28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kültür Bakanı Güney ve Kaya'nın mezarını ziyaret etti



EXPO 2020 için Paris'te bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın mezarını ziyaret etti. Expo 2020 oylaması nedeniyle Paris'te bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'ye hareketi öncesinde Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret edip, Türkiye'den getirmiş olduğu toprağı mezarlara dökerek, karanfil bıraktı.

Ziyareti sonrası konuşan Bakan Çelik, "Bugün kendi ülkesinden uzakta buraya zorunlu sebeplerle gelmiş, Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in mezarlarını ziyaret ettik. Hem kendi vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz, hem de kendi ülkesindeki baskılardan kaçarak hayatının geri kalanını Türkiye'nin dışında geçirmiş ve orada yaşamını yitirmiş bütün insanlarımıza bir kez daha mesaj vermiş oluyoruz. İstiyoruz ki; Türkiye'de kimse fikirlerinden, düşüncesinden dolayı ülkesini terk etmek zorunda kalmasın. Özgürce kendi ülkesinde kimliğini yaşayabilsin. Türkiye artık o dönemleri geride bıraktı. Türkiye artık önüne öz güvenle bakıyor. Fikirlerin, kimliklerin, her türlü duruşun özgür olduğu bir ülke inşa ediyoruz. Umarız kimse kendisini kendi ülkesinde diyaspora olarak değil, eşit ev sahibi gibi hisseder. Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in hatırasını anarken ülkesindeki baskılardan kaçıp yurt dışında ölen bütün değerlerimizi saygıyla anıyoruz" dedi.

Gazetecilerin 'Niçin toprak ve karanfil?' sorusuna Bakan Çelik, "Vatan topraklarından uzakta ölenlere vatan toprağı getirdik. Özlemişlerdir. İnsanın kendi ülkesinden uzakta yaşaması çok büyük bir acı. O yüzden Türkiye'den toprak getirdik. Kendi ülkeleri ile buluşsunlar. Onlara 'Ülkeniz sizi özlüyor, size sahip çıkıyor' mesajı getirdik. Karanfil de ülkemizin, bayrağımızın sembolü olarak buraya bıraktık. Bu insanlar ülkesine çok değer katan sanatçılar. Türkiye ile onları bir kez daha buluşturduk" diye cevap verdi.

Ziyaretin çözüm süreci ile ilgisinin olmadığını belirten Bakan Çelik, "Ülkesine büyük katkılar sunan bu değerlerimize büyük bir özgüven ile sahip çıktığımızı göstermek istedik. Ailelerine acılarını paylaştığımızı ifade ediyorum. Çözüm süreci ise Türkiye'de büyük bir kararlılıkla yürütülüyor. Bu süreç hiçbir kimlik ya da kesim için değil Türkiye'nin genel demokratikleşme standartlarının yükselmesine dönük atılıyor. Biz bütün sorunların Türkiye'nin demokratikleşme standartlarının yükseltilmesi ile aşılacağına inanıyoruz. Türkiye'nin ve bölgenin en büyük sorunlarından birisinin çözülmesi için kararlı adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

28 Kasım 2013
Etiket; kültür bakanı çelik, ahmet kaya mezarı, yılmaz güney mezarı, kültür bakanı ziyaret Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
MENEMEN'DE ÇOCUKLARA 23 NİSAN MÜJDESİ
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
EMİNE IŞINSI ÖKSÜZ ANILDI
İZMİR'LİLER AVNİ ANIL'I UNUTMADILAR
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Dört gün Buda üç gün Zorba
İkinin Biri İzmir'de
Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Alsancak Garı için canlandıran tasarımlar
Gravürlerde yaşayan İzmir
2018 model gelinikler
Keçenin yansıttığı kadınlar
İş önlükleri sanatla buluştu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir