28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Necati Şaşmaz Başbakan'la ne konuştu?



Kurtlar Vadisi’nin ’Polat Alemdar’ı Necati Şaşmaz, Gezi Parkı’nda "Atatürk’ün askerleriyiz" diyenlerle "Örgütün askerleriyiz" diyenlerin yan yana bulunmasını Atatürk’e hakaret olarak değerlendirdi ve "Olmasın bu illegal örgütlerin bayrakları, her taraf olsun Türk Bayrağı inanın ben oradayım" dedi.

Kurtlar Vadisi dizisinden "Polat Alemdar" ismiyle tanınan ünlü oyuncu Necati Şaşmaz ile ünlü tiyatrocu Hasan Kaçmaz, AK Parti Genel Merkezi’ne gelerek Başbakan Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin ardından parti genel merkezi önünde bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tiyatrocu Hasan Kaçan, kendi çocuğunun da Gezi Parkı’na gittiğini ve bir baba olarak gençlerin güvenliğinden endişe duyduğunu söyledi.

"Onların annesi ve babasını temsil ediyorum" diyen Hasan Kaçan, "Belki, benim mahallemden arkadaşlar, onların çocukları var, bizim söyleyceğimiz bir takım şeyler, oradaki kardeşlerimizin güvenliğini sağlayacaktır. Madem karşılıklı adımlar atılıyor, özellkile Gezi Parkı’ndaki kardeşlerimizin de bu adıma, karşılık vermelerini bekliyorum" diye konuştu. "Hasan Kaçan, Gezi Parkı’nı biliyor mu?" diyenlere de cevap veren Kaçan, "Zannediyorum, 51 senedir Dolapdereliyim ve 51 yıldır oradayım. Bunu soran arkadaşlara ben da şunu sorarım; siz ordaki aslanı biliyor musunuz? Gezi Parkı’ndaki aslanı hiç kimse gördü mü" dedi. Kendisinin de karşılıklı atılan adımlar sonunda bir netice çıkmasını istediğini belirten Kaçan şöyle konuştu: "Onların anne babalarının yüreğinin ağzında olduğunu biliyorum. Benim de yüreğim ağzımda. Bakmayın netice itibarıyla anne babalar çocuklarına destek oluyorlar ama hepsinin bir taraftan yüreği ağzında olabiliyor. Bu işin gayet yumuşak bir şekilde sonlanması, oradaki kardeşlerimin ve tabi ki arzuları dorultusnda sonlanmasını canı gönülden istiyorum. Bu konudaki dileklerimizi, arkadaşlarımızın dileklerini de Sayın Başbakana ilettik." Hasan Kaçan ayrıca görüşmenin olumlu geçtiğine vurgu yaparak, Gezi Parkı’nın artık temizlik noktasında sıkıntılı hale geldiğini belirtti. Kaçan, park için "Bir insanın kalabileceği durumda değil" yorumunu yaptı.

"ARKADAŞLARIN BENİ TARAF ETMEYE ÇALIŞMASI HOŞUMA GİTMEDİ"

Ünlü oyuncu Oyuncu Necati Şaşmaz ise olayların başladığı günden bu yana sessiz kaldığını, sadece olup biteni izlediğini ifade ederek, "Maalesef Türkiyemiz bunu hak etmiyor demekten başka bir şey söyleyemiyorum" diye konuştu. "Bizim iletişim eksikliğimiz var" diyen Şaşmaz, "İletişimimizdeki kopukluğu ancak birbirimize tahammülümüzle gideribelecegimizi düşünüyorum" dedi. Necati Şaşmaz, olaylarla ilgili hassasiyetlerini, düşüncelerini ve fikirlerini Başbakan Erdoğan ile paylaşmak için görüşme talep ettiğini ifade etti. Kendisinin de Gezi Parkı’na gittiğine dair haberler yayınlandığını söyleyen Şaşmaz, bunun gerçek olmadığını söyleyerek, "Oradaki arkadaşların beni taraf etmeye çalışması hiç hoşuma gitmedi. Bu bir mahalle baskısı gibi geldi. Medyanın yapmaya çalıştığı buydu. Bu insanları zoraki taraf olmaya itmemeli" dedi.

"TÜRKİYE EMİN, TÜRK MİLLETİ EMİN VE EMİN OLMAYA DEVAM EDECEK"

"Türkiye bunu hak etmiyor" diyen Şaşmaz, "Yurt dışından birçok dostum, arkadaşım, aradı ’neler oluyor Türkiye’de’ diye sordular. Onlara da sesleniyorum; Türkiye emin, Türk milleti emin ve emin olmaya devam edecek, bize güveninizi asla azaltmayın"dedi. Yaşanan süreçte akadamisyenlere ve sosyolaglara da büyük görevler düştüğünü ifade eden Necati Şaşmaz, sosyologların bu konuda gerçekten tarafsız kalarak çözüm üretmesi gerektiğine işaret etti. Şaşmaz, "Bizim, gece karanlığındaki kedi gözleri gibi onları izlememiz gerekiyor. Bizim sosyologlarımız bize bu yolu gösterirse, biz de doğru anladığımız ışığa ulaşabiliriz" diye konuştu.

"BİRBİRMİZİ ALLAH İÇİN SEVELİM"

"Birbirimizi Allah için sevelim" diyen Necati Şaşmaz, "Sabır kelimesi çok güzel, ama tahammül de bir yük taşıma durumu var, bunu rızayla taşıyorsunuz. İnşallah hepimize Allah tahammül versin. Bana göre bu ülkeye nazar değmiştir, dua okuyalım, bu üzerimizden gitsin. Hiçbirimiz istemez bu ülkenin kötü duruma düşmesini, çünkü bu gemide hepimiz varız, batarsa hepimiz batarız" şeklinde konuştu. Şaşmaz ayrıca Topçu Kışlası ile ilgili hazırlanan projeyi beğendiğini ve bu projede daha fazla yeşilin bulunduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan’a da "Gezi Parkı’na birlikte gidelim" teklifinde bulunduğunu ve Erdoğan’ın da "Tabii ki, neden olmasın" cevabını verdiğini söyleyen Şaşmaz, Başbakan Erdoğan’ın Gezi Parkındaki samimi eylemcileri Dolmabahçe’deki Başbakanlık ofisinde ağırlayabileceğini anlattı.

"ORADAKİ ÖRGÜT BAYRAĞININ ALTINDA BULUNMAK İSTEMEM"

Gezi Parkı’na neden gitmediğine de açıklık getiren Necati Şaşmaz şunları söyledi: "Gezi Parkına neden gitmem? Şundan gitmem; bir yerde ’ben Atatürk’ün askeriyim’, diğer yerde ’ben örgütün askeriyim’ diyenlerle aynı yeri paylaşmak Atatürk’e bile hakarettir aslında. O yüzden orada bana göre kültür yozlaşması yapılmakta, değerlerimizin içi boşaltılmaya çalışılıyor diye düşünüyorum. Oradaki herhangi örgüt bayrağının altında benim bulunmam istemeyeceğim birşey, ama orada safiyane niyetle, samimi arkadaşlarımın, dostlarımın yanında bulunmayı bende isterim. Olmasın bu illegal örgütlerin bayrakları, her taraf olsun Türk Bayrağı inanın ben oradayım. Başka birşey istemiyorum, Atatürkümüzün resmi. Allah hepimize yardımcı olsun."

13 Haziran 2013
Etiket; necati, şaşmaz, başbakan, erdoğan, gezi, parkı, görüşme Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Zeliş'e kuzen geldi
Kapalı gişe Münakaşa
"Bunu yapan insan olamaz!"
KSK'nin ağabeyleri kaldı
Karşıyaka yeniden yenileniyor
Başbakan'dan İzmir turu
Doğal Yaşam'a önemli görev
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir