29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Medyada AA depremi



İhlas Haber Ajansı'nın özellikle Başbakan Erdoğan'ın ABD gezisinde AA ve TRT'ye ayrıcalık sağlandığını savunarak, duyduğu rahatsızlığı dile getirmesinin ardından Zaman Gazetesi'nden de radikal bir çıkış geldi.

Gazetenin Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, bu sabah köşesinin ''AA'dan ayrılıyoruz' başlıklı bölümünde hem ajans aboneliğini sonlandırdıklarını açıkladı, hem de bir süredir duyulan rahatsızlıkları zaman zaman sert, zaman zaman da sitem dolu ifadelerle dile getirdi.

Dumanlı'nın yazısı şöyle:

''Anadolu Ajansı’ndan ayrılıyoruz

Epey bir zamandır Anadolu Ajansı (AA) ile Türk medyasının problemi var. Yalnız ne hikmetse kimse ajansı karşısına almak istemiyor. Ajansın bazı yanlış uygulamalarından herkes şikâyetçi; ama düzelir diye bekleşiyor insanlar. Mesela kendisine hâlihazırda abone olan gazetelerden “özel haber” adı altında ekstra para talep ediyor ajans. Özel haber de, “özel” olsa bari. Ekstra ödeme yapan herkese servis edilen haber, “özel” olma vasfını kaybetmez mi? Bunu söyleyince bozuluyor AA yönetimi. Üstelik “özel” denilen şeylerin kısmı azamı devlet imkânları ile yapılan kamu haberleri. Böyle bir haksızlığa razı olmak mümkün değil.

Bir de AA’nın özel haber ajanslarına karşı takındığı menfi tavır var. Devlet ajansı olma özelliğini kullanarak elde ettiği haber ve görüntüleri diğer ajanslarla paylaşmıyor. Hatta onları kamunun gücünü arkasına alarak olay yerinden uzaklaştırmak gibi mantıksız icraatlar yapıyor.

Yer yer bazı kamu yöneticileri de bu ayrımcılığa alet oluyor ya da göz yumuyor. Bu hataları dile getirdiğinizde de kimliği ‘belirsiz’ bazı saçma sapan internet siteleri devreye girip, “AA’dan niye rahatsızlık duyuyorsunuz?” gibi şeyler yazılıyor. Niye rahatsız olduğumuzu açık açık yazıyoruz; buna cevap veremeyen bazı istihbarat yardakçıları niye meseleyi çarpıtıyor ki?

Kaldı ki her fırsatta bir anonim şirket olduğunu dile getiren AA’nın ortaklık yapısını ve son dönemde yapılan sermaye artışlarındaki hisse paylaşımını gündeme getirmedim bile… Devletten ne kadar destek aldıklarını, bu desteğin diğer ajanslar ile kıyaslanmayacak kadar büyük bir fark oluşturduğunu ortaya koymak çok da zor değil. Haksız rekabetin bile bir mantığı olsa gerek. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden ajansa her yıl milyonlarca lira para aktarılırken devlet kuruluşu olunuyor da, Twitter’da ahkâm keserken özel bir haber ajansıymış gibi davranılıyorsa ortada bir sorun var demektir. Her neyse. Anlaşılan o ki kimsenin gerçeklerle yüz yüze gelmek gibi arzusu yok. En iyisi aradan çekilmek. Kamuoyunun bilmesinde fayda var galiba: Zaman Gazetesi bugünden itibaren Anadolu Ajansı aboneliğini iptal ediyor ve sözleşmesini fesh ediyor.

Kardeşçe yapılan ikazları bile başka türlü çalımlarla savuşturmak isteyenlere hayırlı yolculuklar diliyorum; AA vesayet ve ayrımcılık yolunu değil, basına hizmet yolunu tercih etseydi hem büyürdü hem de sektöre renk katardı. Yönetim, en iyi müşterilerini bile çantada keklik gibi görüyorsa yapacak bir şey yok. Bizden bu kadar.''

03 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 1 ) + Yorum Yaz

Ben bu özel haber olayını ilk çıktığı zamanlar söyledim. Özel haber bir tanedir bütün medyada çıkınca özelliği kalmaz. Ali Baba'nın çiftliği
 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir