28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Manken Adayı Uyuşturucudan Değil Kas Hapından Ölmüş



İzmir'de bir süre önce hayatını kaybeden gencin düzgün vücuda sahip olmak için kullandığı kas hapından hayatını kaybettiği belirlendi.

Buca İlçesi'nde kuaförlük yapan 19 yaşındaki Yasin Nikbay'ın mankenlik ajansınca başvurusunun kabul edilmesinin ardından gıda takviyesi diye satılan ancak içeriğinde kimyasal maddeleri barındıran kas yapıcı haplardan kullandığı ortaya çıktı.

Avukat Rahşan Şahin, "Uyuşturucu soruşturmasını savcı kapattı ama, şimdi de en az onun kadar zararlı olan bu konuyla ilgili soruşturma başlatılacak" dedi. Şirinyer Semti'nde kuaförde çalışan Yasin Nikbay, geçen 3 Mart günü işyerinde patronu, çalışma arkadaşları ve müşterilerin bulunduğu sırada baygınlık geçirerek yere düştü. Yaklaşık 20 dakika boyunca ayıltılmaya çalışılan Yasin Nikbay kendine gelmeyince, çağrılan ambulansla Buca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Duran kalbi tekrar çalıştırılan Nikbay, sevk edildiği Özel Tınaztepe Hastanesi'nde 11 gün yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı verdikten sonra doktorların çabalarına rağmen öldü.

KASLI VÜCUT ÖZLEMİ CANINDAN ETMİŞ

İşyerinde, 'Jamaika' denilen sentetik uyuşturucu hap kullandığı için yaşamını yitirdiği düşünülen Yasin Nikbay'a, İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. Test sonuçları, geçmişte uyuşturucu kullandığı belirtilen Yasin Nikbay'ın ölümüyle ilgili bambaşka bir gerçeği ortaya çıkardı. Mankenlik ajansına yaptığı başvurudan olumlu yanıt alan Nikbay'ın, güzel bir vücuda sahip olmak için, seçmelerin hemen ardından spor salonuna gitmeye başladığı öğrenildi. Ancak kısa sürede kaslı ve düzgün bir vücuda sahip olmak isteyen Yasin Nikbay'ın, temin ettiği kas yapıcı hapları, hiçbir protein takviseyi olmadan ve uyarıları dikkate almadan bilinçsizce kullanmaya başladığı anlaşıldı.

Gıda takviyesi adı altında satılan ancak içeriğinde kimyasal maddeler bulunan haplardan içen Yasin Nikbay'ın vücut kas sisteminin bozulduğu ve geçirdiği kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi. Gıda takviyesi adı altında satılan hapın içeriğinde, testler sonrasında kimyasal maddeler tespit edildi. Çeşitli adlar altında satılan hapların, gıda takviyesi olduğuna yönelik belgelerle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan ithalat izni aldığı, ancak aynı haplara Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bir iznin bulunmadığı belirtildi.

YENİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yasin Nikbay'ın ölümünün ardından uyuşturucu madde kullandığı için hayatını kaybettiğine yönelik soruşturma başlatan savcı, bunun olmadığının adli tıp kurumu raporuyla belirlenmesi üzerine soruşturmayı sonlandırdı. Ancak Avukat Rahşah Şahin'in girişimleriyle, bu kez savcılık ölümlere neden olan bu tip hapların araştırılmasına yönelik soruşturma başlattı. Avukat Rahşan Şahin şöyle dedi: "Görgü tanıklarının verdiği bilgiler, elde edilen deliler Yasin Nikbay'ın uyuşturucu kullandığı için hayatını kaybettiğini gösteriyordu. Savcılık da bu yönde soruşturma başlattı. Ancak çıkan rapor bizleri farklı bir noktaya getirdi. Savcı, uyuşturucudan ölmediği için dosyayı kapattı. Bizler de yeni bir soruşturma başlatılması için girişimlerde bulunduk. En az uyuşturucu kadar tehlikeli ve ölümcül olan bu durum için de soruşturma başlatılmış oldu."

Eşini, Oğlunu Kaybetti Kızının Yaşamasını İstiyor
Eşini, Oğlunu Kaybetti Kızının Yaşamasını İstiyor

ANNE İSYAN ETTİ

Yasin Nikbay'ın annesi Perihan Nikbay ise oğlunufn uyuşturucu kullandığını bildiğini belirterek şunları söyledi:

"Ama iyi bir vücuda sahip olmak için hap kullandığını bilmiyordum. Kısa süre önce spor salonuna kayıt yaptırarak oraya gitmeye başlamıştı. Kendisine verilen haplar, rapora göre ölümüne neden olmuş. Oğlum uyuşturucudan olmasa da, sonuçta insan hayatını tehdit eden özellikdeki kimyasal maddelerden üretilen haplarla canından oldu. Bu haplar, Sağlık Bakanlığı'nın onayı olmadan satılıyormuş. Sorumlular bulunarak cezalandırılsın istiyorum, başka çocuklar zarar görmesin."

18 Mayıs 2014
Etiket; yasin nikbay, perihan nikbay, kaslı vücut özlemi Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Manken Olmaya Hazırlanıyordu Uyuşturucu Kurbanı Oldu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir