29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Kürtler beni ataları gibi sever



Serpil KIRKESER /DHA

Ergenekon Davasında, 2 bavulla kürsüye çıkan Yalçın Küçük, çantaların içindeki kitapları ve dosyalarını kürsüye koyarak, "Huzurunuza gelmeyi hiç istemezdim. Ama veda etmem lazım" dedi.

Küçük, Çorlu'da gittiği konferansta yanında oturan kişinin de davada sanık olarak yargılandığını belirterek, "İddianameye göre benim yanımda oturmak suçtur. Ben suçum. Suça ceza verilmez. Suçluya ceza verilir. Kendimi savunmam da doğru olmayacaktır" diye konuştu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 317. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, Gazeteci Tuncay Özkan ve Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 53 tutuklu sanık hazır bulundu.

YAŞ Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Öte yandan bu davadan tutuksuz, Odatv Davası'ndan tutuklu yargılanan Yalçın Küçük'ün de aralarında bulunduğu 8 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu.

"SUÇ İŞLEMEDİM"

Esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmaların alındığı duruşmada savunmasını yapan tutuksuz sanık Barbaros Hayrettin Altıntaş, "Hiçbir terör örgütüne üye değilim. Suçlamaları reddediyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanıklarından Bora Ballı da "Suç işlemedim. Mağduriyetim söz konusu. Siz büyüklerimizin vereceği karar hayatımızı etkileyecek. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

"HUZURUNUZA GELMEYİ HİÇ İSTEMEZDİM. AMA VEDA ETMEM LAZIM"

Mahkeme Başkanı daha sonra tutuksuz sanık Prof. Dr. Yalçın Küçük'ü kürsüye çağırdı. 2 bavulla kürsüye çıkan Küçük, çantaların içindeki kitapları ve dosyalarını kürsüye koyarak, "Huzurunuza gelmeyi hiç istemezdim. Ama veda etmem lazım" dedi.

Mahkeme Başkanı Özese'nin "Avukatınız burada, savunma yapmaya hazır mısınız?" diye sorması üzerine Küçük, "Burada huzurunuzda olmaya hazırım. Bir savunma yapmam söz konusu değildir. Esas hakkındaki mütalaayı okumadım. Cürüm arkadaşlarım ve avukatlarım eskisinden farklı bir şey olmadığını söylediler. Huzurunuzda sunuşlar yapacağım" diyerek savunmasına başladı.

"SUÇLU DEĞİLİM"

"Suçum yok. Suçlu değilim" diyen Küçük, Çorlu'da gittiği konferansta yanında oturan kişinin de davada sanık olarak yargılandığını belirterek, "İddianameye göre benim yanımda oturmak suçtur. Ben suçum. Suça ceza verilmez. Suçluya ceza verilir. Kendimi savunmam da doğru olmayacaktır" şeklinde konuştu. Küçük, mahkemeye kendisini tanıtacağını da dile getirerek, "Ben gaziyim. Bazıları bana dahi diyor, bazıları da şeytan diyor" diye konuştu.

"TÜRK ORDUSUYLA, BİZİMLE, PKK'NIN HİÇBİR İLİŞKİSİ YOKTUR"

Terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen Küçük, İstanbul'daki görülen KCK davalarının dosyalarını incelediğini söyleyerek, "KCK davalarının klasörlerini de inceledim. Göreceksiniz ki Türk ordusuyla, bizimle, PKK'nın hiçbir ilişkisi yoktur. Bunu ispat edeceğim" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı ile yapılan ve 3 milyon sayfadan oluşan yazışmaların naip hakim tarafından dosyaya konulan özetini incelediğini söyleyen Küçük, "O analizde de göreceksiniz ki Türk ordusu 2008-2009 yıllarında askeri müdahaleyi, bazılarına göre darbeyi açıklıkla reddetmiştir. Bunu reddettiğine göre daha önceki yıllarda da söz konusu olmaz" ifadelerini kullandı.

"KÜRTLER BENİ ATALARI GİBİ SEVERLER"

Terör Örgütü PKK'yı yönlendirdiği iddialarına değinen Küçük şunları söyledi:

"Savcı benim 'Kürtlerin başı güzeldir' dediğimi söylüyor. Elbette bunları da söyleyeceğim. Türkiye'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar Kürtlere kimsenin iyilik yapmadığını söylediler. Külliyen yanlış. Biz yaptık. Bu ülkede Kürt demek suçtu. Bunun önünü ben açtım. Bu yüzden Kürtler beni ataları gibi severler. Kürtler sürüydüler. Onları biz Cumhuriyetin eşit yurttaşları haline getirmeye başladık. Onlar da istemeye başladılar. İsteyen adamın başı güzeldir."

 Duruşma Yalçın Küçük'ün savunmasının alınması ile devam ediyor.

18 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir