29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Manisa'daki hastanenin temelini iki bakan attı



Manisa’da yaptırılacak 560 yataklı şehir hastanesinin temeli, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katıldığı törenle atıldı.

Hastanenin yapılacağı Adnan Menderes Mahallesi’ndeki şantiyedeki törene Bakan Müezzinoğlu ve Başbakan Yardımcısı Arınç’ın yanı sıra Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Ak Parti Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve bürokratlar ile yaklaşık 5 bin Manisalı katıldı. Tören başlamadan önce 'Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç kızıyor, bayanları öne alalım, onları arkada bırakmayalım' anonsu yapıldı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu törendeki konuşmasında, ilk olarak Manisa’da Türkiye’nin 21'inci yüzyıl şifahanesinin temelini attıklarını söyledi. Bakan Müzezzinoğlu, Ak Parti iktidarının 11 yılda Türkiye’ye önemli eserler kazındırdığına dikkat çekip, “Geride kalan 11 yılda Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşümlerini gerçekleştirdik. Tüm dünyanın gıpta ile baktığı dev eserler yükselmeye başladı" dedi.

Müezzinoğlu, Ak Parti iktidarları döneminde yapılan eserlerin çok eleştirildiğini hatırlatarak, "Sağlık sektörünün sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturduk. Bunun sebebi sağlığa son derece önem veren bir Başbakanımızın olmasıdır. Tüm bakanlarımızın desteğiyle insanlarımıza layık olduğu hizmeti en çağdaş koşularda sunmak için fedakarlıktan kaçınmadık. Bazı çevreler yapılan her hizmete karşı çıktıkları gibi 'şehir efsaneleri üretiyor onlar' sözünü sarf ediyorlar. Efsane eserler üretiyoruz, üretmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

“KIRKPINAR’DA BAŞPEHLİVAN GİBİYİZ”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da temeli atılan Manisa Şehir Hastanesi’nin ihale bedelinin 380 milyon lira olduğunu belirterek, “Bu hastanenin içinde koroner yoğun bakım, yenidoğan, anne oteli, diyaliz merkezi, kemoteapi birimleri gibi modern hastanede olması gereken tüm birimler olacak" dedi.

Türkiye’de yaşam standardının yükseldiğini belirten Arınç, “TOKİ 1, 2, 3 var. Kim yaptı? Biz yaptık. Doğalgaz bizim dönemimizde geldi. Bu hükümet Allah’ın bir lütfu olarak 10 yıldan bu yana 'Allah razı olsun?' demeniz için çalışıyor. Kırkpınar’da başpehlivan gibiyiz, üç dönemdir birinci oluyoruz” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç konuşmasını son kısmında yerel seçimlerin yakın olduğunu işaret ederek, seçmenin isabetli kararlar vereceğine inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hastaneyi yapacak yüklenici firma YDA Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan ile bitiş tarihi konusunda pazarlık yaptı. Arslan, bunun üzerine 1 Aralık 2015’te bitirilmesi planlanan hastane inşaatını öne çekerek 29 Ekim 2015’te teslim etme sözünü verdi. Daha sonra protokol üyeleri butona basıp, temele ilk harcı döktü.

Manisa Belediyesi’nin eski şantiye alanına yapılacak olan şehir hastanesi 560 yatak kapasiteli olacak. İçinde 156 poliklinik odası, 73 genel yoğun bakım yatağı, 37 yeni doğan yoğun bakım yatağı, 7 acil ve 320 hasta odası, 30 ameliyathane salonu, 15 diyaliz yatağı, 1 heliport alanı, 674 araç kapasiteli otopark yer alacak.


01 Aralık 2013
Etiket; bülent arınç manisa, hastane temel atma, manisa temem atma töreni, sağlık bakanı müezzinoğlu , manisa müezzinoğlu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir