16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Maslahatgüzar seviyesi



Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'nin Kahire Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın ülkeyi terk etmesini istediklerini açıkladı. Türkiye ile diplomatik ilişkilerin derecesini düşürme kararı alan Mısır ayrıca Ankara Büyükelçisi'ni de çağırdı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'yı 'İstenmeyen kişi' ilan etti. Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Türkiye'nin Kahire Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'nın ülkeyi terk etmesini istediklerini açıkladı. Türkiye ile diplomatik ilişkilerin derecesini düşürme kararı alan Mısır ayrıca Ankara Büyükelçisi'ni de çağırdı. Türkiye'nin Kahire Büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı'yı 'İstenmeyen kişi' ilan etti.

 

 Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Ankara'daki temsil düzeyini Maslahatgüzarı seviyesine indirmesi üzerine yaptığı açıklamada, Mısır'ın Türkiye'deki geçici Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılarak ilişkilerin Maslahatgüzar düzeyine indirildiğini ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'in "istenmeyen adam" ilan edildiği açıkladı. 
Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Mısır'la diplomatik ilişkilerin bozulmasında sorumluluğun '3 Temmuz darbesinin olağanüstü şartlarında işbaşına gelen geçici yönetime ait' olduğu kaydedildi. 
Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle; "Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı bugün Mısır Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Mısır'ın Ankara'daki temsil düzeyinin Maslahatgüzar seviyesine indirildiği ve kendisinin de "istenmeyen adam" ilan edildiği bildirilmiş, en geç 29 Kasım 2013 tarihi itibarıyla ülkeyi terk etmesi istenmiştir.
Bu gelişme üzerine, uluslararası ilişkilerin temelini oluşturan mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, Mısır'ın ülkemizdeki geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılarak ilişkilerimizin Maslahatgüzar düzeyine indirildiği ve daha önce istişareler için ülkemizden ayrılmış bulunan Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'in "istenmeyen adam" ilan edildiği bildirilmiştir. Üzüntü duyduğumuz bu durumun tarih önündeki sorumluluğu, Mısır'da 3 Temmuz darbesinin olağanüstü şartlarında işbaşına gelen geçici yönetime aittir. Herhalükarda, Türk ve Mısır halkları arasında tarihten gelen köklü ilişkiler ve kardeşlik bağları her zaman ve her şartta baki kalacaktır. Dost ve kardeş Mısır'ın en kısa zamanda istikrar ve demokrasiye kavuşmasını ve akabinde, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin normale dönmesini temenni ediyoruz.

 Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Ankara'daki temsil düzeyini Maslahatgüzarı seviyesine indirmesi üzerine yaptığı açıklamada, Mısır'ın Türkiye'deki geçici Maslahatgüzarı'nın Dışişleri Bakanlığına çağrılarak ilişkilerin Maslahatgüzar düzeyine indirildiğini ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'in "istenmeyen adam" ilan edildiği açıkladı.

 Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Mısır'la diplomatik ilişkilerin bozulmasında sorumluluğun '3 Temmuz darbesinin olağanüstü şartlarında işbaşına gelen geçici yönetime ait' olduğu kaydedildi. 

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle; "Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı bugün Mısır Dışişleri Bakanlığına çağrılarak Mısır'ın Ankara'daki temsil düzeyinin Maslahatgüzar seviyesine indirildiği ve kendisinin de "istenmeyen adam" ilan edildiği bildirilmiş, en geç 29 Kasım 2013 tarihi itibarıyla ülkeyi terk etmesi istenmiştir.Bu gelişme üzerine, uluslararası ilişkilerin temelini oluşturan mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, Mısır'ın ülkemizdeki geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağrılarak ilişkilerimizin Maslahatgüzar düzeyine indirildiği ve daha önce istişareler için ülkemizden ayrılmış bulunan Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abderahman Salaheldin'in "istenmeyen adam" ilan edildiği bildirilmiştir. Üzüntü duyduğumuz bu durumun tarih önündeki sorumluluğu, Mısır'da 3 Temmuz darbesinin olağanüstü şartlarında işbaşına gelen geçici yönetime aittir. Herhalükarda, Türk ve Mısır halkları arasında tarihten gelen köklü ilişkiler ve kardeşlik bağları her zaman ve her şartta baki kalacaktır. Dost ve kardeş Mısır'ın en kısa zamanda istikrar ve demokrasiye kavuşmasını ve akabinde, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin normale dönmesini temenni ediyoruz.

 

23 Kasım 2013
Etiket; türkiye mısır ilişkileri, mısır diplomasi krizi, mısır büyükelçi, hüseyin avni botsalı, mısır ankara büyükelçisi Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir