29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Küçük Buğra’nın büyük sorumluluğu



   İzmir Karşıyaka’da yaşayan ve 8 yıldır diyabet hastası olan Buğra Gezgin beş yaşından beri kendi iğnelerini kendisi yapıyor. “Anadolu Kartalları” filminde Çağatay Ulusoy’un küçüklüğünü canlandıran Buğra kazandığı parayı ise, engelli arkadaşları için harcıyor. Küçük Buğra’nın tek hayali, büyüdüğünde doktor olup hem kendi gibi şeker hastalarının derdine deva olmak hem de engellilere yardımcı olmak.

Henüz 10 yaşında olmasına rağmen yaptığı sosyal projeler ve katkısıyla büyüklerine örnek davranış sergileyen Buğra Gezgin (10), 1.5 yaşında teşhisi konulan diyabet hastalığıyla da kendisi başa çıkıyor. 5 yaşından beri günde dört kez insülin iğnesini kendi kendine yapan Gezgin, “İğne artık benim bir organım gibi oldu. Şimdi ben diyabet hastasıyım. Bununla yaşamayı öğrendim kendi iğnelerimi kendim yapıyorum. Sağ kolum sol kolum nasıl varsa, iğne de benim için öyle bir şey oldu yanımdan ayırmıyorum. Her yerde aşımı kendim yapabiliyorum” dedi.

Sosyal projelerle küçük yaşta tanışan küçük Buğra hikayesini ise şöyle anlattı: “Küçükken okumayı yeni söktüğümde bir gün gazete okuyordum. Ersin Faikzade diye bir sanatçının haberini okuyordum. Annemin bana baktığı şekilde o da kendi annesine bakıyormuş. Onun da annesi benim gibi hastaymış. Daha sonra ben onunla tanışma fırsatı buldum. Sonra onun engelli projelerinde yer aldığını öğrendim ve ben de merak ettim, nasıl yardımcı olabilirim diye. Sonra aklıma bir fikir geldi; ben de onlara kullanabileceği şeyler almalıydım. Hediyeler almalıydım. Sonra birkaç gün geçti ve mavi kapak kampanyası başladı. İlkokulda mavi kapak biriktirdim ve madalya da aldım. Daha sonra harçlıklarımı da engellilere ayırmaya başladım.”

ANADOLU KARTALLARI FİLMİNDE OYNADI

Aynı zamanda oyunculukta da yetenekli olan Gezgin, başrollerini Çağatay Ulusoy ve Engin Altan Düzyatan gibi ünlü isimlerin paylaştığı “Anadolu Kartalları” isimli filmde de Çağatay Ulusoy’un küçüklüğünü canlandırdı. Ajans İzmir Güzeli kadrosunda kayıtlı oyuncu olan Buğra’nın tek hayali ise şimdiden hayalini kurduğu doktorluk mesleğini eline alıp, şeker hastaları ve engellilere yardımcı olabilmek. Buğra hem oynadığı filmden kazandığı parayı hem de harçlıklarını engelliler için harcıyor.

"BEN KABULLENEMEMİŞTİM ÇOCUĞUM KABULLENDİ"

Buğra’nın çocukluğundan beri mutlu bir yaşam sürmesi için çabalayan fedakar anne Nihal Gezgin ise, oğluyla birlikte dernek dernek dolaşıp engelli yurttaşlara yardımcı olmaya çalışıyor. Oğluna diyabet hastalığı teşhisi konulduğunda bir türlü bunu kabullenemediğini anlatan anne Gezgin, daha sonra oğlunun bu hastalığa alışması ve onunla yaşamayı öğrenmesinin onu da etkilediğini söyledi. Oğluyla birlikte engelli derneklerinde bir takım görevler üstlendiklerini kaydeden anne Gezgin, şunları söyledi:

“Oğlum derneklere katıldı. Oralarda bir takım görevler üstlendi. Onunla birlikte derneklere gidip geliyoruz. O da bir diyabetli olarak arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışıyor. Çalıştığımız dernekler gerçekten Buğra’dan gurur duyuyor. Onlar gurur duydukça tabii ki ben de onurlanıyorum.”

27 Ağustos 2013
Etiket; karşıyaka, diyabet, anadolu kartalları, doktor, engel, sosyal proje Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KARŞIYAKA'DA KENTSEL YENİLEME HAMLESİ
Karşıyaka'da yoga buluşması
Elfida hayaline kavuştu!
Pınar Karşıyaka Campbell'i aldı
Folkart'tan KSK açıklaması
Folkart-KSK gerginliği
Başkan 'Bisiklet kenti' diyor ama...
Karşıyaka'da tramvaylı günler
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir