29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kocaoğlu'nun adaylığına çete davası engel mi?



 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu'nun çete lideri olmakla suçlandığı, belediye bürokratlarının da aralarında yeraldığı 129 sanıklı Büyükşehir Belediyesi davasına, İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Kocaoğlu'nun EXPO 2020 oylaması nedeniyle Paris'ten dönüşte olması nedeniyle katılamadığı duruşmada mahkeme heyeti, İZBAN tanıtım filmi ihalesiyle ilgili Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 3, Reklamcılar Derneği'nden 2 uzmanın yer aldığı bilirkişi heyetinin raporu henüz gelmediği için duruşmayı 25 Şubat 2014'e erteledi.

Duruşmayı izleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, davanın Kocaoğlu'nun adaylığına engel teşkil ettiği yönündeki iddiaları yorumladı.

7’nci duruşmaya tutuksuz sanıklar ve avukatları katıldı. Büyükşehir belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise EXPO 2020 oylaması nedeniyle Paris'ten dönüşte olması nedeniyle duruşmaya yetişemedi. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, İzmir Banliyö Sistemi A.Ş. (İZBAN) tanıtım filmi ihalesiyle ilgili olarak, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden 3, Reklamcılara Derneği'nden 2 uzmanın yer aldığı bilirkişi heyeti oluşturulduğunu, 8 Ocak 2014 tarihine kadar rapor hazırlanması için süre verildiğini belirtti.

Kargılı, raporun bu tarihte İstanbul’da mahkemeye teslim edileceğini, oradan da İzmir’e kendi mahkemelerine gönderileceğini bildirdi. Mahkeme Başkanı Kargılı daha sonra talepleri dinledi. Sanıklardan Selçuk Savcı'nın avukatı, Çankaya Katlı Otoparkı ihalesiyle ilgili emekli Sayıştay denetçilerinden oluşan bilirkişi heyetinden yeni bir raporu alınmasını talep etti.

Sanıklardan yönetmen Faik Ahmet Akıncı ise ihaleye fesat karıştırmakla suçlandığını ve çete üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığını belirterek, "Ben Büyükşehir Belediyesi'nden ihale dosyası aldım mı? İhaleye katıldım mı? İhaleye girmeye teşebbüs ettim mi? Kimseyle görüşmüş müyüm? Bunların açıklanmasını istiyorum. İhale dosyası bile almadan hayatım karardı. Niye suçlandığımı bilmiyorum. Bu dava nedeniyle başka iş yapamıyorum" dedi.

Öte yandan Cumhuriyet Savcısı Sedat Özen mütaalasında 750 durak ihalesiyle ilgili Memur Suçları Bürosu'ndaki soruşturmanın sonucunun sorulmasını, sonuca bağlanmışsa İdare'nin kararının istenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı Cahit Kargılı, İZBAN tanıtım filmi raporunun beklenmesine, bu nedenle duruşmanın 25 Şubat 2014 tarihine ertelenmesine karar verdi.

Başkan Kargılı, raporun duruşmadan önce gelmesi durumunda taranarak Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) üzerinden taraflara tebliğ edilmesini kararlaytırdı. Davanın savcısı ve sanıkaların taleplerini kabul etmedi.

MOROĞLU: DAVA KOCAOĞLU’NUN ADAYLIĞINI ETKİLEMEZ

Duruşmayı izleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, adliyeden çıkışta yaptığı açıklamada iddialarla ilgili kanıt, belge olmadığını söyledi. Moroğlu, "Belge aranıyorsa o da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bürokratların aklanmasıdır. Bu kadar Türkiye çapında tantana yapıldı. Sanki çete varmış gibi operasyon yapıdı. Polisler katıldı. Bu nedenle kanıtlamaya çalışıyorlar diye düşünüyorum. Siyasi argümanlarla yargılama yapılamaya başlamıştı başında. Ama hiçbir şey bulamayınca, artık süreç yavaşladı. Bence suçlamalar düşecek ve arkadaşlar beraat edecek" dedi.

Moroğlu, basın mensuplarının Kocaoğlu’nun adaylığını henüz açıklamaması ve partisinden bazı kesimlerin davanın adaylığa engel olduğu yolunda açıklamalar yaptığını hatırlatarak, davanın 25 Şubat’a ertelenmesinin bu duruma etki edip etmeyeceği sorusu üzerine "Asla etmez. Azıcık hukuk bilenler durumun böyle olmayacağını bilir. Böyle bir davadan medet uman varsa, rakiptir. Nereden, hangi partiden olursa olsun! Kim ifade ediyorsa vicdanlara sığacak bir durum değil. Böyle bir gerekçe de yok. Zaten biz Kocaoğlu ve tüm arkadaşların beraat edeceklerini düşünüyoruz. Aksi bir durum olsa da adaylığa engel değil. İşte Osman Özgüven (Dikili 'nin eski Belediye Başkanı) davası var. Ceza almasına karşın aday oldular belediye başkanı seçildiler. Gönüllerde aklandılar. Belediye başkanlığına dönecek” dedi.

28 Kasım 2013
Etiket; izmir belediye çete davası, aziz kocaoğlu çete suçlaması, izmir ihaleye fesat, mustafa moroğlu, kocaoğlu yargılama adaylık, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir