29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Medya Fenerbahçe'siz olmuyor



Ayın spor gündemi raporuna göre, Kasım ayı boyunca medyada en fazla yer alan spor kulübü Fenerbahçe olduFenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında rakibi Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken, sarı kırmızılılar ile arasındaki puan farkını 9'a çıkardı.  Kulüp, toplam 83 bin 143 haber ve yazı ile medyada adından söz ettirdi.

 

Galatasaray taraftarı kötü gidişata tepkili

Galatasaray medyada en çok konuşulan diğer kulüp oldu. Ay içerisinde üst üste aldığı kötü sonuçlar nedeniyle gergin bir ay geçiren sarı kırmızılı kulüpte, taraftarların yönetime gösterdiği tepki dikkat çekti. Fenerbahçe derbisinden mağlup ayrılan Cimbom, Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid karşısında aldığı farklı yenilgi ile de medyada konu edildi. Kulüp, ay içerisinde toplam 78 bin 076 haber ve yazıya haber oldu.

 

KASIM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

Artış oranı (%)

Fenerbahçe

83.143

65

Galatasaray

78.076

63

Trabzonspor

35.018

21

Beşiktaş

27.316

146

Real Madrid

22.510

100

 

 

Galatasaraylı futbolcuların medyadaki liderliği devam ediyor…

Didier Drogba, Kasım ayında medyanın en çok ilgi gösterdiği futbolcu oldu. Toplamda 16 bin 153 haber ve yazı ile anılırken, FIFA uyuşmazlık çözüm kurulunun, yıldız golcünün eski kulübü Shenhua ile arasındaki davayı karara bağlaması, Drogba’nın medyada en çok konuşulan haberleri arasında yer aldı.

 

Medya Takip Merkezi’nin aynı raporuna göre, Burak Yılmaz en çok konuşulan sporculardan bir diğeriydi. Galatasaray'ın golcü oyuncusu, Avrupa'da en çok ofsayta düşen oyuncular listesinde yer aldı. Galatasaray’ın Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Sivasspor ile oynadığı maçta, lig kariyerindeki 100. golünü atması ile medyada geniş yer bulan Yılmaz, ay boyunca 13 bin 511 haber ve yazı ile konuşuldu.

 

Wesley Sneijder, Kasım ayında medyanın en çok ilgi gösterdiği bir başka futbolcu oldu. Hollandalı yıldız futbolcu sakatlığı nedeniyle İtalya’ya tedavi için giderken, Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Kopenhag karşısında da forma giyememesi medyada öne çıkan haberleri arasında yer aldı. Sneijder, toplamda 12 bin 232 haber ve yazıya konu edildi.

 

 

KASIM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPORCULAR

Sporcu

Haber adedi

Artış oranı (%)

Didier Drogba

16.153

42

Burak Yılmaz

13.511

20

Wesley Sneijder

12.232

6

Fernando Muslera

9.659

104

Felipe Melo

8.782

54

Cristiano Ronaldo

8.560

87

Moussa Sow

7.559

81

Emmanuel Eboue

7.492

101

Arda Turan

7.210

24

Emmanuel Emenike

7.162

50

 

En çok Mancini konuşuldu

MTM’nin raporuna göre, Kasım ayında gündeme en fazla gelen teknik direktör, Roberto Mancini oldu. Galatasaray’ın teknik direktörü Mancini, 6 as oyuncusunda mahrum olarak sahaya çıkan Real Madrid’e 4-1 gibi farklı bir skorla yenildikleri için eleştirilerin hedefinde yer aldı. Şampiyonlar Ligi’nde gruptan yüzde 80 oranında Juventus’un çıkacağı yönünde bir açıklama yapan Mancini, Türk basınına 21 bin 186 haber ve yazı ile konu oldu.

 

A Milli Takım teknik direktörü Fatih Terim, Kasım ayı boyunca medyanın en fazla söz ettiği ikinci teknik hoca oldu. Ekim ayına oranla haberlerinde yüzde 4’lük bir düşüş olan Terim, A Milli Takım’ın Kuzey İrlanda maçı için gittiği Adana’da, Türkiye Futbol Federasyonu ile 5+2 yıllık sözleşme imzaladı. Fatih Terim, toplamda 15 bin 51 haber ve yazıda yer aldı.

 

Ersun Yanal, araştırmada medyaya en fazla yansıyan bir diğer teknik direktör oldu. Ay içerisinde, kontrol amaçlı anjiyo olan Yanal’a operasyon sırasında stent takıldığı açıklandı. Operasyon sonrasında sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun yaşamayan Ersun Yanal, Fenerbahçe’nin karşılaşmalarında takımının başında bulundu. Ekim ayına göre, medyada haberlerini yüzde 94 oranında arttıran Yanal, toplamda 12 bin 733 haber ve yazıda yer buldu.

 

KASIM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

Teknik direktör

Haber adedi

Artış oranı (%)

Roberto Mancini

21.186

44

Fatih Terim

15.051

-4

Ersun Yanal

12.744

94

Slaven Bilic

3.482

126

Samet Aybaba

2.241

71

 

 

11. kez başkan seçilen Aziz Yıldırım’ın haberleri yüzde 91 arttı…

Kasım ayının medyaya en fazla konu olan kulüp yöneticilerinin de belirlendiği araştırmaya göre, Aziz Yıldırım, bir önceki aya göre yüzde 91’lik artışla, Türk medyasının en fazla söz ettiği kulüp yöneticisi oldu. Ay içerisinde, Mehmet Ali Aydınlar ile girdiği başkanlık seçimi ile gündeme gelen Yıldırım, toplamda 9 bin 380 oyun 6 bin 821’ini alarak 11. kez Fenerbahçe başkanı oldu. Aziz Yıldırım, ay genelinde 15 bin 594 haber ve yazı ile anıldı.

 

Medyanın en çok yer verdiği ikinci kulüp yöneticisi Ünal Aysal oldu. Galatasaray’da hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi’nde üst üste alınan kötü sonuçlar nedeniyle taraftarın tepkisini toplayan başkan Ünal Aysal’ın, kötü gidişata dur demek için transfer çalışmalarını yeniden başlattığı öğrenildi. Ünal Aysal, medyaya 6 bin 356 haber ve yazı ile konu edildi.

 

Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kasım ayı boyunca 3 bin haber ve yazıda yer alarak, medyada en fazla gündeme gelen bir diğer kulüp yöneticisi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu’na başvurarak, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasını resmen isteyen Hacıosmanoğlu, Yıldırım Demirören ile 2 saat süren bir görüşme yaptı. Transfer harcamalarında kısıtlamaya gitmeyeceklerini açıklayan Trabzonspor başkanının medya yansımaları, önceki aya oranla azalma gösterdi.

 

KASIM AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ

Kulüp yöneticisi

Haber adedi

Artış oranı (%)

Aziz Yıldırım

15.594

91

Ünal Aysal

6.356

17

İbrahim Hacıosmanoğlu

3.000

-42

Fikret Orman

2.051

92

Bülent Tulun

656

-34

 

 

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Kasım 2013’de 3 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, ay boyunca spor medyasında öne çıkan diğer gelişmeler ise şunlar oldu:

​ 652’nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yasaklı madde kullandığı için Antalyalı başpehlivan Ali Gürbüz’den geri alınan altın kemer, finaldeki rakibi İsmail Balaban’a verildi.

​ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Futbol (KKTC) Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile Kıbrıs Rum Kesimi Futbol Federasyonu Başkanı Kostakis Koutsokoumnis, iki ülke futbolunun birleşmesi yönünde anlaşmaya imza attı.

​ Bir dönem Galatasaray’da da forma giyen Mario Jardel, 40 yaşında Brezilya amatör küme takımlarından Vila Nova’yla anlaştı.

​ TOKİ ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edilecek Akyazı Spor Kompleksi’nin temeli atıldı.

​ Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 19. ve son yarışı olan Brezilya Grand Prix'sini, şampiyonluğunu çok önce garantileyen Sebastian Vettel kazandı.

​ Fenerbahçe’nin eski İspanyol forveti Daniel Güiza’nın takımı Cerro Porteno, Paraguay Clausura’da bitime iki hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

​ UEFA Avrupa Ligi’nde fırtına gibi esen Trabzonspor, Legia Varşova’yı deplasmanda 2-0 yenerek grubundaki liderliğini sürdürdü.

​ 2014 Dünya Kupası’na resmen havlu attıktan sonra rotayı Euro 2016 finallerine çeviren A Milli Takım, hazırlık maçında Kuzey İrlanda’yı 1-0 mağlup etti.

02 Aralık 2013
Etiket; fenerbahçe medya, spor gündemi kasım Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir