29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ocak ayında Fenerbahçe konuşuldu



 

Medya Takip Merkezi MTM’nin raporuna göre, Spor Toto Süper Lig’de en yakın rakibi ile 7 puan farkla açık ara lider olan Fenerbahçe Kulübü, Ocak ayında 73.235 haber adediyle en çok konuşulanlar listesinde birinci sırada yer aldı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın “teşvik primi” ve “birden fazla maçta şike yapmak” ile “örgüt kurmak” suçlamasından aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezası ile rekor para cezasını onaması, Ocak ayına damga vuran konular arasında ilk sırayı aldı. Cezanın onanmasının ardından başkanlığı düşen Aziz Yıldırım’ın yerine kim geçeceği tartışmaları da gündemde yer alan konular arasında oldu.

Karar sırasında Fransa’da olan Aziz Yıldırım, İstanbul’a ayak bastığı gün yüz binlerce taraftarın havalimanına akın edip başkanı karşılaması medyada geniş yer edindi.

Fenerbahçe oynadığı iyi futbol ile ve maç başına 7.5 kaleyi bulan şut ortalamasıyla majör liglerdeki 116 takım arasında 3. sıradaki yerini koruyarak dünya devlerini geride bırakması da Ocak en çok konuşulanlar arasındaydı.

Ocak ayına damga vuran bir diğer konu ise transfer dedikoduları oldu. Ligin araya girmesi ile birlikte takıma takviye yapmanın planları yapan Sarı – Lacivertliler, Ocak ayında birçok futbolcu ile anıldı.

Fenerbahçe’yi ezeli rakibi olan Galatasaray izledi. Sarı – Kırmızılılar 71.416 haber adediyle listede ikinci sırada yer aldı. Galatasaray ligin araya girmesiyle birlikte transfer çalışmaları da hız kazandı. Sarı – Kırmızılı ekip ilk olarak Zürich’te forma giyen Boşnak futbolcu İzet Hajrovic'i 4.5 yıllığına renklerine bağladı.

 

Transfer dönemini oldukça hareketli geçiren sarı-kırmızılılar, Bucaspor'dan Umut Gündoğan, Kayserispor'dan Salih Dursun, Gremio'dan Alex Telles, Manisaspor'dan Oğuzhan Kayar, Almanya ekibi Bourssia Dortmund'dan Koray Günter, CA Fenix'te forma giyen Lucas Ontivero‘yu da Ocak ayında renklerine bağlayarak gündeme damgasını vurdu.

Galatasaray’da Ocak ayında konuşulan konulardan biri de sarı-kırmızılı ekibin başarılı sol beki Albert Riera’nın ayrılışı oldu. Galatasaray ile sözleşmesi karşılıklı olarak fesih edilen İspanyol futbolcu Albert Riera, Sarı-Kırmızılı camiada başarılarla dolu 2,5 sene geçirdiğini ve Galatasaray kariyerinin sona ermesinden dolayı üzgün olduğunu dile getirmesi ile medyada geniş yer buldu. Sarı – Kırmızılı kulüpten ayrılan bir diğer oyuncu ise Nordin Amrabat oldu. Yıldız oyuncu sezon sonuna kadar Malaga’ya kiralandı.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet potaya da yansıdı. Ocak ayında Kadın Basketbol maçında karşı karşıya gelen iki ezeli rakip, maçın son saniyesinde çıkan olaylar nedeniyle medyada geniş yer buldu.

Galatasaray’ı 59.916 haber adedi ile Beşiktaş Kulübü izledi. Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle büyük tartışmalara neden olan Kasımpaşa - Beşiktaş maçının tekrarlanacağı açıklanması medyada geniş yer buldu. Öte yandan siyah beyazlıların Ronaldinho ısrarı ve Beşiktaş’ın Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın rahatsızlanarak hastaneye kaldırılması da Ocak ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı.

39.868 haber adedi ile yer alan Trabzonspor ise listenin dördüncü sırasında yer aldı. Trabzonsporlu taraftarların şike protestosu ve kupa için Türkiye Futbol Federasyonu'na bir yürüyüşü Ocak ayına damgasını vurdu. Trabzonspor, Galatasaray’dan kiraladığı Yekta Kurtuluş ile ilgili çıkan haberler ile de gündemdeki yerini korudu.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

FENERBAHÇE

73.235

GALATASARAY

71.416

BEŞİKTAŞ

59.916

TRABZONSPOR

39.868

BURSASPOR

28.039

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Ocak 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖR ROBERTO MANCINI OLDU

 

MTM’nin Ocak ayını kapsayan raporuna göre, ayın en çok konuşulan teknik direktörü Roberto Mancini oldu. İtalyan teknik direktör, 18.482 haber adediyle listenin başında yer aldı.

 

Terim'in Galatasaray'dan olaylı bir şekilde ayrılmasının ardından sarı-kırmızılı takımın başına geçen İtalyan çalıştırıcı, Teknik Adamlar Zirvesi'nde Fatih Terim ile görüşmesi Ocak ayında en çok konuşulan konular arasında yer aldı. İtalyan çalıştırıcı, saha içinde aldığı radikal kararlar ve maç sonrasında yaptığı sert açıklamalar ile de gündeme geldi.

Roberto Mancini’yi Galatasaray’ın eski teknik direktörü Fatih Terim takip etti. Terim 9.363 haber ile listede ikinci sırada yer aldı. Terim, Süper Lig teknik direktörleriyle yaptığı toplantı ile adından söz ettirdi.

Fenerbahçe’nin başarılı teknik direktörü Ersun Yanal da 8806 haber ile listede üçüncü sırada aldı. Ersun Yanal, bu sezon başarılı bir performans gösterip en yakın rakibi Galatasaray 10 puan fark atarak dikkatleri üzerine çekti. Ersun Yanal’ı 5.988 haber adedi ile Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum ve 5.226 haber adedi ile siyah beyazlı ekibin Hırvat hocası Slaven Bilic izledi.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

Spor kulübü

Haber adedi

ROBERTO MANCINI

18.482

FATİH TERİM

9.363

ERSUN YANAL

8.806

CHRISTOPH DAUM

5.988

SLAVEN BILIC

5.226

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Ocak 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

AZİZ YILDIRIM MEDYADA LİDER

MTM’nin araştırmasına göre Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Ocak ayında en çok konuşulanlar listesinde ilk sırada yer aldı. Yargıtay’ın şike kararını açıklamasından sonra başkanlığı düşen ve tekrar hapis yatacak olan başkan Aziz Yıldırım, 22.092 haber adediyle medyada yer aldı.

Aziz Yıldırım’ı Beşiktaş Başkanı Fikret Orman izledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, olaylı Kasımpaşa - Beşiktaş maçının kararının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamayla medyada geniş yankı buldu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ise listede üçünü sırada yer aldı. Transfer gündemine ilişkin açıklamalarıyla gündeme gelen Aysal, 5.840 haber ile gündemde oldu.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ

Spor kulübü

Haber adedi

AZİZ YILDIRIM

22.092

FİKRET ORMAN

5.938

ÜNAL AYSAL

5.840

İBRAHİM HACIOSMANOĞLU

3.150

AHMET NUR ÇEBİ

2.673

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Ocak 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

GALATASARAYLI OYUNCULARIN POPÜLERLİĞİ SÜRÜYOR…

En çok habere konu olan futbolcular listesinde Galatasaraylı futbolcular ve hatta Messi ve Ronaldo yer alırken; ligdeki başarılı performansı ile liderliği sürdüren Fenerbahçe'den hiç bir futbolcu sıralamada yer almadı. Galatasaray’ın Fildişi Sahilli yıldızı Didier Drogba Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular arasında ilk sırada yer aldı. Oynadığı futbol ile taraftarın büyük beğenisini toplayan Fildişili yıldız, 9.512 haber ile birinci oldu. Drogba, ülkesinde devletin sahip olduğu madencilik şirketinin %5'ine sahip olmasıyla haberlere konu oldu. Drogba’yı bir diğer Galatasaraylı oyuncu Burak Yılmaz takip etti. Burak Yılmaz, 9.268 haber ile Drogba’dan sonra en çok konuşulan futbolcu oldu. Devre arasında birçok kulübün yıldız oyucu ile ilgilenmeleri Burak Yılmaz’ı en çok konuşulan futbolcular arasında ikinci sırada yer almasını sağladı.

Galatasaray’ın büyük umutlar ile transfer edilen genç yıldızı Bruma listede 8.467 haber ile üçüncü sırada yer aldı. Oynadığı futbolla göz dolduran Bruma, yaşadığı talihsiz sakatlık ile gündeme geldi. 6 ay sahalardan uzak kalacak olan genç yıldız, Gaziantepspor’un kiralaması ezeli rakip Fenerbahçe tarafından topa tutuldu. Milli futbolcu Arda Turan, oynadığı muhteşem futbolu ile İspanya’da olduğu kadar ülkemizde de konuşuldu. Listede 7.961 haber ile gündeme gelen milli futbolcu, Sinem Kobal ile ilişkisi ile de medyada geniş yer buldu.

 

OCAK AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR

Spor kulübü

Haber adedi

DIDIER DROGBA

9.512

BURAK YILMAZ

9.268

BRUMA

8.467

ARDA TURAN

7.961

ALEX DE SOUZA

7.945

WESLEY SNEIJDER

7.192

LIONEL MESSI

6.734

NORDIN AMRABAT

6.703

FELIPE MELO

6.383

C. RONALDO

6.222

HUGO ALMEIDA

6.066

M. FERNANDES

6.134

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Ocak 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

İŞTE AYIN DİKKAT ÇEKEN DİĞER GELİŞMELERİ:

Medya Takip Merkezi'nin verilerine göre, ay boyunca spor medyasında öne çıkan diğer gelişmeler ise şunlar oldu:

-​ Fenerbahçe’nin ‘Nöbetçi Golcü’ lakaplı deneyimli futbolcusu Semih Şentürk, Antalyaspor ile 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

-​ Bir dönem Beşiktaş’ın da formasını giyen Portekizli Ricardo Quaresma, büyük başarılar kazandığı eski takımı Porto’yla dün ilk antrenmanına çıktı.

-​ Bundesliga ekiplerinden Stuttgart'ta forma giyen Tunay Torun, Kasımpaşa ile anlaştı.

-​ Süper Lig ekiplerinden Torku Konyaspor, Belaruslu yıldız futbolcu Alexander Hleb’i, 1,5 - yıllığına renklerine bağladı.

-​ Tecrübeli futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu, MHK’nın Antalya’daki seminerinde faal hakemliği bıraktığını açıkladı.

-​ Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, profesyonel liglerde görev yapan teknik adamlarla Antalya’da bir araya geldi.

-​ Japonya'da, ilk kez profesyonel boks turnuvasına katılan Tesshin Okada, dördüncü rauntta nakavt oldu ve bir daha ayağa kalkamadı.

-​ Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı ilk futbolcusu Boşnak İzet Hajrovic oldu.

-​ FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 2022’de Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın 40 dereceyi aşkın yaz sıcaklarında yapılmayacağını söyledi.

-​ Kadınlarda Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe’yi 76-70 mağlup ederek üst üste 5. kez mutlu sona ulaştı.

-​ Medical Park Antalyaspor, Süper Lig’in 16’ncı haftasında sakatlanarak sezonu kapatan Milan Baros’un sözleşmesini karşılıklı olarak feshetti.

-​ Bursaspor Brezilyalı futbolcu Renato Caja ile anlaştığını resmen açıkladı.

-​ FIFA kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya’da haziran ve temmuz aylarında düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’nda düdük çalmaya hak kazandı.

-​ Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Los Angeles Clippers ile ilk maçına çıktı.

-​ Bursaspor, Volkan Şen ve Sercan Yıldırım’ın yanı sıra Manisaspor’dan transfer ettiği Bekir Yılmaz’a imza attırdı.

-​ İspanyol devi Barcelona’nın başkanı Sandro Rosell, yolsuzluk yaptığı şeklindeki iddiaların ardından istifa etmek zorunda kaldı.

 

 

04 Şubat 2014
Etiket; mtm raporu, ocak ayı spor Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir