18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Körfezin ilk 'Kuğusu' yıl sonunda gelecek



    İzmir Körfezi'nde hızlı ve konforlu ulaşım amacıyla 117 milyon Euro’luk ihaleyle satın alınan 15 adet katamaran tipi gemiden ilkinin karbonkompozitten üretilen gövdesi tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, geminin omurgasını kızağa koyma töreni için gittiği Yalova’daki tersanede, ilk gemiyi yılsonunda teslim alacaklarını açıkladı.

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Liman Başkanı Durmuş Ünüvar, İzmir Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Geza Dologh, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Gemi Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Emrah Sezginer, basın mensupları ve belediye bürokratlarından oluşan heyetle, İzmir Körfezi’nde toplu ulaşımda kullanılacak karbonkompozit malzemeden imalatı süren katamaran tipi yolcu gemilerinin yapımını görmek için Yalova’daki tersaneye gitti. Öz Ata Tersanecilik sahibi Özdemir Ataseven tarafından karşılanan heyet, tersanede Körfez’in ilk katamaranının omurgasının kızağa konulma törenine katıldı.

   Aziz Kocaoğlu, tersanede düzenlenen törende yaptığı konuşmada yeni gemilerin tipi ve kullanılacak malzemeye karar verme aşamasındaki sıkıntılı süreçle ilgili açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, "Bir yolculuğa çıktık. Özdemir Bey, 40 yıla yakın bir süre tersane sektöründe çalışmış, çeşitli kademelerde görev yapmış, sektörü iyi bilen bir arkadaşımız. Bu işe bizimle birlikte o da gönlünü ve yüreğini koydu.

   Bugün bu gemi imalatıyla Türkiye gemiciliği büyük bir adım attı. Bir sıçrama yaşadı ve yaşayacak" dedi. Kocaoğlu, hem 4 milyon İzmirli ve kente gelen konuklara süratli ve konforlu ulaşım hizmeti sağlayacak olmaktan, hem de Türkiye gemi sanayini bir üst aşamaya yükseltecek bir yatırıma imza atmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bu sürecin sadece 15 gemi alımından ibaret olmadığını belirten Kocaoğlu, "Ufuk açıcı, teknik kazanımları, yan getirileri var. Bu proje hem bizim, hem imalatş ının, hem de denizcilik sektörünün göğsünü kabartır" dedi.

ARALIK SONUNDA TAMAMLANACAK

   Kocaoğlu, törenin ardından basın mensuplarının ilk ihale öncesi çıkan tartışmalarla ilgili soruları üzerine yaptığı açıklamada ise "İhalenin yapılış usulü tartışılmadı. Sadece seçilen malzeme ve katamaran tipi olması, yani modeli ve dizaynı konuşuldu. Süreç yaşandı. Ama bugün de biz ne kadar haklı olduğumuzu gösterdik. Gemiyi, malzemeyi, imalatı gördünüz. İlk gemimiz Aralık ayı sonu itibarıyla tamamlanacak. İnşallah buradan gelip hep beraber İzmir’e götüreceğiz. Daha sonrasında üç ayda bir yeni gemiler de gelecek. Üç ayda bir dediğimiz de toplam 14 gemi 42 ayda teslim edilecek" dedi.

GEMİYE GÖRÜNCE SIKINTILAR BUHARLAŞTI

   Başkan Kocaoğlu, tersande gemi yapımını incelerken çok mutlu olduğunu söyledi. Gemilerin Körfez’e inmesiyle mutluluğun iki kat artacağını belirten Kocaoğlu, "Niye mutluyum? Bu gemilerin seçiminde karar verirken çok zorlandık, çok itildik kakıldık. Kararı verirken de ciddi bir sıkıntı yaşadık. Bugün böyle gemileri görünce ister istemez bütün yorgunluğumuz, bütün o çektiğimiz sıkıntılar buharlaştı. Mutlu olduk" dedi.

17 Temmuz 2013
Etiket; kuğu, izmir körfesi, aziz kocaoğlu, katamaran Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Agora-Kadifekale-Kemeraltı mercek altında
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir