29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Köşkte Bir İlk, Terleyen Cumhurbaşkanı



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu öncesi “Köşk İçi Basın Turu”nda pedal çevirdi.

Gazetecilerin, “Cumhurbaşkanları için 'terleyen cumhurbaşkanı' tanımı vardı. Terlediniz mi acaba" şeklindeki sorusunu "Bugün terlemedim herhalde. Terleyip terlemediğimi siz biliyorsunuz" diye cevapladı.

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu tanıtımı kapsamında Çankaya Köşk'ü içinde düzenlenen "Köşk İçi Basın Turu"nda Gül'e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanı Osman Çangal, Cumhurbaşkanı Başyaveri Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler de eşlik etti.

Köşk'ün tören alanında başlayan yarıştan önce Gül, katılımcılarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül, yaklaşık 750 metrelik parkurdaki yarışa birinci sırada, üzerinde adının yazıldığı kırmızı bisiklete binerek başladı.

Yarışmayı birinci bitiren Gül, madalyasını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'tan aldı. Gül, diğer katılımcılarla basın mensuplarına görüntü verdi ve ardından açıklamalarda bulundu.

Yokuş yukarı bisiklet sürmenin zor olduğuna dikkati çeken Gül, "Bisiklet faaliyetinin 50. yılı olması başlı başına büyük başarı. Daha önceki cumhurbaşkanları tarafından başlatılan 50 yıl önce, bu sene 50'ncisi olacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun başlangıcını ve tanıtımını yapıyoruz" diye konuştu. Bisiklet turunun başlangıcının, 50'inci yıl vesilesiyle Çankaya Köşkü'nde yapılmasının, tanıtım için önemine işaret eden Gül, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Uluslararası Bisiklet Federasyonu Başkanı Cookson'un da katılımcılar arasında olduğunu hatırlattı ve turnuvanın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

Bir spor faaliyetinin 50 yıldır istikrarlı bir şekilde yapılmasının önemine işaret eden Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı olduktan sonra her seferinde ya turun başlangıcında veya bitiminde muhakkak hep oldum. Şundan dolayı, tabii ki bunun bir spor faaliyeti olması başlı başına her türlü desteği hak eder. Ama Türkiye'nin tanıtımına olağanüstü, çok büyük bir katkı sağlayan bir turnuva. 7 gün boyunca Türkiye'nin en güzel sahillerinde, şehirlerinde bu tur yapılıyor ve dünyada 130'a yakın ülkenin televizyonları günde iki saat canlı olarak bu turu veriyorlar.

Dolayısıyla Türkiye'nin tanıtımını bundan daha güzel yapan başka bir şey düşünemiyorum. Ege, Marmara sahilleri, İstanbul, İzmir ve Antalya'nın, mevsimin en güzel olduğu dönemde saatlerce dünyanın her tarafından izleniyor. Herhalde 100 milyonlarca dolar verilse böyle bir tanıtım yapılamaz. Onun için özel önem veriyorum. Tabii ayrıca bisiklet sporunu bu şekilde destekliyoruz ama bunun ötesinde bisiklet artık gelişmiş ülkelerde insanların bir hayat tarzı. Öyle ki, gidince görürsünüz, insanlar işine bisikletle gidiyor, geliyor. Mevkisi, makamı ne olursa olsun. Aynı zamanda sağlıklı yaşam için de bisiklet çok önerilen bir spor. Sporun da ötesinde bir hayat tarzı."

KÖŞK’TE İLK BİSİKLET TURU

Gazetecilerin sorularını da yanıt veren Gül, "Cumhurbaşkanları için 'terleyen cumhurbaşkanı' tanımı vardı. Terlediniz mi acaba" sorusuna "Bugün terlemedim herhalde. Terleyip terlemediğimi siz biliyorsunuz" yanıtını verdi. Köşk içinde daha önceden bisiklete binip binmediğine dair soru üzerine Gül, "Yok, Köşk'te bisiklete ilk defa biniyorum" dedi. Tanıtım turuna katılanlarla hatıra fotoğrafı çektiren Gül, Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Cookson'a plaket takdim etti.

Gül, tanıtım turunun ardından Çankaya Köşkü'ndeki makamına yanında Spor Bakanı Kılıç ile yürüyerek gitmeyi tercih etti.

11 Nisan 2014
Etiket; abdullah gül bisiklet, cumhurbaşkanı bisiklet turu, köşk bisiklet turu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir