28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Müezzine CHP desteği



CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kurban bayramı kutlaması için CHP Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve partililer tarafından karşılanan Tekin, Taksim Gezi Parkı olayları sırasında camide içki içilmediğini söylediği için yeniden tayin edilen din görevlisi Fuat Yıldırım’a seslenerek, “Hocam yalnız değilsin. Bu ülkede doğrular kazanacak, vicdan kazanacaktır” dedi.

Bayram kutlaması için Aydın’a gelen Gürsel Tekin, il binasında, partililer tarafından karşılandı. Bayramlaşma sonrası bir basın toplantısı düzenleyen Tekin, Ergenekon Davası kapsamında tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın sadece doğruları yazdığı için cezaevine atıldığını söyledi.

Tekin, “Bu dönem, doğruları söylemenin bedeli çok ağır oldu. Merdan da bu bedeli ödeyen bir arkadaşımızdır. Demokrasi ve özgürlük mücadelesi zorlu bir mücadeledir. Bu konuda arkadaşımızın çektiği sıkıntıları da biliyoruz. Bir gün zafer mutlaka bizlerin olacaktır” dedi.

İktidarın, son 20 gündür Mısır’ı hiç gündeme getirmemesinin de manidar olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, “Uzun süre tüm medyada Mısır olayları işlendi. Mısır’la yatıp, Mısır’la kalkan bu iktidar yöneticileri neden 20 gündür Mısır’ı ağızlarına almazlar? 1 Mart tezkeresinde olduğu gibi kafalarınıza çuval geçirilmişti. Bundan dolayı bir gazeteci 'nota verecek misiniz?’ demişti. Başbakan da ’müzik notasından mı bahsediyorsunuz?’ demişti. Mısır’ı ağzınıza alamazsınız çünkü tekrar kafanıza çuval geçirildi” diye konuştu.

DAYAN FUAT HOCA

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında camide içki içilmediğini söylediği için ikinci kez başka bir yere tayin edilen din görevlisi Fuat Yıldırım’a seslenen Tekin, “Hocam yalnız değilsin. Bu ülkede doğrular kazanacak, vicdan kazanacaktır. Bir din adamı olağanüstü bir muameleyle karşı karşıya kaldı. Gerekçesi de başbakanın yalanlarına ortak olmadığı içindi. Fuat Yıldırım ile geçtiğimiz günlerde Dolmabahçe’de karşılaştım kendisi bana, ’10 yıl sonra beni herkes anlayacak ama çok geç olacak’ dedi. Onun bu sözlerini umutmam mümkün deiğil. Hazreti Ali'nin dediği gibi 'Haksızlığa susan dilsiz şeytandır.' Bu din adamımız sadece doğruları söylediği için emniyette 8 saat sorgulandı. Bu vicdanlı adama karşı dilsiz kalmanız neye delalettir?” dedi.

Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun görevinden istifasını da değerlendirdi. Aykut Erdoğdu’nun yolsuzluklarla ciddi bir mücadele içinde olduğunu söyleyen Tekin, “Türkiye siyaseti çok kirlendi. Bu kadar kirliliğin içinde siyasetin nereye kadar gideceği de belli değil. Hangi gerekçelerle istifa ettiğini bilmiyorum ama Ankara’ya döndüğümde kendisi ile görüşeceğim” diye konuştu.

18 Ekim 2013
Etiket; CHP müezzin destek, müezzin tayin, Fuat Yıldırım, Gürsel Tekin, Barkın Kalınomuz, Aykut Erdoğdu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


"AKP'li vekiller yolsuzluk belgelerini bize ulaştırıyor"
Gürsel Tekin: Büst ve bayrak yakmak provokasyon kokuyor
O müezzin konuştu
Seni kimler kaçırdı Şansal?
Gezi destekçisi modacıdan müthiş itham!
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir