19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Muammer Güler'den Taksim açıklaması



İçişleri Bakanı Muammer Güler, Taksim’e bugün yapılan müdahaleye ilişkin, "Oradaki hayatı normale döndürme adına böyle bir müdahale yaptık.

Lastik yakarak, havai fişek atarak, molotof kokteylleri atarak, çelik bilyelerle yapılan saldırıların tolore edilecek bir yanı yok" dedi. Güler, TBMM’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Taksim’e neden müdahale yapıldığına ilişkin soruları yanıtlayan Güler, Taksim’de bulunan Atatürk Anıtı’na posterlerin asılmasının kamuoyunda değişik algılara sebep olduğunu yine Taksim’de yer alan Atatürk Kültür Merkezi’nde ise olası bir çatışmada çökme riskinin bulunduğunu, ayrıca kamu binası olması nedeniyle de işgal edilmesinin asla söz konusu olamayacağını ifade etti.

Taksim’e giden 20’ya yakın bariyerin bulunduğu yerde 30 bin ticari işletmenin olduğunu ve bunlardan 20 bininin olaylardan dolayı çalışamaz durumda olduğunu ifade eden Güler, "Bölgedeki turizmcilerden ve esnaftan çok yoğun şikayetler var. Oradaki hayatı normale döndürme adında böyle bir müdahale yaptık" dedi.

Gezi Parkı’na herhangi müdahale olmadığını belirten Güler, "Şu anda oradaki polisin davranışına karşılık marjinal grupların yaptıklarını gördük. Bunların hiçbirisi kabulleneceğimiz davranışlar değiller. Bunların hiçbirinin kamuoyunda desteği yok. Polis ile vatandaşı karşı karşıya getirmek için yapılan o büyük çabalar da yer bulmadı" dedi. Marjinal gruplar arasında bazı sivil polisler olduğu yönündeki iddiaların sorulması üzerine Güler, bu iddiaların incelendiğini söyledi.

Güler, "Sosyal medyada geçiyor, ’Polis molotof kokteyli atıyor’. Var mı göreniniz? O eylemcilerin içine polis giremez. Bunlar yalan değil, kuyruklu yalan" diye konuştu. ’Gezi Parkı’na müdahale olacak mi?’ yönündeki soruya Güler, "Meşru hak talebi, kanunun sınırları içerisinde polisin müdahalesi yok. Ama kamu düzenini genel hayatı etkileyecek duruma da polis müdahale eder" yanıtını verdi. Gezi Parkı protestolarının iç ve dış bağlantısı olduğunu belirten Güler, "Sosyal medyada çarpıtmalar var. Acıtasyonlar var. Belli gruplar üzerinde çalışmalar var. Bunların hepsinin üzerinde çalışıyoruz. Ayrıca şu anda İstanbul’da 25 gözaltı yapıldı. Cumhuriyet savcıları yurdun her yerinde görüntüleri tek tek izleyerek kamu zararına sebep olanlarla ilgili operasyonları ve talimatlarını verecekler. Hiç kimsenin yanında, bu kamu malına zarar vermek kar kalmayacak. Bunu bilsinler. Herkes tek tek tespit edilecek kamu malına kim zarar vermişse mutlaka Adliye’de bunun hesabını verecek" dedi.

Polisler ile ilgili idari soruşturma açılıp açılmadığına yönelik soruya Güler, "Şu anda mülkiye ve polis müfettişlerimiz İstanbul’da, İzmir’de çalışmalarına devam ediyorlar. Yurdun her yerinde görüntülerin hepsini izliyorlar. Biz idari soruşturmayı yaparız. Herkes kendi sorumluklarını yerine getirsin. Sorumluklularımızı biz biliyoruz" dedi.

Reyhanlı saldırılarına ilişkin asil failin yakalandığını bildiren Güler, "Daha önce 22 kişi yakalanmıştı. Bunlardan 12’si tutuklanmıştı. Polisimizin çok yakın takibi ile bu olayın bir numaralı sorumlusu organizatörü, bombaları getiren araçların paralarını ve talimatlarını veren Suriye istihbaratında bu olayları planlayan bir numaralı faali Masum Eskiocak, güvenlik güçlerimizle yakın takibi ile dün gece 24.00 sıralarında sınırdan geçmek isterken yakalanmıştır. Kendisine yardım ve yataklık eden 4 kişi de ayrıca gözaltına alınmıştır. Olayın tüm ayrıntıları ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

11 Haziran 2013
Etiket; muammer, güler, gezi, parkı, taksim, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Zeliş'e kuzen geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
"Bunu yapan insan olamaz!"
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Doğal Yaşam'a önemli görev
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir