19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Müezzinoğlu'ndan duyarlılık çağrısı



Dünya Sağlık Örgütü 63'üncü Bölge Komite Toplantısı açılışı ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab basın toplantısı düzenledi. DSÖ’nün toplantısının İzmir’de yapılmasının önemine dikkat çeken Müezzinoğlu, organizasyonun kentin EXPO 2020 adaylığına da ciddi katkı sağlayacağını belirtti. Toplantıya katılan 51 ülkenin 48’nin EXPO 2020’de oy kullanacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, “Bu toplantının İzmir'de yapılıyor olması da bu açıdan çok önemli. Ekim ayı başında Sağlıklı Şehirler Sempozyumunun da burada yapılacak olması, Kasım ayındaki oylamada bize katkı verecektir.İnşallah Kasım sonunda da Türkiye ve İzmir, 2020 yılına kadar herkes için sağlığın konuşulduğu bir ülke ve il olacak” dedi.

“10 YILDA CİDDİ MESAFE KAYDETTİK”

Türkiye’nin sağlık konusunda son 10 yılda ciddi mesafa kaydettiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, aşı ile önlenebilir hastalıklar konusunda ciddi aşama kaydedildiğini söyledi. Son 10 yılda hayata geçirilen projeleri anlatan Müezzinoğlu, “Çocuklarımız aşı ile 13 ayrı hastalığa karşı korunmaktadır. Aşılanma oranımız yüzde 97 oldu. Sigara kullanımının önlenmesi için önemli başarılar elde ettik. WHO'nun kriterlerini ilk ve tam uygulayan ülke olduk. Yaptıklarımız dünya ülkelerine örnek gösteriliyor. Başbakanın desteği de bizim için itici güç oldu. Alkol kullanımı konusunda da yasal düzenlemeler yaptık. Obezite ile de etkili olarak mücadeleye başladık. Sağlık herkes için temel bir haktır. Bunun için Genel Sağlık Sigortasını hayata geçirdik. Kamu özel ortaklığıyla 24 bin yatak kapasiteli 10 büyükşehir hastane projesini başlattık” dedi.

“GÖNÜLDEN DESTEKLİYORUM”

WHO Avrupa Bölge Ofisi Direktörü Zsuzsanna Jakab, İzmir'in EXPO 2020 adaylığına yürekten destek verdiğini, şahsi olarak da İzmir'in çeşitli toplantı ve aktivitelerin merkezi olması için çaba göstereceğini vurguladı. DSÖ’nun sağlık ve sağlıkta gelişimi projelerini desteklediğini belirten Jakab, “İzmir'in EXPO adaylığını yürekten destekliyoruz. DSO'nun hedef ve amaçları tamamen bu yönde. Sayın Bakana, daha önce de THY ile seyahat ettiğimi söylemiştim. DSO olarak Herkes İçin Sağlık reklamını orada görmüştüm. DSO uçağında mıyım THY uçağında mıyım diye şaşırdım. Organizatörlerin bu temayı seçmesi önemlidir. Adaylığı gönülden destekliyorum. İzmir'i bir çok aktivite olarak merkez olması için şahsi olarak reklamını yapacağım. Cuma günü Avrupa’nın önemli belediye başkanlarını bir araya gelip sağlıklı şehir kavramını tartışacağız. İzmir’in adaylığını da bu süreç destekleyecektir” dedi. 

TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

Türk hükümetine bu toplantıya ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür eden Jakab, “Türkiye'nin tütün kullanımı ve çocuk ölümlerinin azaltılması için yaptığı çalışmalara teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Tüm çalışmalarda 10 yıl boyunca yapılan işbirliği için Sayın Bakana teşekkür ediyorum. Çeşme'deki toplantımızda tüberküloz, kızamık ve HIV virüsüyle ilgili çeşitli çalışmalar ve iştişareler yapacağız. Avrupa'da son 20-30 yılda ortalama yaşam süresinin arttırılması için önemli çalışmalar yaptık. Ateşli hastalıkların önlenmesi için çeşitli çabalarımız olacak. Bu çalışmalar bizim için çok önemlidir.” 

16 Eylül 2013
Etiket; Dünya Sağlık Örgütü, 63'üncü Bölge Komite Toplantısı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dünya sağlık örgütü, izmir toplantı, expo 2020 Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir