19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Maaş alamayınca sorumluyu rehin aldılar



Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, TOKİ tarafından yaptırılan 500 kişilik Yurt Binası ve Sosyal tesisi inşaatında çalışan 24 işçi, 2 aydır maaşlarını alamadıkları iddiasıyla şantiyede görevli malzeme ve işçi sorumlusu Abdullah Temur'u rehin aldı. Dışarı çıkmasına izin verilmeyen Temur, polisin 2 saat süren ikna çabaları sonucu serbest bırakıldı.

Olay, saat 16.30 sıralarında, Sümer Mahallesi Organize Sanayi girişinde bulunan TOKİ'ye ait yurt inşaatında meydana geldi. 2 buçuk aydır inşaatta çalışan 24 işçi, bayram izni nedeniyle şantiye anahtarını alarak firma merkezine gitmek isteyen malzeme ve işçi sorumlusu Abdullah Temur'u durdurdu. 2 aydır maaşlarını alamadıkları belirtilen işçiler, Temur'un şantiye dışına çıkmasını engelledi. 155 polis imdat hattına yapılan 'TOKİ işçileri şantiye sorumlusunu rehin aldı' ihbarı üzerine ekipler, harekete geçti. Olay yerine gelen polisin iki saat süren ikna çabalarının ardından öfkeli işçiler, güçlükle sakinleştirildi. Serbest bırakılan Temur, polis otosuna bindirerek şantiye dışına çıkartıldı. İşçilerin maaşlarını alamadıkları için şikayetçi olacakları öğrenildi. Serbest kalan Temur'un işçilerden şikayetçi olmadığı belirtildi.

PARAMIZI ALMADAN ŞANTİYEDEN AYRILMAYIZ

Yaklaşık 2 buçuk ay önce çalışmak üzere Ordu'dan gelen 24 işçi adına konuşan Kenan Karayağız, "Yevmiye usulü 100 Liraya anlaştık. İlk 15 günlük paramızı aldık. Ancak 2 aydır paralarımızı alamadık. Taşeron firma, çalışan birçok işçinin sigortasını göstermedi. Buna rağmen çalışmamızı sürdürdük ve şimdiye kadar da işimizi aksatmadık. Türkiye'nin her yerinde şantiyeler son derece modern, ancak biz burada yasak olmasına rağmen çadır yatakhanelerde yatıyoruz. Bayram izni için malzeme ve işçi sorumlusu olan Abdullah Temur bizden şantiyenin anahtarını istedi. Bizlere de 'şantiyeyi boşaltın memleketinize dönün' dedi. Biz buradan paramızı almadan gitmeyeceğiz, bizim paramızı ödesinler, biz burada ailemizin geçimi için iki aydır rezillik çekiyor güneşin altında tehlikeli ve iş güvenliği olmayan bir ortamda çalışıyoruz" dediler. İşçilerden Nurettin Arslan, "İşçiyiz emekçiyiz diye sırtımıza vuruyorlar. İhale alıyor, trilyonlar kazanıyor, ancak işçinin parasını ödemiyorlar. Kendisi, ailesi ve çoluk çocuğuyla birlikte sıcak yatağında yatarken biz burada rezillik içinde çalışıyoruz. Burada çalışan arkadaşlarımızın bazıları evli ve çocukları var. Birçoğu da üniversite öğrencisi, hakkımızı almadan buradan gitmeyeceğiz" diye konuştu.

FİRMAMIZ TAŞERONA PARAYI ÖDEDİ

Şantiyenin malzeme ve işçi sorumlusu olan Abdullah Temur, "Bizim firmamız bu Yurt inşaatının işçiliğini Ayhan Gayı isimli taşerona verdi. Burada çalışan arkadaşlar da bu kişinin işçileridir. Biz firma olarak Ayhan Gayı'ya 3 aylık çalışma bedeli olarak 40 bin Lirası yemek ve malzeme olmak üzere 140 Bin Lira ödeme yaptık. Zaten kendisi de Sivas'ta bulunan firmamızın genel merkezine giderek hesabını gördü. Sadece 23 bin Liralık alacakları kalmış. Bizim firmamızla ilgili bir sıkıntı değil, bizdeki 23 bin Liralık alacakları da bayramdan sonra firmamız tarafından kendi taşeronları olan kişiye ödenecektir" diye konuştu.

03 Ağustos 2013
Etiket; aydın, nazilli, toki, inşaat, abdullah, temur, yurt.rehin, ikna, taşeron Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
Fatih Baha Aydın, Muğla'da gençlerle buluştu
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
İzmir'e özel ekonomik model
Kocaoğlu'ndan Mavişehir soruları
Unutulan soykırım tekrarlanır
Altay'a konsey dopingi
Adrenelin tutkusu iş fikri oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir