29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Mecliste yumruk yumruğa



TBMM'nin bugünkü oturumunda AK Parti'li milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında yumruklu kavga çıktı. Genel Kurul'da BDP'nin seçim ve partiler rejiminin yol açtığı sorunlara ilişkin Meclis Araştırması Önergesi görüşüldü.

Önergeye ilişkin aleyhte söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi. Turan'ın konuşmasının ardından Muharrem İnce söz almak istedi. Bu sırada AK Parti ve CHP milletvekilleri arasında gerginlik yaşandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 'Sen sus' diye AK Parti grubuna sesini yükselten CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yumruk attı. Bu andan itibaren ortalık bir anda karıştı. Gözü moraran Tezcan, arkadaşları tarafından Özel Güven Hastanesi'ne kaldırıldı. Gerginlik diğer milletvekillerinin araya girmesiyle sonlandırıldı.

CHP MİLLETVEKİLERİ GENEL KURUL'U TERK ETTİ

Meclis'te yaşanan yumruklu kavganın ardından CHP milletvekilleri Genel Kurul'u terk etti. CHP Milletvekilleri basın toplantısı düzenledi.

PARTİLERİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİ KONUŞTU

TBMM Genel Kurulu, 1 saat 10 dakika süren aranın ardından tekrar toplandı. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, partilerin grup başkanvekillerine çıkan olaylarla ilgili söz hakkı tanıdı. İlk olarak BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken söz aldı.

Baluken: “Hiç birimizin tasvip etmediği olaylar yaşandı. Her şeyden önce tüm milletvekillerinin genel kurulda kullanmış oldukları dil ve üsluplara,yerinden laf atmaları, fiziki darpları kabul etmemiz mümkün değildir. Halkımızın meclisten beklentilerini burada yakalamamız lazım. Dışarıdaki siyasi boyutu ne olursa olsun, genel kurulda çözüm arayışı içinde olmamız lazım" dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu ise, "Biraz önce yaşanan olay üzücü. TBMM gibi ülkenin en büyük kurumuna yakışmayan bir olay. Özellikle fiziki müdahaleler meclisin seviyesini düşürüyor. Kişisel suçlamalardan kaçınılmasında fayda var. Daha üslubumuzu meclise yaraşır şekilde sokmamız çok önemli. Bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını diliyorum" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Salı gününden bu yana TBMM genel kurulunda son derece önemli kanun teklifini görüşüyoruz. HSYK kanun teklifi anayasaya aykırılıkları olan yargının bağımsızlığını yok eden bir teklif olarak değerlendiriyoruz. İç tüzüğün bize verdiği hakları kullanarak tasarı teklifinin geçmesini geciktirme yada anayasaya uygun hala getirmenin çabası içindeyiz. Burası TBMM demokrasinin en yüce yeridir. Burada bütün milletvekilleri siyasi partinin mensubudur. Onun ötesinde milletin temsilcisidir. Milletin parlamentodan beklentisine göre milletvekillerini hareket etmesi lazım. Bir fiziki müdahale bir milletvekilinin fiziki saldırıda bulunması bu parlamentonun kabul edeceği bir şey olmamalı. Bu tip davranışları parlamentodan uzak tutmalıyız. Yine parlamentoda bütün yasaların görüşmesi sırasında karşı tarafı rencide etmeyecek üslubun içerisinde olmalıyız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise şunları söyledi; "Salı gününden bu yana görüştüğümüz HSYK teklifi komisyonda görüşüldü. 20 öneriyle muhalefetin ifadeleri dikkate alarak gerekli düzenlemeler yapıldı. TBMM yasama görevini yerine getirirken, ihtisas komisyonlarda ve genel kurulda birlikte hareket edecektir. Karşılıklı olarak hiçbir kesimi suçlamak gibi ifadeler kabul edilemez. Biz hiçbir şekilde fiziksel şiddeti onaylayamayız. Şiddeti ve şiddeti doğuran ortamı ele almamız gerekiyor.Bizim herhangi bir şekilde fiziksel şiddeti onaylamamız ve kabul etmemiz mümkün değil. Umarım bundan sonraki süreçte vekiller birbirlerine daha saygılı olurlar. Yaralanan milletvekili arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum."

YUMRUK YİYEN MİLLETVEKİLİ HASTANEYE KALDIRILDI

TBMM'nin bugünkü oturumunda AK Parti'li milletvekilleri ile CHP milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavgada yaralanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hastaneye kaldırıldı. Kavganın ardından hastaneye gelen CHP Milletvekilleri Bülent Tezcan'ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök "AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, tam 20 metreden koşarak gelmiş ve olanca güzüyle genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'ın yüzüne yumruk atmıştır. Bülent Tezcan'ın müşahadesi devam etmektedir. Gözünün altında çok ciddi yara ve morluk oluşmuştur. Doktorlar arkadaşımızla ilgilenmektedir. Demokrasi açısından kabul edilemez. Bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Ancak mecliste can güvenliğimiz kalmamıştır. Bu meclisin can güvenliği kalmamıştır. Bundan sonra gelecek teklif ve yasaların görüşülmesi, tartışılmasına olanak kalmamıştır" dedi. Bir süre daha hastanede kalan vekiller daha sonra ayrıldı.

KINAMA CEZASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'a yumruk atan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral'a Meclis Genel Kurulu'nda kınama cezası verildi. Kınama cezası için Genel Kurul'da yapılan oylamada Ak Parti sıralarından el kaldıran milletvekillerinin olması dikkat çekti. 

23 Ocak 2014
Etiket; yumruk bülent tezcan, meclis yumruk kavga, oktay saral Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir