28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Koşu Bandında Ölüm



İzmir Bayraklı İlçesi'nde, spor salonunda koşu bandında rahatsızlanan 29 yaşındaki Çağlar Çam, hayatını kaybetti. Dün saat 22.00 sıralarında, İbrahim Ethem Caddesi numara 57'de bulunan, bir derneğe ait spor salonunda koşu bandında spor yapan Çağlar Çam, iddiaya göre bir süre sonra yere düştü.

Salon yetkilileri tarafından çağrılan sağlık ekipleri, Çam'ın kalp krizi geçirdiğini belirledi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Çağlar Çam, Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çam, yapılan müdahalelere rağmen öldü.

ACILI BABA: OĞLUM KAS İÇİN İLAÇ KULLANIYORDU

29 yaşındaki Çağlar Çam'a, Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Vücudundan parça alınan Çam'ın kesin ölüm nedeninin, testler sonrasında belirleneceği bildirildi. Çam'ın, Bodrum'da animatörlük yaptığı sırada tanıştığı İngiliz nişanlısıyla Eylül ayında evlenmeye hazırlandığı öğrenildi.

Çam'ın düğün tarihine kadar hem zayıf hem de kaslı düzgün bir fiziğe sahip olmak için haftanın 6 günü spor salonuna devam ettiği ortaya çıktı. Çam'ın, 4 ay önce başka bir salona kayıt yaptırdığı, evine yakın olduğu için iki hafta önce de hayatını kaybettiği salona devam etmeye başladığı belirtildi. Gündüz saatlerinde taşeron inşaat işleri yapan ailesiyle çalışan Çağlar Çam'ın, akşam da, spor solununa giderek hem koştuğu hem de ağırlık çalıştığı öğrenildi.

Çam'ın, istediği kiloya ulaşmak için aşırı efor sarfettiği, hatta koşu bandında spor yaptığı sırada yağ yakımını hızlandırmak için ayaklarına, kum torbalarıyla ağırlıklar bağladığı da tespit edildi. Çağlar Çam'ın hayatını kaybettiği gün de yine spor salona gelerek üzerini değiştirdiği, ayaklarında birer kilogramlık kum torbaları takılı şekilde koşu bandına çıkarak önce yürüdüğü ardından da koşmaya başladığı, incelenen güvenlik kamerası kayıtlarından belirlendi.

Görüntülere göre, Çam'ın, koşu bandına çıkmasının 8'inci dakikasında ise fenalaşarak yere düştüğü tespit edildi. Spor salonunda görevli olan eğitmenler, Çağlar Çam'ın, düğün tarihine kadar zayıflamak gibi kendisine bir hedef belirlediğini, bu nedenle de zaman zaman aşırı efor sarfettiğini, bu konudaki uyarılarına rağmen kendisini iyi hissettiğini söylerek çalışmaya devam ettiğini dile getirdi.

Adli Tıp Kurumu'na oğlunun cenazesini teslim almaya gelen baba Latif Çam ise olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Oğlunun ilaç kullandığını dile getiren Latif Çam, "Oğlum düğün için zayıflamak istiyordu. Aslında aşırı kilolu değildi ama kaslı olmak istedi, spor salonuna kayıt oldu. Ben inşaat işimizin ağır olduğunu spora gerek olmadığını söyledim ama o gitmek istedi. Kaslarının çabul gelişmesi için de kim tavsiye etti bilmiyorum spora gitmeden önce hap kullanmaya başladı. O konuda da uyardım ama yine dinlemedi. Öldüğü günde birlikte çalıştık eve geldik. Spordan sonra yemek yiyeceğini söyleyerek ayrıldı. Sonra bu olayı haber aldık. Ben çok üzüntülüyüm. Oğlum belki de bilinçsizce kullandığı bu haplardan dolayı hayatını kaybetti. Gerçek ortaya çıkacak. Gençler böyle haplara itibar etmesin. Ne yapacaklarsa çalışarak elde etsinler. Sonra sonları acı oluyor" dedi.

KORNEALARI DA BAĞIŞLANDI

Bu arada kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybeden Çağlar Çam'ın, organları kalbi durduğu için alınamadı. Ancak korneaları, baba Latif Çam'ın onay vermesi üzerine alındı. Korneaların uyumlu bulunan hastanelere nakledileceği öğrerildi. Çağlar Çam'ın cenazesinin, ikindi vakti Bornova Büyük Cami'nde kılanacak olan namazın ardında toprağa verilecek.

Yusuf YAVUZ/DHA

06 Mayıs 2014
Etiket; çağlar çam, izmir spor salonu, spor salonu ölüm Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İşte Spor Salonunda Ölümün Geldiği Anlar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir