19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Motosiklete 'polis otosu çarptı' iddiası



 Urla'da ehliyetsiz olduğu için polisten kaçan iki gencin bulunduğu motosiklet, iddiaya göre, takip sırasında polis otosunun çarpması üzerine 3 metre yükseklikten içi boş dereye uçtu. Kazada yaralanan gençlerden durumu ağır olan Yavuz Kürşat Topbaş’ın amcası İbrahim Topbaş, "Yeğenim ölüm kalım mücadelesi veriyor. Emniyet yetkilileri başka bir aracın çarptığını söyledi. Yanında olan arkadaşı ise polis otosunun çarptığını ifade etti, şikayetçiyiz" dedi.

Olay, geçen cumartesi günü İskele Mahallesi Meraşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde meydana geldi. Eskiizmir'de oturan otomobil tamircisi Yavuz Kürşat Topbaş (16) ile bir kafede garsonluk yapan arkadaşı Salih Yavuzoğlu (17), plakasız motosiklet ile gezmek için Urla ilçesine gitti. İki arkadaş burada denize girip bir süre vakit geçirdi, ardından Topbaş’ın yönetimindeki motosikletle İzmir'e doğru yola çıktı. 

Benzinleri azalan gençler yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna girdi. Yakıt aldıktan sonra tekrar hareket eden gençleri gören polis, şüphe üzerine 'dur' ihtarında bulundu. Ehliyetiz olduğu için kaçmaya başladıkları ileri sürülen gençler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca anında, iddiaya göre arkadan gelen polis otosu, yanına yanaştığı motosiklete çarptı. İçi boş olan 3 metre derinliğindeki dere yatağına uçan motosikletteki iki arkadaş, yaralandı. Ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan gençler, tedaviye alındı. Hastaneye getirilirken kalbinin durduğu, yapılan müdahale ile tekrar çalıştırıldığı belirtilen Yavuz Kürşat Topbaş’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.

'OLAYIN ASLINI HASTANEDE ÖĞRENDİK'

Kazanın kendilerine 15 saat sonra haber verildiğini öne süren gençlerin yakınlarından Topbaş’ın amcası İbrahim Topbaş, "Beyin kanaması geçirmiş, kalbi durmuş, hastanede çalıştırmışlar. Kaburgaları kırık ciğerlerine batıyormuş. Buna karşın kazanın nasıl olduğuna dair bilgi alamıyoruz. Hakkımızı aramaya çalışıyoruz ama bilgilendirilmiyoruz. Savcılığa gidip olayın aydınlatılması için başvuruda bulunacağız" dedi. Urla’da yaşayan İbrahim Topbaş şöyle devam etti:

"Polislerin bize anlattığı Kürşat’ın bir dere yatağında kaza yapmış olarak bulunduğu ve hastaneye kaldırıldığı. Dere yatağında, devriye gezen ekip tarafından bulunup ambulansla hastaneye kaldırılmış. Polis bize, Kürşat’ı birkaç saat önce kovaladıklarını söyledi. Sonradan başka bir araç çarpmış, ekipler de aracı bulmuş. Ancak hastanede, olayın çok farklı olduğunu öğrendik. Hastaneye geldiğimizde ise Kürşat ile aynı motosiklette bulunan Salih’ten ve kazayı görenlerden nasıl olduğunu öğrendik. Olayı görenler var ama, bazıları şahitlik yapmak istemiyor. Bu kaza güvenlik kameralarına yansımıştır, duyarlı vatandaşlardan yardım bekliyoruz. Burada bir can söz konusu."

'BİRİ YOĞUN BAKIMDA, BİRİ SAKAT KALABİLİR'

Her iki bacağı kırık olan oğlu ile konuştuğunu söyleyen Salih Yavuzoğlu’nun annesi Rahime Kurt (43) da, "Arabayla çarpmalarına gerek yoktu. Takip sonrasında da yakalayabilirlerdi. Bir kişi yoğun bakımda, benim oğlum da sakat kalabilir. İki bacağında da kemikleri kırılmış, kalça kemiği çatlamış. Beyininde hasar var" dedi. 

Her iki gencin yakınları da savcılığa başvuracaklarını bealirtti

MOTOSİKLETTE ÇARPMA İZİ YOK

Ailelerin iddiası üzerine Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de soruşturma başlatıldı. Soruşturmada, ekip aracında bulunan GSP kayıtlarından, polislerin kaza anında bölgede bulunmadıkları saptandı. Ayrıca, polis aracıyla motosiklet üzerindeki araştırmalarda da, bir çarpma izinin bulunmadığının belirlendiği açıklandı. İddiayla ilgili idari ve adli soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi.

02 Eylül 2013
Etiket; urla, motosiklet, polis, oto, çarpma, iddia Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD'NİN URLA GURURU
Fotojenik olmanın sırları var
Yüzülebilir körfeze doğru
VIP otogarda ihale zamanı
TSYD Urla havuzu İzmir'in hizmetinde
Survivor İzmir!
Buca-Bornova 10 dakika
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir