28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Milas'ta özelleştirme tepkisi



MUĞLA'nın Milas ilçesindeki Kemerköy ve Yeniköy Termik Santralleri hakkında verilen Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının bugün Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Maden-İş ve Tes-İş sendikaları ortak basın açıklaması yaparak, tepkilerini dile getirdi.

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, "Bizi kağıt üzerinde satabilir, bu kapıdan girebilirler. Ama bu baca bizsiz tütmez. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor" dedi. Maden İş Sendikası Yatağan ve Havalisi Başkanı Süleyman Girgin de, özelleştirmelerin Milas ve Yatağan'da duvara toslayacağını söyledi.

Maden-İş ve Tes-İş Sendikası üyeleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararının resmi gazetede yayımlanmasının ardından Yeniköy Termik Santrali önünde toplanıp, bundan sonra izleyecekleri yol hakkında açıklama yaptı. İşçilere seslenen Maden İş Sendikası Başkanı Süleyman Girgin, "Önümüzdeki süreçte Yeniköy ve Kemerköy'de santral ile madenleri dolaşacağız. Birimlerde sizlerle sohbet edip bilgi alışverişinde bulunacağız. Ondan sonra siyasi iktidara ve alıcı firmalara bir kez daha kararımızı bildireceğiz. Bu andan itibaren gerek Kemerköy'de, gerek Yeniköy'de ve kömürde bu işyerlerinin giriş çıkışları sizlerin elinde olacak. Kontrol sizlerin elinde olacak. Sizden habersiz bir tek kuş bile uçmayacak. Buradan alıcı firmalara ve siyasi iktidara sesleniyoruz. Bizler bu işyerlerinde vatan nöbetine devam ediyoruz. Buyursunlar gelsinler" dedi.

"ÖZELLEŞTİRMELER DUVARA TOSLAYACAK"

Mücadelenin en zor etabında olduklarını ifade eden Girgin, "2000 yılında da benzer durum ile karşılaşmıştık. Hiçbir zaman umudumuzu kaybetmedik. Dönem dönem kendi içimizde belki sıkıntılar yaşadık. Belki, başlangıçta mücadeleye inanmayan arkadaşlarımız oldu. Bazı arkadaşlarımız, 'Nasıl olsa 4 C'ye giderim' diye düşünmüş olabilir. Halkamızdan dönem dönem belki istediğimiz desteği görememiş olabiliriz. Ancak, bu mücadele bu noktaya kadar gelmişse sizin inancınız kadar halk desteğiyle bu noktaya gelinmiştir. Eğer halk desteğinde de dönem dönem kırılmalar olduysa, bunun eksikliğini ve hatalarını kendimizde aramalıyız. Halkımıza bu işyerlerinin satışını ne kadar anlatabildik. Bu andan itibaren daha fazla desteğe ihtiyacımız var. Çünkü bizim açımızdan tarih yine tekerrür edecek ve 2000 yılında olduğu gibi özelleştirmeler Milas ve Yatağan'da duvara doslayacaktır" diye konuştu.

"BU BACA BİZSİZ TÜTMEZ"

Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik de "Bugün çadır direnişimizin 346. günü. 13 Haziran'da, kefenleri giyerek yollara düştük ve dedik ki 'ölmek var dönmek yok.' Bunlar bizi kağıt üzerinde satabilir, bu kapıdan girebilirler. Ama bu baca bizsiz tütmez. Asıl mücadelemiz şimdi başlıyor. Asıl kavgamız şimdi başlıyor. Bizim bazı şartlarımız var. İşverenler, siyasetçiler bizlere güzel sözlerle gelecekler. İhaleyi alan firmalar emekli olan abilerimiz, büyüklerimize, 'Yeniden gelin, bizlerle çalışın' diyecek. Biz, bu mücadeleyi onlardan öğrendik. Onlar da kendi sınıflarına ihanet etmediler. Bu mücadeleyi bölmek isteyenler bir daha bu kapıdan giremez. Unutmayalım ki bu süreçte kadrolu arkadaşımızın başına ne gelirse taşeronda çalışanın başına da aynısı gelecektir veya taşeronun başına ne gelirse kadrolunun başına da aynısı gelecektir" dedi.

Konuşmalar sırasında işçiler sık sık 'Yatağan Soma olmayacak', 'Birlik mücadele zafer', 'Zafer direnen emekçinin olacak' ve 'Asla teslim olmayacağız' sloganları attılar.

Satış ihalesi 18 Nisan 2014 tarihinde yapılmış ve ihale 2 milyar 671 milyon ABD doları veren IC İçtaş Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. kazanmıştı. 16 Ağustos günü yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı ile de Yatağan termik santralı ile maden sahalarının 1 milyar 91 milyon ABD dolara Elsan Elektrik A.Ş.'ye satışı onaylanmıştı.

27 Ağustos 2014
Etiket; muğla, milas, kemerköy, yeniköy, termik santral, özelleştirme, maden-iş, tes-iş, sendika, tepki, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
TARİHİ CAMİ, MEYDAN DÜZENLEMESİ KURBANI
Karşıyaka'dan Federasyona büyük tepki
Karşıyaka'da teröre bayraklı tepki
Femen'in tiksinti duyduğu reklam
Ve binlerce kişi iş bıraktı
Saklı Kent'te Sel Altına Gizlendi
Aralıkta Meyve Veren Ağaç
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir