örnekköy Stadı’nı yaptırmayan zihniyettir” diye konuşmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Dudayev Bulvarı ile TOKİ konutları bölgesinde oluşturulan yeni yollar ve ulaşım köprülerinin açılışında yaptığı konuşmasında yine Örnekköy Stadı için çağrıda bulunmuştu.

03 Ocak 2014
Etiket; aziz kocaoğlu, örnekköy stadı, akif çağatay kılıç Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir