24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

MGK’ya 'Bostan korkuluğu musunuz?' göndermesi



   MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesindeki düzenlemenin PKK’ya verilen yasal bir güvence olduğunu iddia ederek MGK’ya yüklendi. MGK’ya, "Bostan korkuluğu musunuz?" diyen Oktay Vural, "Ne yapar bu MGK? Böylesine önemli bir konuda MGK’nın bir değerlendirmesi yoksa bu kurul ne iş yapar?" diye sordu.

   MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ve MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında İçtüzük Komisyonu’nda anlaşılan madde sayısını hatırlatan Oktay Vural, 167 maddede anlaşıldığını, sadece 20 maddede uzlaşma sağlanamadığını söyledi. Bu komisyonun partilerin ortak iradesiyle kurulduğunu söyleyen Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in ise bu komisyon üzerinden Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nu ortadan kaldırma gayretine girdiğini anlattı.

  "Eğer AK Parti bu komisyondan çekilmek istiyorsa çekilsin ama bu komisyonu dinamitlemesin" diyen Oktay Vural, "Meclis Başkanı da buna alet olmasın. Biz bu çalışmayı sonlandırma noktasında kararlı olduğumuzu bildiriyoruz" şeklinde konuştu. Vural, "AK Parti tek başına oyun kurup, tek başına oynamak istemektedir" dedi. MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık ise, "Biz MHP milletvekilleri olarak, emek verdiğimiz böyle bir çalışmanın, yüzde 88 oranında uzlaşıldığı böyle bir dönemde bitirilmesini istemeyiz" diye konuştu. MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz da, "Bu uzlaşma AK Parti’yi mutlu ve mesut etmemiştir. Çünkü onların kafasında muhalefetin Meclis’te çok fazla konuştuğu, muhalefetin çok fazla zaman kullandığı gibi gerçek olmayan bir düşünce vardır" dedi.

  Çok kısa sürede 167 maddede uzlaşılmasının bir başarı olduğunu kaydeden Korkmaz, "Cemil Çiçek sadece AK Parti’nin isteğini yerine getirmekte hiçbir beis görmemiştir" şeklinde konuştu. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, daha sonra ise Başbakan Erdoğan’ın geçen haftaki grup toplantısında sarf ettiği "Ben ’Tek din’, ’Tek dil’ demedim" şeklindeki sözlerine basın mensuplarına izlettiği bir video ile cevap verdi. Vural’ın izlettiği videoda ise Başbakan Erdoğan’ın 26 aralık 2010 tarihinde çekilmiş bir konuşması yer alıyor ve Erdoğan’ın tek dinden bahsettiği görülüyor. Video sonrasında Başbakan Erdoğan için "Yalan makinesi olduğunu itiraf etti" diyen Vural, "Demek ki kendisini müfteri ilan etmiş" dedi.

"MISIR’DAKİ DARBEYE PRİM VERİLMEMELİ"

  Oktay Vural, daha sonra ise Mısır’da ordunun darbe yapmasını değerlendirdi. "MHP olarak biz şüphesiz her zaman demokrasi savunuculuğu yaptık" diyen Oktay Vural, "Dışarıdan güdümlü müdahalelerin, demokrasinin sağlıklı gelişmesine bir darbe olduğunu her zaman ifade ettik" dedi. Vural, "Bu darbeye prim verilmemesini düşünüyoruz" diyerek, "Tahrir’den demokrasi çıkmıştı, şimdi de darbe çıktı" şeklinde konuştu. Türkiye’nin de bu manzaradan ders alması gerektiğini ifade eden Vural, "Bütün bunlardan ders alınmalı ve Türkiye demokrasisi daha fazla otoriterleşmemelidir" dedi. Anayasa Mahkemesi’nin tutukluluk süreleriyle ilgili kararını da değerlendiren Oktay Vural, "Mümkünse tutuklama olmadan yargılamanın temin edilmesi gerekiyor" dedi. Vural, MHP’nin tutuklu milletvekili Engin Alan’ı hatırlatarak "Darısı Engin Alan Paşa’ya" dedi.

"ÖCALAN’I, ŞEHİT AİLELERİNİN, GAZİLERİN AHI YAKACAK"

  Oktay Vural, açıklamalarının ardından ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Vural bir gazetecinin terörist başı Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarından şikayet ettiğini hatırlatması üzerine "Nerede olacakmış beyefendi? Yanacak. O şehit aileleri, o gaziler, o öldürttüğü Kürt ailelerinin ahı onu yakacak daha. Dört duvar arasında her gün ölecek" diye konuştu. Öcalan’ın serbest bırakılması için çalışmalar yürütüldüğünü iddia eden Vural, Öcalan’ın serbest bırakılması yönündeki açıklamalara Başbakan Erdoğan’ın ’Olamaz’ diyemediğini söyledi.

"GÖZLERİNE PERDE Mİ İNMİŞ ACABA?"

   Oktay Vural, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in tutuklu vekillerin serbest kalması yönündeki açıklaması hatırlatılması üzerine "İstemekle olmuyor ki. Laf çok icraat yok. Cumhurbaşkanı görmek istiyor, Meclis Başkanı görmek istiyor. Ee sonra sonuç yok. Milletvekili tutukluyken onu seçen millet iradesi tutuklu. Bu konuda TBMM’de bir tek adım atılmış değil" diye konuştu. Vural, "Gözler görmek istiyor ama bir türlü göremiyor. Perde mi inmiş acaba" diye sordu.

"MGK NE İŞ YAPAR?"

  Oktay Vural son olarak ise TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinde yapılacak olan düzenlemeyi değerlendirdi. Vural, düzenleme için "PKK’ya verilen yasal bir güvencedir bu" yorumunu yaparken, "İç tehditler karşısında TSK’yı görev alanından çekiyorsanız, siz milli güvenliği parçalıyorsunuz. Unutmayın, dış tehditlerin çoğu içeriden taşeronlukla amaçlarına ulaşmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.

   Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) bu düzenlemeyle ilgili bir değerlendirmede bulunmadığını söyleyen ve MGK’nın bu tavrını eleştiren Vural, MGK’nın son toplantıda gıda güvenliği konusunu görüştüğünü hatırlattı. MGK’ya "Bostan korkuluğu musunuz?" diye soran Oktay Vural, "Ne konuşuyorsunuz orada? Ne yapar bu MGK? Böylesine öneli bir konuda MGK’nın bir değerlendirmesi yoksa bu kurul ne iş yapar?" diye sordu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i de eleştiren Oktay Vural, "Ne yapıyor bu Genelkurmay Başkanı?" dedi. Bu düzenleme ile askeri karakollara hapsettirme görevi verildiğini iddia eden Vural, "Karakollara saldırma amacı da budur. PKK bir yandan karakollara saldıracak ve TSK’nın karakollara hapsedilmesi için de hükümet kanun çıkaracak. Oyun gayet açık ve nettir" şeklinde konuştu.

04 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir