20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Köylülerin yol çilesi



Manisa'nın Köprübaşı ile Gördes İlçesi'ni birbirine bağlayan karayolunun Azimli ve Akçaalan Köyleri’nden geçen 6 kilometrelik bölümünün 10 yıldır yapılmaması tepkiye neden oldu. Yolda toplanan 30 kadar köylü, kış aylarında yolun çamur olması nedeniyle, taşımalı sistemde eğitim gören öğrenciler ile hastaları ilçeye götürmekte zorlandıklarını belirtip, sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Toplam uzunluğu 35 kilometre olan Köprübaşı-Gördes Karayolu’nun Köprübaşı İlçesi’ne bağlı 35 hane, 80 nüfuslu Azimli ve 37 hane 75 nüfuslu Akçaalan Köyleri’nden geçen bölümündeki asfalt zamanla bozuldu. Neredeyse toprak hale gelen yolun kışın yağışlı havalarda çamur deryasına dönmesi nedeniyle ilçeye giderken 10 yıldan bu yana sıkıntı yaşayan köylüler kaymakamlığa başvurdu. Ancak, her defasında ödenek olmadığı ve diğer çeşitli gerekçeler gösterilip, yolun bu bölümü yapılmadı. Bunun üzerine 30 kadar köylü yolda toplanıp, 'Bu yolda 10 yıldır devlet yok', 'AKP’ye oy verdiğimiz için bu yollar yapılmıyor' yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi. Azimli Köyü Muhtarı Ramazan Kurtulmuş, şöyle dedi:

"Özellikle son 4 yıldır kapısını aşındırmamıza rağmen kaymakamlık sıkıntımıza çözüm bulmadı. Aralık ile Nisan ayları arasında yağışlar nedeniyle 4 kilometresi aşırı bozuk 6 kilometrelik yolda çamurdan ulaşım nedereyse yapılamıyor. Köyümüzdeki taşımalı sistemde eğitim gören toplam 23 öğrenci, ilçeye okula gidemiyor. Çoğu zaman yolun asfalt olan bölümüne kadar traktörle öğrencileri servise ulaştırıyoruz. Aynı şekilde hastalarımızı da böyle ilkel koşullarda hastaneye götürebiliyoruz. Başbakanımızın sorunumuza el atıp, bizleri bu sıkıntıdan kurtarmasını bekliyoruz."

Köylülerden 41 yaşındaki Hasan Ali Çakal, her gün traktör kasasında yolculuk yaparak okuluna giden bir çocuğun derste nasıl başarılı olabileceğini sorarken, "Yetkililer yol sorunumuzu çözmekte ilgisiz. Manisa milletvekilleri, okul çocukları gibi sadece mecliste parmak kaldırmakla mı yetiniyor? Neden sorunumuza çözüm üretmiyor. sıkıntımızı görmezden gelip, dinlemiyor?” dedi. Ağabeyi, 50 yaşındaki Ahmet Çakal de bir an önce yollarının yapılmasını istedi.

19 Eylül 2013
Etiket; manisa köprübaşı, gördese bağlanan karayol, 10 yıldır yapılamayan yol, Azimli ve Akçaalan Köyleri Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir