20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Levent Ersöz'ün son savunması



Ergenekon Davası'nda İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün videokonferans yöntemiyle son savunması alındı.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin hakkında açılan davaya değinen Ersöz, Gizli Tanık Selçuk'un beyanları üzerine dava açıldığını belirterek, "20 yıllık zaman aşımına bir gün kala bana 'Turgut Özal'ı önceden planlayarak zehirlemek süretiyle öldürttü' denilerek kamu vicdanında kabul görmeyen ve kamu vicdanını yaralayan bir dava açılmıştır. Bunun neresi hukuk ,bunun neresi adalettir" dedi.

Gezi Parkı eylemlerinin ardından "Adnan Menderes'i astınız, Turgut Özal'ı zehirlediniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz" şeklindeki söylemlere atıfta bulunan Ersöz, "Halk hareketinde bazı siyasiler tarafından 'Özal'ı zehirlediniz' diye bu durum kullanılmıştır" diye konuştu.

Duruşmaya eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı. Başbuğ 8. kez duruşmaya katılmış oldu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'de görülen 66'sı tutuklu 275 sanıklı Ergenekon Davası'nın 311. duruşması başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve emekli Orgeneral Hurşit Tolon, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gazeteci Tuncay Özkan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 50 tutuklu sanık hazır bulundu. Tutuklu sanık YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Albay Dursun Çiçek'inde aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı. Bu davadan tutuksuz, başka davadan tutuklu yargılanan Sami Hoştan ve Yalçın Küçük ile tutuksuz sanık emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da duruşmada hazır bulundu.

ERSÖZ'ÜN SESİ VE GÖRÜNTÜSÜ SALONA VİDEOKONFERANS YÖNETİMYLE AKTARILDI

Duruşma başlamadan önce Başbuğ, kendisini selamlayan izleyicilere sık sık el salladı. Saat 10.18'de başlayan duruşmada Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu sanık emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün videokonferans yöntemiyle savunmasının alınmasına karar verildiğini anımsatarak, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne videokonferans yöntemiyle bağlanıldığını söyledi. Sesi ve görüntüsü videokonferans yöntemiyle salonda bulunan ekranlara yansıtılan Levent Ersöz'e, Mahkeme Başkanı Özese esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapmaya hazır olup olmadığını sordu. Ağzında tıbbi maske ve yatağında oturur vaziyette olan Ersöz, "Savunma yapmaya hazırım Sayın Başkanım" diye cevap verdi.

"BU DAVA EN BÜYÜK SİYASİ DAVALARDAN BİRİDİR"

’Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istenen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz esas hakkındaki savunmasında , "Öncelikle son on gündür atasına, Cumhuriyetine, bayrağına ve demokratik haklarına sahip çıkanların katıldığı eylemlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyorum" dedi. Ersöz, davada eski Genelkurmay Başkanı, askerlerin, rektörlerin, aydınların, gazetecilerin ve yurtseverlerin terörist olmakla suçlandığını söyleyerek, "Bu dava en büyük siyasi davalardan biridir" diye konuştu.

"BUNUN NERESİ HUKUK ,BUNUN NERESİ ADALETTİR"

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin hakkında açılan davaya da değinen Ersöz, "Benim ve avukatlarımın olmadığı davada Gizli Tanık Selçuk (Ergenekon Davası'nda dinlenen tanık) dinlendi. 8. Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal'ın vefatı konusunda bülbül gibi konuşmuştur. Ahlaksızca iftiralarda bulunmuştur. 20 yıllık zaman aşımına bir gün kala bana 'Turgut Özal'ı önceden planlayarak zehirlemek süretiyle öldüttü' denilerek kamu vicdanında kabul görmeyen ve kamu vicdanını yaralayan bir dava açılmıştır. Bu mahkemede yargılandığım dava, başka bir davanın açılmasına neden olmuştur. Bunun neresi hukuk ,bunun neresi adalettir" dedi. Gezi Parkı eylemlerinin ardından "Adnan Menderes'i astınız, Turgut Özal'ı zehirlediniz, Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz" şeklindeki söylemlere atıfta bulunan Ersöz, "Halk hareketinde bazı siyasiler tarafından 'Özal'ı zehirlediniz' diye bu durum kullanılmıştır" diye konuştu.

ERSÖZ'E İFADESİNİN 7. DAKİKASINDA İLAÇ VERİLDİ

Doktorlar, Ersöz'ün ifadesinin 7. dakikasında ilaç alması gerektiğini belirterek bir dakika süre istediler. Mahkeme Başkanı Özese de duruşmaya yaklaşık 15 dakika ara verdi. Aranın ardından Ersöz savunmasını tamamladı. Duruşma Ersöz'ün avukatı Celal Ülgen'in konuşması ile devam ediyor. Öte yandan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Dahiliye Bölümünün 2. katındaki odasında videokonfens yöntemiyle ifadesi alınan Ersöz'ün yanında Avukatı Serkan Günel, 2 doktor, bir üye hakim, zabıt katibi ve bir de teknisyen bulunuyor.

BAŞBUĞ'UN EŞİ VE ÇOCUKLARI DURUŞMAYA İZLEYİCİ OLARAK KATILDI

İlker Başbuğ'un eşi Sevim ve çocukları Feride ve Mustafa Murat Başbuğ ile emekli Orgeneraller Atilla Işık, Fikret Özden Boztepe, Aydoğan Babaoğlu ve Hasan Aksay da duruşmaya izleyici olarak katıldı.

07 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir