18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Loğoğlu’ndan 'üç hilal' göndermesi



    CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Başbakan Erdoğan’ın ‘Üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı’nındır, onunla da gurur duyarız’ sözlerini, “Osmanlı özlemi devam ediyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ne saygısızlıktır en hafif tabiriyle. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı saldırıdır” diyerek eleştirdi.

  Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gezi Parkı olayları nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın AB’ye yönelik sözlerini eleştiren Loğoğlu, bunun Türkiye’nin çıkarlarını ters yönde etkilediğini savundu. Erdoğan’ın Gezi Parkı olaylarının arkasında komploların olduğunu ve bunları açıklayacağını söylediğini belirten Loğoğlu, "O zaman açıklasın. Neden bizi oyalıyor? Uludere, Reyhanlı, Afyonkarahisar’daki patlama konusunda açıklık getirdi mi ki buna da getirecek? Lafta kalıyor hepsi. Halkın avutulma ve aldatılma eşiği vardır ve bu günler sayılıdır" diye konuştu.

  Loğoğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve AB Bakanı Egemen Bağış’ın söylemlerinin de Türkiye-AB ilişkilerine zarar verdiğini ileri sürdü. Loğoğlu, "Türkiye’nin dış ilişkileri ve halkın onuru AKP’nin oyuncağı değildir" dedi. Loğoğlu, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Başbakan Erdoğan’ın "Üç hilali de açarız derseniz o da Osmanlı’nındır, onunla da gurur duyarız" ifadesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Loğoğlu şunları söyledi: "Osmanlı özlemi devam ediyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti’ne saygısızlıktır, en hafif tabiriyle. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı saldırıdır.

 Bayrak konusunda bir incelik daha var. Sayın Başbakan, ’çizgisiz Türk bayraklarıyla gelin’ diyor. Türk bayrağının neresinde çizgi var? Herhalde, üzerinde Atatürk resmi olan bayraklardan bahsediyor. ’Üç hilali Türk bayrağı ile birlikte asın’ diyeceksiniz, ’çizgisiz bayraklarla gelin’ diyeceksiniz, ondan sonra ’Türkiye Cumhuriyeti’ne ben sahibim’ diyeceksiniz.

  Yetti. Bu kadarı yetti." Polisin müdahalelerde kullandığı biber gazı fişeklerindeki “insanların üzerine direkt atış yapmayınız” uyarısının “3 metreden yakın mesafeden direkt ateş etmeyiniz” şeklinde değiştirilmesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya ise Loğoğlu, "Bu, polis devleti olma yolunda atılan bir başka adımdır. Kullanım konusunda mevcut talimatlara da uyulmuyor. Bunlar polise verilen siyasi güçle yapılıyor. Türk halkına da şunu söylemek istiyorum; bu gösterilerde karşınızda polis yok. Karşınızda Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümeti var" yanıtını verdi. (İHA)

24 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir