28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Obama’dan "kritik" açıklama



ABD Başkanı Barack Obama, Suriye rejiminin yaptığı katliamlar ve Mısır’daki kanlı darbe konusunda kritik kararlar almak üzere olduklarını belirtti.

CNN kanalına konuşan Obama, Suriye muhalefetinin Esad rejiminin kimyasal saldırılarında 1,300’den fazla sivili öldürdüğü iddialarına ilişkin bilgi toplamaya devam ettiklerini belirtti. Obama, ilk bilgilere göre kimyasal silah saldırısının “vahim” bir olay olduğunu ve gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını ifade etti.

Washington’ın Birleşmiş Milletler’in (BM) daha somut adımlar atması için çaba sarfettiğini belirten ABD Başkanı, Suriye rejimini iddia edilen saldırının gerçekleştiği bölgenin araştırılmasına izin vermeye çağırdı ve ekledi: “Geçmişteki tutumlarına bakarak, Suriye hükümetinin işbirliği yapacağını düşünmüyoruz.”

Suriye’deki iç savaşın, ABD’nin temel ulusal çıkarlarına bir tehdit oluşturduğunu belirten Obama, “kitle imha silahları kullanılmadığından emin olmak ve bölgedeki müttefiklerimiz ve üslerimizi korumak zorundayız” dedi.

“Mısır ve Suriye konusunda önemli kararlar almak için ABD’nin önündeki zaman daralıyor mu?” sorusuna ise Obama, tek kelimeyle “Evet” yanıtını verdi.

Obama, Cumhuriyetçi senatör John McCain’in ABD’nin bölgedeki güvenilirliğinin Suriye ve Mısır’daki duruma tepki vermekte yavaş kalması nedeniyle sarsıldığı eleştirisine de cevap verdi. McCain’in Suriye ve Mısır’daki insani durumla ilgili endişelerini paylaştığını belirten Obama, bununla beraber ABD halkının Washington’dan uzun dönemli ulusal çıkarlarına uygun hareket etmesini beklediğini kaydetti.

ABD Başkanı, ülkeyi “bölgede ABD düşmanlığını körükleyecek zor ve maliyetli müdahalelerden” uzak tutmak istediklerini belirtti.

“Eğer ABD, BM kararı olmadan ve yetersiz delillere dayanarak başka bir ülkeye saldırırsa, bu hareketi uluslararası hukuk bağlamında sorgulanır” diyen Obama, bu tarz bir müdahalenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için uluslararası toplumun ittifak sağlaması gerektiğini ilave etti.

ABD’nin Mısır’daki darbe hükümetine mali yardımı kesip kesmeyeceği yönündeki bir soruya cevap veren Obama, Mısır ile ilişkilerin gözden geçirilmekte olduğunu ve Mısır’da olanlardan sonra ilişkilerin eskisi gibi olamayacağını dile getirdi. Obama, “Mısır’a yardım etmemiz geçici hükümetin yaptıklarını değiştirmez fakat Amerikan halkının değerlerimiz ve ideallerimize zıt olan eylemlere yardım ediyor gibi görünmemiz konusunda kaygıları olduğunu biliyorum” dedi.

Mursi yönetiminin devrilmesinin ardından, Mısır ordusunu uzlaşmaya davet eden bir diplomasi trafiği yürüttüklerini söyleyen Obama, Mısır’daki darbe yönetiminin bu fırsatı kullanmadığını belirtti.

23 Ağustos 2013
Etiket; obama, suriye, mısır, kritik, açıklama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Basmane tasarımıyla Venedik'e gidiyor
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
TSYD İzmir Başkanı'ndan açıklama
Sıfatı "Gazeteci"
Suriyeli gencin objektifinden savaşta çocuklar
Türkiye'nin kuvvetini bilelim
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Hakkımı almak için şahin olurum
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir