28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

O ayakkabı kutusu geri getirildi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Akhisar’daki konuşması sırasında, evinin terasından ayakkabı kutusu göstererek protestoda bulunduğu iddiasıyla polis tarafından bir süre gözaltına alınan 47 yaşındaki Nurhan Gül, hiçbir partiye üye olmadığını, haksızlıklara dayanamadığı için böyle bir şey yaptığını söyledi.

Yıllarca kreş işletip, çeşitli işlerde çalıştıktan sonra emekli olan, 2 yaşındaki Ulaş ve 16 yaşındaki Yoldaş adlarında iki çocuğu bulunan Nurhan Gül, dün ayakkabılı protestosunun ardından gelişmeleri DHA muhabirine anlattı.

Başbakan Erdoğan’ın Milli Egemenlik Meydanı’ndaki mitingini evinin terasından aile büyükleri ile birlikte izlediğini belirten Gül şunları söyledi:

"Yaşamımın her döneminde haksızlıklara karşı direniş gösteren biri olarak o an teras katında bulunan boş bir ayakkabı kutusunu, hiçbir slogan atmadan kaldırıp salladım. Önceden hazırlanmış bir eylem değildi. O an karar verilmiş bir şeydi. Aradan 15 dakika geçti, geçmedi, evimize sivil polisler geldi. 'Mavi kazaklı, elindeki ayakkabı kutusunu gösteren hanım siz misin?' diye sordular. Sakince 'Evet, bendim' deyince, kendileriyle polis merkezine gelmem gerektiğini söylediler. Üzerimi değiştirmem gerektiğini belirttim, izin verdiler. Yarım saat kadar polis merkezinde tuttuktan sonra beni sağlık kontrolü için devlet hastanesine götürdüler. Burada da yarım saatte sağlık kontrolüm tamamlandı. Ardından tekrar polis merkezine döndük, ifademi aldılar. İfademde 2012 yılında emekli olduğumda 690 lira emekli maaşı bağlandığını belirtip, 'Her zaman haksızlıkların karşısında oldum. Olay anında da bir an emekli olup, çoluk çocuğu olan aileleri düşündüm. Onların haksızlığını duyurmak için bu eylemi gerçekleştirdim. Ayakkabı kutusunu sallamamdaki neden 690 lira olan emekli maaşımın düşük olmasıydı. Bununda nedenin yolsuzluk yapının ve hırsızın peşine düşülmektense, savcının ve polisin peşine düşülmesinin sebep olduğunu düşündüm ve protestoda bulundum' dedim".

'KILIÇDAROĞLU TEBRİK ETTİ'

Hiçbir partiye üye olmadığını da belirten Gül, sadece haksızlığa tahammüle edemediği için böyle bir protestoda bulunduğunu kaydetti. Gül CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bugün sabah telefonla kendisini arayıp, tebrik ettiğini de belirtip, arkalarında olacağını söylediğini de anlattı.

KİBAR DAVRANMIŞLAR

Gül’ün diyaliz hastası 50 yaşındaki avukat eşi Erkan Gül de olay günü evlerine gelen polislere ancak hakim kararı olması halinde evlerine girebileceklerini hatırlattığını belirterek, "Ancak, kibar davrandıkları için, kabaca arama yapmalarına izin verdik. Zabıt tutuldu. Bundan sonra savcının vereceği karara göre, konuyu hukuki yollardan takip edeceğiz" diye konuştu.

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı evinin terasından protesto eden Nurhan Gül, gözaltına alınırken polis tarafından beraberinde götürülen ayakkabı kutusuna tekrar kavuştu. Ayakkabı kutusunun Gül’ün poliste 4 saat süren işlemleri sonrası serbest bırakılmasından sonra avukatı İsmail Fikirli tarafından alındığı ortaya çıktı. Fikirli, ofisinde muhafaza ettiği kutuyu bugün müvekkili Gül’e teslim etti. Gül, tekrar kavuştuğu kutuya ayakkabılarından başka koyacak bir şeyi olmadığını söyledi. Gül, ardından ayakkabılarını koyup, kutuyu kaldırdı.

30 Aralık 2013
Etiket; akhisar nurhan gül, ayakkabı protesto akhisar Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir